Kortárs tendenciák - Big Brother-től az X-faktorig
2010. augusztus 07. írta: térfél

Kortárs tendenciák - Big Brother-től az X-faktorig

" Az ember élhet bölcsességben vagy ostobaságban. És hogyha az igazságban és igazságosságban van az osztályrésze, akkor gyűlöli a romlottságot; ha pedig részesedése a romlottság sorsában van, akkor gonosz lesz, és így irtózni fog az igazságtól."

Hát tessék: meg van mondva immáron kétezer éve - mégsem hiszünk azoknak, akik már egyszer kivonultak a velejéig romlott közegből. A qumráni tekercsekben foglaltak szerint is egyetlen dolgot lehet tenni : hátat fordítani annak, ami végérvényesen tönkrement, ki kell selejtezni! No de, napjainkban lehet-e hátrahagyni egy egész társadalmat, az ő berendezkedésével együtt, és lemondani mindarról, amiben ki-ki felnőtté vált, és el-elsajátította a társadalmi együttélés bizonyos szabályait, esetleg munkamegosztásban betöltött szerepén kívül másra sem képes, nem hogy elvándorolva a civilizáción kívülre,  önnön magát fenntartani tudná?

Nem képes erre a ma embere. A ma embere - saját kelepcéjében raboskodik, a maga által felállított korlátoltság kellős közepén. Ül... és nézi mások életét a képernyőn, olvassa a mások életéről szóló híreket a bulvárból, ítélkezik személyi számítógépén keresztül mások életviteléről, ugyanitt hirdeti külön bejáratú véleményét mindenről... és olyan, de olyan okos. És magányos. És hülye. És baromi büszke magára. És nem él. Vár az alkalomra, amikor elkezdődik az ő élete, amit mások néznek a tévében, mások olvasnak a lapokban, és mások véleményeznek a neten.

Köszönjük Big Brother! Jó, hogy jöttél, még jobb, hogy mentél... sokat adtál, és még többet vettél. Győztesed jutalma az egész további élete. Tönkre ment élete...

Big Brother jött, és ment tovább... világkörüli útján hirdette a nagy büdös semmit, azaz rontott ahol lehet, bármelyik országba is tette be a lábát kameráját.

Becs szóra nem tudom melyik a másik (és ez melyik?) csatorna, amely azonnal kényszert érzett a versenyre és képre hívta a Való Világot. Nahát, óriási vállalkozás lehetett... kész verseny már - melyik csatorna hülyítse a szerencsétlen nézőjét jobban?

Ha engem kérdeznének, egyik mellé sem állnék. Sőt! Mindkét fostalicskát kidobnám a szemétre, ahonnan jöttek... Hazatoloncolnám az összes szennycsatornát a harmadik világ(háború) legsötétebb zugába, hogy ott fejtse ki áldatlan tevékenységét - reklámerőszak gazdaság formájában. Mert röviden szólva, erről van szó... tervgazdaságot kilőtték a nagyokosok, a piacgazdaság nem működik, mert valójában nem verseny van a néző kegyeiért, hanem ocsmány nemtörődömség, szakmaiatlanság tömkelege, és kizárólagosan az  erőszakos tukmálás. No jó... szép nevén reklám, reklám hátán. Ez van a Tv-ben. Mocsok, erőszak, romlottság és ezek gerjesztése... megállás nélkül. Ki kell tehát dobni, védekezésként magát a szerkentyűt, ami eljuttatni képes az emberi lelkeket ehhez a penetráns förtelemhez, ami elől nincs is hova menekülnünk...

Nem elég persze a média mocska - legyűrni az igazságot, és a tisztaságot, kell ahhot valami más is. Kellenek a szavakkal való játékok, a lebutított emberek teljes lealázása sem volna sikeres a politika "szakértői" nélkül. Kölcsönösen segítik ezek egymást.

" A politikai ellenségeskedés a demokratikus berendezkedés természetes része, hiszen a hatalomért, erőforrásokért, pozíciókért és pénzért folytatott küzdelemben nagy a tét: a szembenálló felek pedig akkor tudják meggyőzni a választókat, ha elhitetik ellenfelükről, hogy veszélyt jelent az országra. "

Íme a módszer: hatalmas hazugságokat hirdetni a szerencsétlen hétköznapi embereknek, hogy azt higgyék, amit el akarnak velük hitetni. Hogy mi természetes ezen a világon?  Hát a tévék biztosan nem azok, a mónika, balázs, joshibarát, fábry és győzike show-k pláne! A Való Világ sem a való világ, ahogyan a Big Brother-ből is csak a kukkolásban van valami természetadta perverzió, amennyiben szeretünk - mi emberek - másolás útján tanulni, és utánzással természetessé tenni abnormális létformákat. A fenti szöveg is erre alapozva hirdeti a hamisságot (hogy az ellenségeskedés a demokratikus berendezkedés természetes része lenne - hallatlan merész hazugság sokkal inkább) és magyarázza a követendő mintát - amit el is vár (küzdelmet a hatalomért, erőforrásokért, poziciókért, a mammonért), hogy minél könnyebben csapja be (győzze meg) szerencsétlen alattvalóit (mert annak tekintik a választó polgárt)... és uszít, uszít - feszíti egymásnak az embereket, míg csak saját magukat ki nem nyírják majd. (már kezdődik)

Valódi veszélyt pedig fel sem tudják már mérni az emberek, hogy honnan is leselkedik az rájuk. ? Pedig egyszerre két helyről is nyomatják, egymással versenyezve (tv2 - rtl) a szart. Nemzeti egyetértésben veszik át a nyugat mocskos tendenciáit az ép ész letörésére, a mocskos hazugság terjesztésére és az értelmes létezés kiiktatására.

Qrvára hiányzott még ide az x-faktor! Szépen belesímul a nagy magyar sötétségbe...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr602205639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása