Országimázs
2010. október 06. írta: térfél

Országimázs

Annyian próbálkoztak már egy "ilyen" megalkotásával, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. A külföldről hozzánk látogató turista fejébe kínálnak valamit, amit a kínáló saját szája íze szerint főz ki. Ha engem kérdeznek - annyit tudok felelni, hogy soha nem gondoltam azt, hogy "ilyen" életem leend, mint ami van jelenleg. Az ország képe ugyanis teljesen mást mutat, mint amit a nem itt élőnek felmutatni kívánnak alkalmanként.

Széjjel szaggatták már a világkiállítás aktuális gömböcét, pedig ha valami, akkor a gömböc csodálatosan jellemzi hazánkat. A kelj fel, ha tudsz teljesen oké - úgysem tudsz felkelni, mert agyon nyomnak... igen, az agyaddal kezdik. Az észnek kell megállni ahhoz, hogy egy ilyen gömböc lehessen az ország szimbóluma (még mutogatják is!?). De az, mert ennyit bírt kihozni a magyar létből a tervező és kivitelező egyaránt. Az ország képe egy nagy semmi, ami hempereg, imbolyog és mégis megáll a talpán - akármerre lökik is. Pont mint az ország! Valahogy mindig megáll a talpán... valahogy mindig helyt tud állni. (külföldön pedig naaagy... és csillog is...bár én tartanék attól a sok pöcöktől, hogy ráesik valamelyik)

Annak ellenére, hogy a valódi kép (nem képzelt és nem mások számára mutatandó) azt mutatja, hogy van egy ország, melynek neve: Magyarország. Benne foglaltatik egy fenyegető állam, abban a fenyítő önkormányzat és végül a büntető jog - amelyek nyomást gyakorolnak az országban élőkre, mint egyedekre...

E három mellett mi mást is lehetne csinálni, mint rettegni... szóval, nem tudom, hogy valaha lesz-e ember, aki kitalálja az országimázst, ami megfelel a valóságnak? Hacsak ez nem az máris?

Ma kaptam egy levelet:

" Az adótartozás megfizetésének elmaradása esetén - előzetes értesítés nélkül- a végrehajtás során a végrehajtó megtekintheti és átvizsgálhatja az adós lakását és egyéb helyiségét, bármely vagyontárgyát, gazdasági tevékenységével kapcsolatos iratait. Értesítem, hogy az önkormányzati adóhatóság a végrehajtás során igénybe veheti bírósági végrehajtók, illetve az APEH közreműködését is."

Hoppá, a lényeg közlése kimaradt, mert hát ez a valós kép, ha valami hibát elkövettél (egész pontosan késtél a gépjármű adó befizetésével - oly hamar kiküldik ugyanis, hogy a határidő - egyetlen egyszer - elszállt az egész más volumenű problémák között az agyadból), akkor így rontanak Rád: "Szeretném helhívni a figyelmet arra, hogy a végrehajtási eljárás előzetes felszólítás nélkül a végrehajtási cselekmény foganatosításával indul. " - azért nem is, mert csak kiküldték ezt a levelet :)...

Lényeg a lényeg, beszartam és berohantam, hogy azonnal kifizessem a kirótt késedelmi díjat. 138 egész Ft-nyi értékben... csakhogy a gépen még nem jelent meg a hétfőn feladott (befizetett) adócska (a gép ilyen lassú vagy a posta?) - ezért kell a csekk másolata is, hogy bizonyíték legyen  (a helyzet az, hogy gyerek a tulaj, ide adózik, de máshol él, szóval nálam nincs a csekk kéznél). Mindez oké is - csak ne tenné hozzá az ügyintéző, hogy csak gyorsan (következő fogadási nap kedd lesz!), mert különben lefoglalják az autót..... ? ..... !..... tetszenek érteni? Azonnal végre akar hajtani.... legszívesebben már vinné is az autót, kotorna  a bugyogóim között, iratokat kutatna hátha csalok, de amikor munkáért rimánkodom, hogy adjanak már valami megélhetési lehetőséget, akkor csak kussolnak a hivatalban. És amikor szépen nézek az üveg mögött ülőre, és még szebb hangon - kikérem magamnak az autó lefoglalására tett utalását, akkor odanéz a gépére és bevallja, hogy még tényleg.... soha nem fordult elő késedelmi fizetés...

Csakhogy én már képzelődni kezdtem hazafelé! Mert mi van akkor, ha nem elfelejtették volna időben feladni azt a rohadt adót (a sok közül ez egyet), hanem a munkájuk és vele a bevételük szűnt volna meg, és nincs épp annyi pénzük, hogy eleget tegyenek belőle minden kötelezettségüknek: mármint adófizetési kötelezettségüknek?

Akkor aztán jöhetett volna bejelentés nélkül rabolni az állami hatóság egymást támogatva. Szemben az állampolgárral, akinek létét manapság komolyan veszélyezteti az egész hóbelevanc: úgy mint - kormány, parlament, államigazgatás, adóhivatal. No, ezt az imázst ki garantálja hogy bemutatja a világnak? Mert ez a valódi - a többi csak halovány elképzelés az ország mibenlétéről - szándékos ferde kép, hogy azoknak a seggét nyalják, akik hébe-hóba idelátogatnak.... a saját lakosságot pedig ... hogyan is kezelik? Mi is lenne a legjobb szó rá? megtűrtként...? kihasználható baromként...? áldozatként...? vagy csak adózó állatként? Nem tudom... de annyira elkeserítő és felháborító!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr612351133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása