Kortárs - amitől féltem
2010. augusztus 22. írta: térfél

Kortárs - amitől féltem

" ... kijelölted elrendelésüket, már azelőtt, hogy létrejöttek. És a te akaratod szerint jött létre minden, és nélküled nem történik semmi.

Mindezeket a te bölcsességedből tudom, mert fülemet a csodálatos titkokra megnyitottad. "

És én nem csak a fülemmel hallottam meg szavaid, de korábbi tetteid szemeimmel végig kísértem, és azt láttam már 1985-től, hogy a magyar otthonában nem elég magyar, az anyahontól távol pedig nagyon is az. Mert... és ezt soha nem fogjuk már megtudni...

Tény az, hogy befogadó nemzetünk számára megtiszteltetés számba ment, a székely magyarok honfoglalása, amelyben igen komoly segítő kezet: kész házakat, letelepedési segélyeket, fontos és jól fizető pozíciókat nyújtottak szegény (sosem láttam szegény embert közöttük, mert azok még mindig otthonukban kínlódanak, ahogy mi is a mi otthonaink romladozó viskóiban) üldözött uramfiaknak. És tényleg! Mind úri család sarja, kit mi - a magyarság magyarjainak kell tartsunk, mert ... és ezt sem tudnánk meg, ha ki nem bújna a szög a zsákjából.

De most Monok nagy embere hagyta , hogy kibújjék a szög... vagy kilógjék a lónak lába. Arról a monoki szent magyarjáról van szó, aki nem tudott mit kezdeni a segélyen lévők baromi nagy számával (azaz munka nélkül leledző tömeggel), és irdatlan ötlete alapján azt gondolta, hogy minden problémájukat megoldja, ha kártyát ad a szegény ember kezébe és megmondja neki, hogy melyik boltban vásárolhat azért, és mit?

" MTI 2010. augusztus 20., péntek 11:17

A kettős állampolgárságért folyamodó határon túli magyarok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon állandó lakcímet kérhetnek - erről döntött a település képviselő-testülete. A határozat szerint az igénylőket a község önkormányzata Kossuth Lajos szülőházába jelenti be.

A képviselő-testület döntéséről Szepessy Zsolt, Monok polgármestere pénteken tájékoztatta az MTI-t. A polgármester azt mondta: mivel a kettős állampolgárságról szóló jogszabály az augusztus 20-i nemzeti ünnepen lép hatályba - alkalmazni 2011. január 1-jétől kell -, ezért közölte az aktuális időpontban a döntést.

Hozzátette: a kormány "történelmi tettet hajtott végre. Az elszakított országrészeken maradt és azóta is ott élő, magyarságát megőrző, nehéz körülmények között is helytálló magyar emberek felé egy régi adóságot rendezett a kettős állampolgárság megszavazásával".

Ej, de kár hogy nem így van! Sokkal inkább úgy van ez, ahogyan mindig is tartottam tőle, hogy lesz. Lakossági csere lesz ez , akárki meglássa... az országunk szegényeit kinyírni, elüldözni... a román magyart (erdélyi) beédesgetni, támogatni, munkáinkat átadni az ő részükre, és felvirágoztatni az szorossá tett kapcsolatokat ővelük, miellenünk.

Ezért volt az a nagy durca is, amikor a nép nem óhajtotta Orbán kedvét megszavazni, mert attól tartott, ami már akkor is nagyüzemben folyt, hogy elveszik előlünk a munka, a megélhetés lehetőségét, elhallgatják a magyarországi elszegényedést, és agyon sajnáltatják egy másik államban rekedt, de azért nagyon jól megélő puszipajtásaikat... és lőn! Addig addig borzolta a szomszédos államokban a kedélyeket (hogy csapták volna agyon a csehek időben!), míg el nem érte szekértoló táborát. És most ím - a haza nevében (de a nép akarata ellenében) érkezhet az újabb népes tábor, hogy immáron nagyjaink házaiban leljenek új otthonra, amíg a Tisza vizétől kiöntött magyar ember segítségre hiába vár.

Kortárs kormányunk egyetlen nagy üzemet tervez; az övéit foglalkoztató dömpergyárat, aminek segítségével velünk végez.

Ébresztő van Magyarország! Ha nem kelünk ki ellenük, azt találjuk estére, hogy nincs hová lefeküdnünk, mert mindent eloroztak előlünk szegény szomszédaink javára.

Kérem, szíveskedjenek megcáfolni ebbéli félelmeim jogosságát! Kérem szépen! (de minimálisan is kimutatni, hogy hány áttelepültnek, mennyi forintosított támogatást adtak, és hányan dolgoznak a számunkra  nem elérhetővé tett álláshelyeinken? illetve hány hajléktalanná váló embernek ajánlják fel mostantól a múzeumok termeit, lakhatás céljából?)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr912239204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása