Kortárs tendencia - pusztába kiáltó szavak
2010. augusztus 01. írta: térfél

Kortárs tendencia - pusztába kiáltó szavak

" Ahhoz, hogy történelmi lényként határozzuk meg magunkat, ez szükséges: állandó szembenézés a régi szövegekkel, amelyek korábbi állapotokat rögzítenek, és az eleven hagyományokkal, amelyek folyamatosan változnak, napról napra, helyzetről helyzetre. Ez tulajdonképpen az ön-meghatározás, helyzet-meghatározás szellemi művelete."

Poéngyilkosként a képpel kezdeni nem biztos, hogy szerencsés dolog, de szerintem jobb az elején tisztázni, hogy korunk tendenciózusan emberellenes ténykedéseinek mi is az eredménye: kortárstalanság (puff, még egy lövés).

Mióta csak billentyűt tettem magam elébe, azon töröm a fejem, hogyan is lehetne elmondani..., figyelmet felhívni arra vonatkozólag, hogy valami nagyon nincs rendben körülöttünk..., valami nagyon nem működik, vagy nagyon is működik, de rosszul adja ki magát.

Kezemben a Grátisz - ingyenes, információs és hirdetési lap - A J Á N D É K!

Benne Egészséget  és üdülést is kínál az Alma Patika ... jaj! Még bele sem olvastam, de már csenget a fejemben a vészharang és azt kondítja, hogy ELÉG! Elég, mert rosszul adja ki magát, ha egy gyógyszertár kínál egészséget és önfeledt üdülést hozzá, miközben betegként fordulok csak meg egy ilyen egység környékén. Vagy nem?

A tendencia az, hogy ne tegyek ilyen bumfordi dolgot - járjak én el a patikába, ha jót akarok (nekik), és nyerhetek a dolgon, ha elég sokat vásárolok őnáluk - de mit is? GYÓGYszert könyörgöm! Szert valami nyavalya ellen, nem pedig édességet, hogy boldoggá tegyem vele magam... bár tényleg úgy kínálják a mérgeket, mintha abban lenne a jól létem bele téve... hiszen: " Odafigyelünk a vásárlóink kényelmére. A gyerekek számára kreatív sarkot rendeztünk be, ahol játszhatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, amíg a szülőket kiszolgáljuk." Tendenciájuk szerint: abszolut hétköznapi dologgá teszik a patikába járást - mintegy szórakozási lehetőségként mutatva be a kisgyereknek... bravó!

" Az új tulajdonosi háttér új marketing szemléletet is hozott. Ebben a hónapban három család mehet nyaralni, mert részt vettek nyereményjátékunkban, amiben 3x100000Ft értékű üdülési csekk volt a díj." - tetszenek ebben érezni a nagyon durva csavarást? Nyereményjáték a patikában (?), mintha olyan természetes dologgá vált volna az, hogy betegek vagyunk... juj! De lehet, hogy korunk ajándéka ez... akkor meg pláne juj! Mondja is : " A vásárlóink ingyen parkolhatnak a parkolóban (ahogy mindenki a tesconál). A patika akadálymentesen megközelíthető (ahogy minden a tescoban, és nem mindegyik a belvárosban - sőt! egyet sem tudok mondani, ahova kerekesszékkel be lehetne hajtani a gyogyóért). A receptek kiváltását összeköthetik a bevásárlással. " No hiszen! Ha nekem gyógyszer kell, akkor tutira nincs erőm bevásárolni menni (KI) a tescoba. Ám, és ahogy elnézem, a tendencia szerint: sikk gyógyszereken élni... kényelmes a recepttel a tescoba járni, ... és még szerencsés is az illető, csak legyen törzsvásárló - ha lehet!? Persze hogy lehet, sőt! Ez a trendi!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr882190577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása