Ni csak! Ki beszél most valóságról?
2010. szeptember 08. írta: térfél

Ni csak! Ki beszél most valóságról?

Én olyan hülye vagyok... annyira vártam a beszámolót az 100 egész napról... nem azért, mert nem tudom magamtól, hogy mi minden történt az utóbbi hónapokban, hanem azért, mert azt hittem, hogy azért egy professzori kör... szóval, hogy ... izé.

Miután elhangzott, és megint nem mondott semmit, csak amit szajkózni szokott, kénytelen kelletlen megnéztem e kört saját szememmel, az ő saját honlapjukon, majd a wikipédián:

PROFESSZOROK BATTHYÁNY KÖRE

1995-ben civilszervezetként jött létre

  • - a polgári értékeket követő egyetemi tanárok együttműködését megkönnyítendő,
  • - megoldásokat keresve Magyarország aktuális problémáira,
  • - hozzájárulni az oszág felemelkedéséhez.

Ó! Hát ilyen régóta megvannak? - és vajon miért nem teljesítették még a vállalt utolsó két pontot? Azaz...15 év alatt még mindig nem találtak megoldásokat az ország problémáira? Ismerik egyáltalán azokat a gondokat, amelyekkel az országnak szembe kellett néznie? No és miért nem adtak hírt magukról? Honnan tudjam én, hogy van Szent István Terv? A kisujjamból szopjam ki?

Illetve miként akartak az ország felemelkedéséhez hozzájárulni? Az ő saját fizetéseik csillagászati magaslatokba emelésével, vagy a síri csenddel, ami jellemezte körüket ezidáig? Netán most akarnak előrukkolni valami nagyszabásúval? Eddig miért nem mozgolódtak?

Hol dugdosták a polgári értékeket? No és egyész pontosan, mik is azok? Ha már az egyetemi tanárok azt követik és ilyen jól, hogy ők kérik fel a miniszterelnököt magát a 100 napjának értékelésére, kérdezem én: - mi mindenben kellett nekik együttműködni azon túl, hogy 15 éve támogatják egymást az ő együttlevésükben, de érdekes módon a felsőoktatásból kikerültek nem képesek értékeket felmutatni. Semmilyet.

2002-ben egyesületté alakultak

Küldetésüknek tekintik azon professzrok összefogását, akik felajánlják tudásukat (szellemüket) hazai és nemzetközi tekintélyüket - a kiútkeresés nehéz feladatához.

A KÖR konzervatív értékek mentén szerveződik - tevékenységével a POLGÁRI ÉRTÉKRENDET magukénak vallók ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSÉT kívánja elősegíteni. Szakmai és erkölcsi támogatást ajánl a POLGÁRI MAGYARORSZÁG  megteremtését céljuknak tekintő, és azt hitelesen meghirdetni képes PÁRTOKNAK és POLITIKUSOKNAK.

ja...!? Hacsak így nem!

Így ugyanis értem én is. Professzoraink nem akármilyen országban tudnak tudásukkal, befolyásukkal élni és azt a nemzet szolgálatába állítani, hanem csak és kizárólag egy bizonyos kör érdekében kör a kör. Hát,  szomorúan hallom... már megint tolják a talicskát valaki alatt, de nagyon kevesek érdekében.

Így azt is megértettem, hogy miért nem egyezik a valóságról alkotott képem az orbánival. No és az utópiák tekintetében sem bírunk egyezni.

Azt írja az újság, hogy - Ez az első kormány, amelynek programja megegyezik a kormánypárt választási programjával. Szerintem meg - a valóság az, hogy soha nem is volt programja a fidesznek, ahogy nincs még most sem. Amire hivatkoznak, az az UTÓPIA - egy soha meg nem valósítható valami, ami nincs is.

- Számos tabut is ledöntöttünk - mondta, példaként említve a politikusok létszámának csökkentését, a kettős állampolgárságról szóló törvényt és az állami vezetők fizetésének csökkentését. - A valóságban mégis az történt, hogy növekedett a fideszlétszám a politikában és a kormányzásban, olyannyira, hogy más nincs is a környéken, aki tájékoztatást adna a valós körülményekről - már ami a pórnép helyzetét, de akár a lejtőre állított polgárság és annak értékeit illeti. A kettős állampolgárságról jobb, ha szó nem esik, mert hiszen azt az ország többsége már egyszer elutasította az ő valós akaratából, amit a KÖR ura és királya lazán figyelmen kívül hagyott, ezzel bizonyítva utópisztikus elképzeléseihez való makacs ragaszkodását. Ami a vezetők fizetését illeti, az is csak egy halovány blabla, mert nem a 2milliós plafon bevezetése ad okot örömre, hanem az lendítene az ország gazdasági helyzetén, ha a havi béreket 300 ezer forintban maximalizálná - a régóta tartó válságra való tekintettel és a VALÓS HELYZETRE. Ekkor ugyanis beszélhetnénk TABUDÖNTÖGETÉSRŐL  is. Ahhoz a kérdéshez sem tetszettek hozzányúlni, amely valódi felemelkedést jelentene az ország népe számára, ha mondjuk a fentiek során megtakarított iszonyat magas összeget azoknak a fizetéséhez csapnák, akik nem utópisztikus munkájukért havi 73 ezret visznek haza.

- Száz nap alatt a mostani kormány a nemzeti ügyek tekintetében több erdményt ért el, mint amennyi eredmény és változás az előző nyolc évben történt - jelentette ki Orbán Viktor.

Bár csak tudnám, hogy mik ezek a nemzeti ügyek?! De - ott tartunk 100 nap után is, hogy én biza' nem tudom, mire tetszik ilyenkor gondolni. Csak sejtem, hogy ebben lehet köztünk a nagy nemzeti egyet nem értés: ami az én valóságom - az magácskáéknak csak egy rossz dráma. Ami pedig nekem jelent utópiát, az magácskáéknak a nagyon is valóságos vagyon, amit viszont utópisztikus módon lehetett csak megszerezni. Mondhatnám; az itt a bökkenő, hogy mást tetszik hinni és kommunikálni, mint amit a valós életben mozgolódó tömegek éreznek a saját bőrükön - azt ugyanis, hogy csak nyúzzák... nyúzzák őket. Elevenen és a VALÓSÁGBAN.

De van egy ötletem! Cseréljünk egy kicsit... én megyek tabukat dönteni, maga meg jön a való világba; az én utópiámat tegye valósággá, itt és most a nagy magyar valóságban - abban, amit át- és megélni kényszerülünk mindenféle KÖR működésének hála. (semmi hála)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr362280164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.09.09. 22:56:26

Hamarosan meg fogjuk tudni, hogy milyen irányba áll az új Ezüst Hajó orra, és milyen szerepeket kapnak a professzor matrózok :-)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.10. 11:26:23

@maholnap: Szerintem MÁR tudjuk :( - és ezt sem szeretjük. 15 év alatt megmutatták, hogy csak hajókáznak... mi meg régóta mentőöv nélkül tapossuk a vizet, hogy legalább az orrunkat felszínen tartsuk, némi levegőért. Én elfáradtam. Minimálisan is tutajt akarok, hogy partra vergődjek! MUNKÁT!!!
süti beállítások módosítása