Oroszné Ibolya mennybemenetele
2012. május 16. írta: térfél

Oroszné Ibolya mennybemenetele

Csak az olvassa e jegyzetet, aki a "részvételi demokrácia" híve - más ne!

Történt egyszer Egerben, hogy egy nagy port kavaró botrányt elcsitítandó, az polgármester Kanosszát járni ( Mélyen megalázkodva igyekszik kiengesztelni valakit.) mene Budapestre, de az otthoniaknak jól meghagyá, hogy üljön addig össze egy bizottság; történt-e jogsértés 2011. szeptember 21. napján.... (merthogy akkor valaki zsidózott egyet, oszt' azóta is rühelli minden épeszű az ő városát, ami ... fáj nekiek)

szereplők: fidesz-kdnp képviselő, aki "most megteheti" Ibolya

Gyermek- és ifjúságvédelmi szakpedagógus vagyok, az egri főiskolán végeztem. Majd a Miskolci Egyetemen Európa Unió szakértő diplomát kaptam. Politikai szakértői végzettségemet a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem MBA okleveles közgazdász-képzésre járok, és a jövő év nyarán államvizsgázom. Férjemmel közösen családi vállalkozásunkban dolgozunk. Kislányunk 17 éves. Egerben születtünk, azóta is itt élünk.


Alázat, szakértelem, őszinteség, kitartás, tenni akarás. Ezt nyújtottam négy évig. Folytatni szeretném.

Ibolyánk tehát csodalény eleve; imád suliba járni... igen sokirányú érdeklődési köre vagyonához tartozik, alig győzi a végzést, kapást és szerzést,valamint járást, mint azt mesélik róla városszerte... bár dolgozni csak a kulturális bizottságban szokott (a jó sors megóvta a gyermekeket), de ott nagyon: "kulturált módon megbeszélik" hogy éppenséggel mikor, mi a teendő? Azon a napon például.

Ibolyánk egy tündér: kész alázat, (a hangjában) szakértelem (csak ma kikérte magának, hogy ő nem értetlen) őszinteség (bár ma ennek ellenkezőjére derült fény), kitartás (talán bizony Szálasi "elvtárs" mellett?), és végül tenni akarás! - de az nagyon!

másik szereplő: fidesz-kdnp aki "nemzeti öntudatra nevelt" Csákvári Antal

Egerben 1958-ban születtem, azóta is itt élek. Két felnőtt gyermekem van, feleségem középiskolai tanár.
A jászberényi tanítóképző főiskolán tanítói, majd az egri főiskolán magyar szakos tanári diplomát szereztem. 1997-től vagyok az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. Egri Területi Központjának igazgatója.

2004. óta töltöm be az Egri Végvár Polgári Körök Egyesületének elnöki tisztségét.
2006-tól vagyok lakókörzetem önkormányzati képviselője és ezt a munkát szeretném folytatni, továbbra is hitelesen képviselni a bennem bízó egri polgárok érdekeit.

Ismét szerencsések a gyerekek - ezt is megúszták!

Bezzeg az őt nem is ismerő egri polgárok... azok ugyanis hiába fordulnak az ő bizottságához - meg sem hallja, nem is törődik velük - ergo nem is lehet őbenne megbízni, és megint ergo - nem is kell azokat néki hitelesen képviselnie. (úgyis bele tud nézni a szemükbe)

De bizony, hogy nagyon kell viszont - azokat képviselnie, akik őbenne annyira megbíznak, hogy elrohannak őhozzá és még az Ibolyához is, és arra panaszkodnak őnékik, hogy jujj! meg há! - ide az a Székhelyi ne jöjjön, mert 2005-ben elmondott egy versikét, amin szarrá röhögte ugyan magát a fél ország, de a tantóbácsi magyaros fülinek nem tetszett! Majdhogynem még el is sírta magát, mert hát annyira meggyalázta az ő nemzeti öntudatát, amit akkor pedig mindenki ő rajta kívül is meg kellett hogy kapjon szerinte ... (azaz, senki másként nem vélekedhet másként dolgokról, mint őfőméltóságos végvári polgár uram - oszt jónapot! mondá az ő istene, Orbán Viktor tekintetespolgáruramatyám illetve urambátyámoligarchamnagytőkése)

A 3. szerepet - a boszorkáét, bevállalom én (remélem, Etelka nem haragszik meg érte!). Annál is inkább, mert egy pillanatig nem csalódtam a zülésen - minden úgy történt, ahogyan az előre látható és várható volt Eger városvezetésétől.

Ezek ilyenek. A 2/3 az kétharmad, a fityiszben már egyetlen ember nincs, csak a tagok. A polgármester az Habis KDNP László országgyűlési képviselő, de nagyon! A jobbik viszont mégiscsak meg tudott kissé zavarni, mert nem gondoltam volna, hogy kettő teljes mellszélességnyi képviselő személyében egyenesen imádni fogják Ibolya mennybemenetelét, és hogy ennyire könnyedén, és fenntartások nélkül sikerül nekik asszisztálni a hazugság, az aljasság és a bűbájosnak látszó, ámde átlátszó színjátékhoz...

(Etelkáról még mesélek)

...  ezért, nem ám (DE) politikai avagy származási alapon "nem jöhet a városba Székhelyi" - hanem azért mert:

1. Csákvári verzió: mert olyan csúnyán megbántotta az ő vezírüket anno, hogy azt kiheverni nem lehet..., azon a csúfon felülemelkedni pláne..., de bezzeg bosszút állni azt lehet, ha már őtet meg is keresték (azt nem tudjuk, hogy igaz-e? és hogy kik, hanyan? - ezt elfeledte elmondani!), hogy ezért telefonon utasítani kellett a szervező nénit (aki sokkal jobb nő egyébként, mint az Ibolya), hogy jól lebeszélje őt a szakmai szempontokról.

Legyen csak ez így... nemzeti önérzetében megbántott képviselő - nehogy már ne szóljon bele abba, hogy az ő országlása idején, miféle műsorokra is dobja ki az önkormányzat az állampolgárok pénzét - kérdezetlenül. (és egy csomó zavaros gondolatot tessenek még idetenni, ahogy azt a fityesznél tapasztalni szoktuk: hogy ők mennyire nagyon tisztesség, és jóindulat csupán - tényleg viccesek voltak!)

2. Oroszné verzió: az ártatlan és persze maszületett bárány bőrébe bújt angyalka... a városlakót a "részvételi demokrácia" szellemében  kiszolgáló tündér, akihez oly sok bejelentés, kérés érkezett, hogy ne! Ne jöjjön ide ez a "felolvasó", akiről ő tényleg halovány finggal nem rendelkezett (mint kulturális bizottsági elnök) pláne nem a politikai avagy származási gyökerekről... Nem - és nem és nem! az a hülye magnón lévő szöveg sem hangzott el (mondom én, hogy ő egy észlény), aki azt úgy hallja, ahogy hallatszik, az hülye, az nem érti itt a csíziót, mert ő csak azért, hogy.... A kormány is megmondta törvényileg, hogy a himnuszt azt oszt énekelni lehet benne a parlamentben... de átírni azt dehogyis és hogy ezért.... Na, kérem! Csakis ez miatt most... "megtehetik".

És bár meg is tették, azért az mégsem úgy és azért, mint ha...

Igen! Ő egy angyal, egy csupa szív, jótét lélek, aki dehogyis haragszik a Pataki Zsuzsára - aki sokkal jobb nő, mint ő, de ennek ellenére... annyira szépen és részvételi demokrácia mentesen kérte őt arra, hogy a részvételi demokrácia nevében ugyan kérlek, Zsuzsa! - még e-mailt is küldtem (meg egy titkosat még a bizottság elnökének is??!!)... és a hibás itt mindenki más, csak ő nem, meg az Anti... mert hát nincs joguk arra, hogy képviselőként bárkinek az állását is megfúrják, ha az nem úgy fütyül, ahogyan kérik...

(itt hívnám fel a gyanútlanok figyelmét arra, hogy milyen viszonyban áll a fidesz és a jog, mint tudjuk: a jog csak úgy változik náluk, ahogyan más az alsóneműjét váltja)

Jöjjön végül a hiányérzet, és Etelka!

Nyílt ülésen bárki megjelenhet, feltéve, hogy tud viselkedni, és nem pofázik bele a nagyok dolgába (részvételi demokrácia)... nem volt viszont sem megemlítve sem meg nem jelent egyetlen megidézett polgár sem, aki bizonyította volna, hogy ő kérte a részvételi demokrácia nevében azt, hogy ide Székhelyi ne jöjjön, mert akkor balhét csinálnak... (ugyan ki?)  És erre mondá azt az Ibolya tündér, hogy hát ő ilyet nem akart volna... azt is mondta, hogy ha a város adja a pénzt a mulatságokra, akkor ahhoz másnak mi köze? - vagy ezt az Anti mondta? - nem is tudom, annyi baromságot összehordtak 3 óra alatt, hogy azt az igazság kiderítését váró városiak alig bírták ki. Mert öntudatos állampolgár azért kíváncsi volt, hogy mi lesz ennek a vizsgálatnak az eredménye? Nem voltak sokan, de voltak! (Szolidaritás és LMP és MSZP részéről) - szemben a részvételi demokráciát hirdetőkkel; aki volt 1maga: ETELKA - ő viszont bántani vélte az övéit, és a tömény hazugság és álszentség mellett elhangzott néhány emberi és erkölcsi érzékre valló szó hallatán - kiviharzott a teremből és bebaszta maga után az ajtót. Ahogyan az egy (és nem több) - úrinőnek öltözött - Plagibá és szeretünkViktor fanhoz méltó... Egerben.

(és Habisnak gratuláltak, hogy az ATV-ben nem hagyta magát az Olgánál... - ezek mennek Eger városában, ahol az a nyerő, aki nem mond semmit... de beszélni azt tud!)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr304521283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása