bogár-bunkó, rovar-fidesz
2012. november 19. írta: térfél

bogár-bunkó, rovar-fidesz

Gondolom, mindenkinek elsütötte legalább egy biológia tanár az életében, hogy "Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár."

Én magam 20 éve próbálom megfejteni a kérdést, hogy vajon minden bunkó fideszes-e, avagy minden fideszes bunkó? Help me!

Itt van ez a Tállai András.Tudják? Ő az, aki az éhségmenet gyaloglóit hólapáttal és pityókásan várta Mezőkövesden. S ha már munkáért és kenyérért gyalogoltak Miskolctól Budapestig a nyomort és munkanélküliséget megelégelők... ez a mezőkövesdi polgármester felajánlott nekik egy kis éjszakai hólapátoló munkát. Nagy híre ment eme cselekedetének... csak aztán jó magyar szokás szerint mindenki napirendre tért felette - eléggé el nem ítélhető módon, hisz egy ilyen eset után normális országokban minimum a párt vezér kibassza a csapatból az ilyen férget.

A párt vezér nem tette meg, sőt! Ez a Tállai András azóta is mint államtitkár tevékenykedhet az kis magyar parlamentben.

A minap levelet hozott a pósta, s benne kis jegyzőkönyvi kivonat, amely arról értesít, hogy Nyakó István az MSZP képviselője interpellált eme fideszes államtitkárhoz méghozzá a közmunkások képviseletében (nagyban dolgoznak a Közmunkás Szakszervezet megalakításán mellesleg, mert hisz semmiféle érdekképviseletük nem van amúgy a jövedelem nélküli aktív embereknek).

"...Ezek az emberek nagyon szépen szeretnék megkérni önt és kormányát, hogy segítsenek nekik, mert ahogy ők fogalmaztak, így már nem bírják tovább. ... "ha a helyzet nem változik, a családdal együtt télen éhen fogunk fagyni"

Kérem engedje meg, hogy öt pontban ismertessem ezeknek az embereknek a kérését.

  1. Szeretnék visszakapni azt a bért, ami 2010-ben 8 óra közmunkáért 60.200 forint volt. Most 47 ezer forintot kapnak...
  2. Szeretnék kérni, hogy a családban legalább egy ember egész éven át dolgozhasson, legalább közmunkán.
  3. Szeretnék azt kérni, hogy együtt kezeljük őket a munka törvénykönyve alatt a többi munkással.
  4. Azt kérik, hogy töröljék el a heti bérfizetést, mert ez végérvényesen kicsinálja őket.
  5. És azt szeretnék, hogy a pályájukat kezdő fiatal embereknek ne kelljen egy éven át kuncsorogniuk, hanem 4 hónap múlva vállalhassanak közmunkát....."

Szerintem ez egy teljesen rendben lévő kérés, annál is inkább, mert a képviselő valóban képviselni kívánta azokat, akiknek az érdekében ma MAGYARORSZÁGON NINCS AKI SZÓLNA.

Aki nézni szokta a parlamenti közvetítéseket, annak máris lehet sejtése arról, hogy miféle választ kapott a szoci képviselő a fityiszes államtitkártól. Ezt az "elmúttnyócévezést" simán kihagyom és csak azt próbálom kikeresni, ami válaszként értelmezhető lehet a feltett 5 kérésre. (mert segítségkérést tolmácsolt a képviselő)

...ezzel szemben az új kormány az értékteremtést tűzte ki célul, értékteremtést az egyén számára, aki a közfoglalkoztatásban részt vesz, és értékteremtést a közösség számára, az önkormányzatok, a civil szervezetek vagy esetleg az állami vállalatok számára

*

...az egyén számára azt hozta, hogy újra hasznos embernek érzi magát, azt érzi, hogy a nyolcórás munkát is eltudná vállalni. Újra bízik önmagában, bízik abban, hogy a munkaerő piacon is meg tudja állni a helyét.

*

...sokan oktatásban és képzésben vesznek részt, és egy új szakmát vesznek fel. De a család számára is értéket jelent, hiszen a családtagok, a gyerekek azt látják, hogy a családfő újra elment dolgozni és ott munkát végez.

*

Tisztel Képviselő Úr! Amit önök csinálnak a szakszervezeti szervezés jegyében, az nem más, mint szervezkedés, uszítás, elégedetlenkedés szítása és lényegében a munkáról való lebeszélés.

*

Egyébként pedig mindenki tudja, hogy kevés a közfoglalkoztatotti bér, de azt is tudja, hogy a magyar átlagbér is, a magyar minimálbér is, és a magyar segély is kevés az Európai Unióhoz viszonyítva...

 

Próbáltam hát az öt válasznak felfogható mondatát bemutatni ennek a Tállai nevezetűnek...

Nyilvánvaló, hogy ebből sem sikerült választ kapnom az én kérdésemre - minden bunkó fideszes? vagy minden fideszes bunkó?

Ám arra nagyon jó volt eme parlamenti szinten folyó interpelláció és válaszadás, hogy megtudjuk belőle milyen szinten áll az kis magyar parlamentben helyet foglaló némely képviselők mentális állapotja. Ja!? Tállai (államtitkár!!!!) válaszát (itt most csak a tahóságok leggyengébbik részét írtam meg) 188 igen szavazattal, 62 nem ellenében elfogadta a fideszegypártitahórendszer (2/3).

Posztom zárásaként, némi betekintést biztosítanék ugyanezen Tállai nevezetű egyén honlapjának néhány "kedves elemére" - ÖSSZEHASONLÍTÁSUL MAI fideszes ÖNMAGÁVAL.... igen, lehet szörnyülködni!

"Szüleim földből élő egyszerű emberek voltak. Édesanyám az előbbi mellett varrásból is próbált némi jövedelemre szert tenni. Édesapámnak hosszú, verejtékes munka és tanulás árán sikerült iparos emberré válnia. Emlékszem, hogy igen szigorú és szorgalmas ember lévén kisiparosként, majd vízszerelőként kereste kenyerünk. Számos alkalommal nekem is be kellett segítenem a műhelyben. Már kisgyerekként, egészen korán megtanultam, mit jelent a kétkezi munka becsülete."

*

(igaz, hogy ezt azonnal el is felejtette, amikor a fideszbe belépett, sőt!)

"A vallásosság végigkísérte életemet és gyerekként rendszeresen ministráltam is. Az általános iskola mellett majd minden nap dolgoztam. A rám bízott feladat nem teljesítése ugyanis kemény pofonokkal járt."

*

(bravó! más milliónyian is ministráltak, csak őket nem kellett verni a teljesítményért, sőt!)

"1980-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzése után a Tiszai Vegyi Kombinát előadójaként kezdtem a nagybetűs életbeni pályafutásomat. Megtiszteltetés volt számomra, amikor évek múltán főiskolámtól felkérést kaptam az államvizsgabizottság tagságára. Tiszaújváros után vezetett az utam Mezőkövesdre, ahol a helyi 120. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola gazdasági igazgatóhelyetteseként dolgoztam. 1992-ben vállalkozásba kezdtem, amelynek keretében könyvelőirodám ma is működik. Tagja vagyok az Adótanácsadók Klubjának és a Mezőkövesdi Sportegyesületnek is, utóbbinak 2000-től ismételten elnöki minőségemben."

*

(ipari szakmunkásképző? akkor sejthetné, hogy miből lesz a cserebogár... és a munkanélküli szakmunkás?!  - de ő nem sejti )

"Először 1998-ban sikerült Mezőkövesden az országgyűlési választásokon mandátumot szereznem. A következő, négyéves kormányzati periódusban, több, mint egy éven keresztül a Pénzügyminisztérium politikai államtitkáraként tevékenykedtem.

2002 óta tölthetem be Mezőkövesden, a helyi állampolgárok bizalmából a város polgármesteri tisztségét. Parlamenti képviselőként immár harmadik, polgármesterként pedig második ciklusban élvezhetem a választók többségének a bizalmát. 2006. május 30-tól a Költségvetési, pénzügyi, számviteli bizottságnak is a tagja vagyok."

*

(ilyenkor szoktam én felsikítani: Hogy merészel elmúttnyócévezni, amikor saját maga 14.éve ül a kondér mellett és NEM DOLGOZIK, HANEM CSAK FECSEG HÜLYESÉGEKET! Hol van itt az értékteremtő munka?

- nem kedves Tállai András, LEGYEN ÖN IS KÖZMUNKÁS! 

  1. Teremtsen értéket!
  2. Érezze hasznos embernek önmagát!
  3. Menjen el újra dolgozni és munkát végezni, hogy a család örüljön!

- természetesen havi 47 ezerért! RAJTA! Tállai András elvtárs bajtárs, LEGYEN ÖN IS KÖZMUNKÁS!

természetesen a választ is várom: Minden bunkó fideszes, vagy minden fideszes bunkó?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr744915341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása