Új Magyarország
2010. december 05. írta: térfél

Új Magyarország

2004-től - Európa itt épül - adta tudtul néhány plakát, amelyeket a feltúrt és kikerülendő építkezések helyszínére tettek ki. Akkor még hittem benne, hogy ha lassan is, de kikerülünk a kátyúból. No de tévedtem. Nem hogy fejlődésnek indult volna kis hazánk, hanem ellenkezőleg - rohamos léptékben fordult egyre rosszabbá sorsunk. Mindenben csak a hanyatlás nyomait látom:

  • értékben és értékítéletben a béka feneke alatt vagyunk,
  • békének és a békére törekvésnek a nyoma sincs már,
  • együttérzés és együttműködési képesség hiányzik az emberekből,
  • a munka és a munka szeretete, megbecsülése egyenesen szitokszavakká váltak, kerülendővé még az említésük is,
  • szakmák nem léteznek, szakemberek is alig lelhetők fel, akik érdemi munka végzésére alkalmasak volnának. Ha mégis, akkor egész biztosan ki lettek már rúgva, mert a szaktudás gátolná azok előbbre jutását, akiknek épp az hiányzik a repertoárjukból.
  • elvárások nincsenek, megfelelésről hallani nem akar a többség, ellenőrzésről és értékelésről pláne!
  • feltételek és eszközök tekintetében már rég olyanok a lemaradásaink, amit inkább fel sem mérnek illetékes helyeken, nehogy szembesülniük kelljen a rombolás mértékével, amit okoztak ez idáig kis hazánkban,
  • érzelmi életünk a magzati korra jellemző kicsinységben, értelmi képességeink pedig üti egy óvodásét - az éntudat szintjén állt meg,
  • politikusaink lenullázták magukat,
  • gazdasági vezetőinknél az alapok is hiányoznak.

Ez utóbbiaknak szánok néhány dolgot, hátha...

"Vizsgára, zh-ra felkészítés Corvinuson diplomázott és azóta is egyetemen, főiskolán tanító lánytól! Középiskolások számára a közép és az emeltszintű érettségire való felkészülésben is segítek.
Hatékony felkészítés, a sikeres vizsgához valóban szükséges tananyag elsajátításával! Típusfeladatok begyakorlása, tuti eredmény!
Egyénileg és csoportosan is jöhettek."

Találtam - mert nagy a gazdasági világ állatkertje, csakúgy mint az oktatásé - de nem javaslom, hogy épp itt turbózza fel magát a kormány, ha az ország gazdasági állapotával kívánna (véletlenül) szembesülni. Nekem elég lenne, ha az alapokat képesek lennének felidézni: hogy bár makroszempontból a háztartás fogyasztónak tekintendő, mikroszempontból az bizony csak egy családi közösség marad. S mint ilyen, kizárólagosan abból tud fogyasztani, amit jövedelemként beszerez magának. A háztartásokban élők többsége nem lopásból, nem csalásból és nem hazugságból szerzi jövedelmét, hanem vagy munkabér, vagy valamilyen juttatás formájában tesz szert csereeszközre, azaz pénzre, amiből szükségleteit kielégítheti a mai civilizált formáknak megfelelően. Vagy nem tudja kielégíteni... nem tudja, mert  nincs bevétele, vagy ha van is - olyan kevés, hogy semmire sem telik belőle, ami a normális életviteléhez szükséges.

"Hazánk 2007 és 2013 között 22,4 milliárd eurós uniós támogatásban részesül, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Ez uniós adófizetők pénze, amely a vidékfejlesztési támogatásokkal együtt közel 8000 milliárd forint. E hatalmas összeg sikeres felhasználásával megerősíthetjük meglévő adottságainkat, és felszámolhatjuk azokat az akadályokat és visszahúzó-erőket, amelyek gátolják fejlődésünket."

Mivel meglévő adottságaink nagy részét széthordta a privatizáció... Ó! Ez igaz! ...így e hatalmas összeggel nem kellene tovább erősíteni az amúgy is hatalmas profitra szert tevőket! - a józan ész nevében követelem, hogy a még állami tulajdonban lévő területek adottságait kezdjék villámgyorsan kiaknázni és azon új települési (önkormányzati) tulajdonban lévő üzemek, gyárak, szövetkezetek felépítésével hozzanak létre a munka nélküli lakosság számára új munkahelyeket!

Hogy mi akadályoz bennünket a fejlődésben?

  1. a hozzáértés hiánya,
  2. a nemtörődömség elterjedése,
  3. a saját haszon előbbre valósága,
  4. a szervező képtelenség,
  5. a kapcsolati tőke mindenek felett állósága,
  6. a gátlástalanság,
  7. a kivagyiság,
  8. a pártoskodás,
  9. a lustaság,
  10. az irigység,
  11. a kapzsiság,
  12. az érdektelenség,
  13. a közönyös passzivitás,
  14. az eszközök és feltételek hiányossága,
  15. az elvárások és az ellenőrzés hiánya,
  16. a politikusok beleszólása,
  17. az általános erkölcstelenség.

"Néhány éven belül soha nem látott növekedésnek indulhat a gazdaság, ha versenytársainkra figyelve megtaláljuk saját kitörési pontjainkat. A legtehetségesebbek kiugró teljesítménye közös jólétünk feltétele. Ha támogatjuk a társadalom megújulását, nőni fog a foglalkoztatottak száma és jelentős mértékben csökken a szegénység."

Követelem, hogy tiltsák be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség rizsáját! Fejezzék be azonnal, a -hat, -het szóvégi szerkezet használatát és világosan, egyértelműen szedjék pontokba a konkrét terveket, lépéseket! mert:

  • soha még nem láttuk növekedésnek indulni a gazdaságot, de már nem is kell! elég, ha fenntartjuk azt egy olyan szinten, amely nem gerjeszti további milliók elszegényedését, koldussá válását - mint eddig is történt.
  • nem kitörési pontokat kell keresgélni, hanem felkarolni azon tervezőket, feltalálókat, újítókat, akiknél már évek óta hánykolódnak a jobbnál jobb ötletek, az újabbnál újabb technológiák, vagy kipróbálásra váró szerkentyűk, amiket már csak gyártatni kellene, hogy mindenki megelégedésére használatba kerülhessenek ezek a termékek.
  • a legtehetségesebbek a szarból is kidugják fejüket... majd ha már sokat áldozott rájuk a korrupt szülő révén a köz, akkor szépen elhagyják a nevelő országot és külföldön építik fel egyéni jólétüket. Kiugró teljesítményként pedig szarnak a köz  nyomorára. Nem ők a húzó emberek, hanem közös jólétünk feltétele:a képzett  és megfelelően elismert dolgozók hada.
  • idióták! mi az hogy - társadalom megújulása? - mit támogattok azon? - mitől nő a foglalkoztatottak száma? - és mitől csökken a szegénység jelentős mértékben? - ezekről halvány lila gőzötök nincs! ... így fordulhat elő, hogy még mindig pályázati milliárdokat osztogattok szét a távmunka propagálására, ami kimondottan a munkahelyek megszűnését idézi elő.  Hogy  fordulhat elő, hogy a munkahelyet nem teremtitek, hanem a meglévőket is megszüntetni engeditek, sőt... gyalázatos terhet róva a maradókra még a fizetéseket is ott csökkentitek, ahol már így is kevés a megélhetéshez. Hogy gondoljátok a szegénység csökkenését elérni? - sehogy! Sem nem gondolkodtok, sem nem tudtok olyat helyesen - gyalázatosan hülye politikai szándékkal rendelkeztek csupán, ami tönkre képes tenni az egész magyar gazdaságot.

"Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfontosabb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében hat kiemelt területen indít el összehangolt állami és uniós fejlesztéseket: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben."

Valóban? - sorolja az elért eredményeket valaki! Mutassa fel nekem a megtámogatott gazdaság fejlődését! Mutassa meg a közlekedésben való fejlesztéseket! A társadalomban bekövetkezett megújulást is látni és érezni akarom! A környezet rombolása helyett hol történt védelem, és vagy megelőzés? -pontosan, és bizonyítottan tessék nekem ezeket nyilvánosságra hozni, megmutatni, elénk tárni! Az energetika területén is... tudni akarom, hova, mikor, mibe fektették azokat az elnyert milliárdokat és milyen hasznot hajtottak az ország egészére nézve? Tessék az EREDMÉNYEKET (output) megmutatni!

Én azt látom, hogy ez az új Magyarország sokkal rosszabb, mint a régi volt... azt érzem, hogy itt már élni sem lehet, de nem is érdemes...

8000 milliárd forint - 6évre? - abból kérem, minden egyes magyar lakosra juthatna 800 ezer pénz... és ha azt számítom, hogy csak egymillió új munkahelyre van szükség, akkor ebből a pénzből 8millió juthatott volna bérre azokon a soha meg nem épült munkahelyeken... vagyis évente 1 millió forint feletti összeg rendelkezésre állhatott volna minden egyes személynek, akit viszont inkább munkanélküli segélyen tart az állam... vajon miért? Vajon kinek áll érdekében az élhetetlen és nyomorgó Új Magyarország? Az NFÜ-nek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr362495000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása