WTF!? - ami ciki a bloghunak?
2010. október 19. írta: térfél

WTF!? - ami ciki a bloghunak?

Szépen vagyunk - mondhatom. Zuhog ránk az információ innen is onnan is - épp csak az agyunkig nem jut el, hogy mit is kéne felfognunk belőlük?

" A technika az eldologiasodás fő hordozója lett. "

Itt van ez a gazdasági vész - az eladósodás. És itt van a nyakunkon ez a kormány, amelyik azt üzeni, hogy majd kivezet belőle mindenkit, aki ... aki nem gondolkodik eléggé, és megbízott a nagy vezérben. Most pedig a nyakába kapja azt az információt, aminek utána kéne kicsit gondolni...

Mert hát:

" A legtöbb fizikai mérés nem közvetlenül a minket érdeklő tárgyakra vonatkozik, hanem valamiféle projekcióra, e szó lehető legtágabb értelmében. "

Így aztán a kormány vetít nekünk valami nagyszabásút, valami előre mutatót, mintha megoldást nyújtana - mindenre és hirtelen - miközben a minket érintő tárgyat a legnagyobb homályban hagyja. No de, gondolkodjunk mi helyettük! - tényleg, hol van Varga? A fideszes Varga? Valamelyik csontvázzal leállt bratyizni? Vagy beszippantotta a szekrény mélye és ott mummifikálódik valahol, csendesen és aléltan....?

Na szóval, csodálatos adózásunk tárgyában szeretnék megjegyezni néhány dolgot, ami kiüti a szememet:

  1. A havi bérek eloszlása: hogy a minimálnak majdnem 7-szerese az a havi 500ezer - azaz, bizonyos embereknek hétszeresen több "jár" a munkájáért, mint a másiknak. Pedig hát az alapvető szükségleteiben egyik ember sem tér el a másikától. Jah, képességeiben igen. De a megélhetésére fordítandó összegekben már megint csak nem. Ez itt egymagában is tragédia!
  2. A nettókat összehasonlítva azt tapasztalom, hogy 2010. évben "csak" 4,55 szörös a síkgazdag javára hazavihető összeg, míg a leendő adózás után ez emelkedik: 5, 4-szeresre. Ami csak azt jelenti, hogy az amúgy is gátlástalan megkülönböztetés fokozódik. Másrészt pedig a válság lekűzdéséhez a minimálbéres sokkal nagyobb arányban járul hozzá, mint a gazdag. Ez udorító!
  3. A kormány "áldásos" tevékenységét, ha megtekintjük - azonnal magunkhoz akarunk majd nyúlni, mert az igazi kommunikációs csapda most nyílik ránk igazán: A létminimum alatti összeget hazavivő ugyanis jövőre havonta még további 2.066Ft-tal lesz megrövidítve állambácsi által... míg a már most is négyszeres lóvéból dőzsölőnek további 39.100 Ft-tal lesz több az otthoni költségvetésében.   Ezt minek nevezzem? Ez konkrétan azt jelenti, hogy Orbán Viktor pénzbüntetéssel sújtja az összes embert, aki már most is a létminimum alatt él annak ellenére, hogy a legocsmányabb fizikai munkát végzi a társadalom azon egyedei helyett, akiknek nem kell ilyen szar melóhoz odaállniuk.Konkrétan azt is jelenti, hogy Orbán Viktor pénzjutalomban részesíti azokat, akik a társadalom egészén élősködtek eddig is, hiszen a közösen kitermelt javakból már mostanra is sokkal többet visznek haza, mint amennyire szükségük van.  Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Orbán és bandája véletlenül sem szociálisan érzékeny, hanem sokkal inkább aljas módon bitang ember, aki az ország nagyobbik részét teljes nyomorba készül vezetni.
  4. Hogy az információ megléte - íme az adótábla - mennyire nem ad információt a valódi állapotokról, még az is szemlélteti, ha megnézzük kicsit a demagóg üzenetet is. Hogy tudni'llik az ország pilléreit építené, amikor családoknak nyújt kedvet a gyerekcsináláshoz (ami ugye a legkisebb problémája az országnak - jó nagyra fújtatva) ez a hazug kormány... A számolás kedvéért is röhejes, ha egy gyerek felneveléséhez segítség volna a mélyszegénységben élő dolgozó részére kikalkulált 2835 Ft. Ami természetellenesen a dúsgazdag esetében 5000 Ft. dukál. Ez itt már az agyrém kategóriája!

Arra nem vettem a fáradtságot, hogy elrévedezzem a költségvetési számokon, hiszen lila gőzöm nem lehet, hány mélyszegényt sújt összességében az orbáni fidesz átok, és a rajtuk megsórolt havi 2066Ft-ot hány millió emberfővel szorozzam be ahhoz, hogy kiderüljön - mennyi plusz bevételhez jut állambácsi...

Arra vettem a bátorságot, hogy 4madár rajzával illusztráljam a blogomban a dolgot:

Azt sem tudom kideríteni, hogy hány embernek kell kigazdálkodnia a költségvetésből azt a havi 39.100Ft-ot, amivel a szarrá gazdagított oligarcha kinézetű alakokat szándékozik még jobban a fellegekbe lendíteni a nagy vezír, aki amúgy oligarcha-ellenesnek hazudja magát.

Ahogyan azt sem tudom elképzelni (ezért kerestem Vargát is, hogy mondaná el szépen, hogy megértsem), hogy a magyar gazdaság miként is jön lendületbe ettől a bődületesen ordenáré adóreformtól? No meg azt sem, hogy mennyivel lesz több kedve szülni azoknak a fiataloknak, akiknek most kevesebb lesz a havi nettójuk, és épp havi 2066 Ft hiányzott ahhoz, hogy gyermeket vállaljanak a nyomor és eladósodottságuk mellé.

Aki tudja válaszoljon lécike - de semmi polcsi demcsi dumcsi nem kell, csak a színtiszta igazság! Csak mert:

" A természettudomány mindenféle anyaga afelé tart, hogy matematikai vagy logikai függvényekben oldódjék föl. "

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr122383777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.19. 21:49:11

Van erre egy igen 1*ű -ha tetszik demagóg- képletem:
"felső 10.000 = 3.000.000 koldus"
- legalábbis a működő kapitalizmusban így volt...
(Meg hozzá pár milliós alsó- felső- középosztály.)

A képlet alkalmazása: 3M*1000/10.000=300.000
-vagyis: a koldusok havi jövedelmének 1000 Ft-os csökkentése a felső tízezer minden tagját havi 300.000 Ft-tal teszi gazdagabbá.
Ez a "csökkentés" (lévén nincs mit!) a gyakorlatban úgy értendő, hogy: "minden nekik ODA nem adott" 1000 Ft... :(((
süti beállítások módosítása