kormány.hu
2012. április 23. írta: térfél

kormány.hu

"Értékteremtő, a köz számára hasznos közfoglalkoztatás a cél"

 

Ordítják... csak meg már nem magyarázzák, mert nem tudják.

Mit nevez a BM értékteremtésnek? És mi a köz számára hasznos meló? És mit kap a munkáért cserébe a közfoglalkoztatásra kényszerített jó magyar ember, ha nem kubikos, de mondjuk ápolónő a szakmája. Mit kap az, aki háromszor lett átképezve (akárminek, amit ma a munkaügy átképzésnek meghirdet) és eredendően mondjuk villanyszerelőnek tanult? Mit kap a tanár, és mit kap az a felülvizsgált rokkantnyugdíjas, akinek semmije nem ép, de kényszerítik "közfoglalkoztatásra" - lehet éppen valamelyik erdőtulajdonos által megpályázott terület megtisztítására, és köbö 3 hónap terjedelemben.... havi lófaszért, amit persze nem kötelező ugyanennek a kormányrendeletnek megfelelően kifizetni! Ha éppen úgy van kedve a vízműnek vagy akármelyik kedvezményezett pályázónak.

Magyarország 2012. évi költségvetése 132,2 milliárd forintot irányzott elő és biztosított a közfoglalkoztatásra” – emelte ki Papp Károly közfoglalkoztatási helyettes államtitkár a 2012-es közfoglalkoztatási programokról szóló sajtótájékoztatóján.

Azaz 132 ezer 200 millió... Ez kérem, ha csak erre az évre számolom egész pontosan azt is jelenthetné, hogy 132200 emberi lény egy éves jövedelme lehetne, és havi 83 ezer pénzt kaphatna, ha! Ha már szar közfoglalkoztatásról beszélünk, és azt is szeretnénk, hogy ennyi ember nagyon halványan, de egy évig biztosan megélhessen lófasznyi béréből, amit olyan trágya munkákért kap, mint amiket ajánlanak nekik ezek a retkek ott a belügyminisztériumi államtitkárságon.

Az országos programokban a vízügyi ágazat, az erdészet, a Magyar Államvasutak, a Magyar Közútkezelő, az Állami Autópálya-kezelő, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vesz részt, mint foglalkoztató.

Tetszenek látni kik ezek, akikhez áramlik az önök adója, és felhasználásra kerül "közmunka" címén? Ha jól sejtem ezek mind-mind eleve gazdasági szervezetek, amelyek kemény profitot hasítanak eleve ... és most azt növeli meg nekik az állambá' - Pintér és Orbán bácsik személyében - azon az áron, hogy emberek százezreit teszik ki olyan állati feltételeknek, amit egyébként az állatvédelmi törvény már szabályoz, csakhogy nem EMBER hanem állatok védelmében. Embervédelmi törvényeket pedig (vannak ám ilyenek, mint szociális charta, emberi jogok, és még abban a semmi tákolmányban is felfedezhető - legalább a felsőbb jogi követelmények betartása) mintha NEM ismernék az illetékesek.

Csak így fordulhat elő az, amiről a Dani is írt, hogy saját ruhájukban - egy felügyelőnek kinevezett bunkó hajcsárkodása mellett - kell a patakban fellelhető állattetemeket puszta kézzel kiráncigálni a vízből, amelyben utcai cipőjükben és ruhájukban állnak nyakig vizesen... majd mennek haza, ha letelt a kényszermeló... és akkor még az sem biztos, hogy hétvégére megkapják a beígért de levonásokkal megszentségtelenített lófaszt... mert munkabérnek nem tudom nevezni, azt amiért ezek az emberek - állati körülmények közé vannak kényszerítve. És tök mindegy, hogy a tűző nap, a jéghideg miatt, vagy a büdös csatorna, netán a trágyában való taposás, esetleg földeken való hajlongás, vagy könyvtárban végzett megalázás az, amiért NEM KAPNAK TISZTESSÉGES FIZETSÉGET, HOLOTT DOLGOZNAK!

Pintér Sándor belügyminiszter döntése értelmében mind a 19 megyében, 97 kistérségben 1816 önkormányzatot szólítottunk meg ezzel a lehetőséggel” – mondta Papp Károly. Az önkormányzatok, amelyek száz százalékos támogatást kapnak a Startmunka kistérségi mintaprogramokhoz, a helyi sajátosságokhoz igazítottan hét elem közül választhatnak: mezőgazdasági tevékenység végzése, mezőgazdasági- és közutak karbantartása, belvízelvezető rendszerek rendbetétele, patakmedrek rendbetétele, illegális hulladéklerakók megszüntetése, biomassza kazánprogramba való bekapcsolódás.

Erre szoktam én azt mondani, hogy menj oda te baszd meg! Csináld azt te, és vigyél haza érte annyit, amennyit szánsz a másik embernek!

Igen, Pintérnek, Pappnak, Orbánnak és minden görénynek mondom ezt, akik tudomással bírnak róla, és engedik... sőt! Kajánul vigyorognak azokra a képviselőkre (Gúr Nándor vagy Nyakó István), akik kiállnak a megkínzott és szolgaságba terelt emberek védelmében és ... csak úgy is, mint ember... azt gondolják, hogy erre józanul gondolkodó ember nem mondhat igent, nem nézheti el szó nélkül, hogy az ország BELÜGYMINISZTÉRIUMA  ilyen programokról regéljen egyáltalán.

A szomorú az az egészben, hogy mindez nem mese, ebből nem fogunk csatakosan de felébredni. Ez kérem, a magyar valóság, ami olyannyira szégyenteljes, hogy azt nyilvánosan takargatják is rendesen. Főleg azok, akik kiagyalták, mert ők is tudják, hogy ocsmány emberre vall, ha a honfitársát, a közössége bármely tagját is ilyen - embertelen körülmények közé KÉNYSZERÍTIK.

 - de, valamilyen oknál fogva kényszerítik. És mi lehet ez az ok?

Az önkormányzati közfoglalkoztatás a különböző önkormányzati intézmények tevékenységének a segítését célozza. „Ezen a jól bevált rendszeren idén sem kívántunk változtatni” – emelte ki az államtitkár.

- ezek tehát ott, a kormány.hu oldalán - havi többszázezerért - mit sem törődve joggal, becsülettel, tisztességgel és emberi méltósággal, a természet törvényeivel... "nem kívánnak változtatni a jól bevált rendszerükön" - PEDIG KÉNE! - mert hogy emberellenes cselekedetet a törvény is bünteti... jobb helyeken pl. az EU-ban.

(és akinek kétsége lett volna eleddig, az most már fogja fel, hogy mindezek miatt nem azok a hibásak, akik szólni mernek ellene, hanem azok, akik fennen hirdetik a XXI. század elején - saját sötét középkori, de minimálisan is náci felfogásukat... és még verik is a mellüket - hogy ők milyen aljasok is tudnak lenni... lsd Lázár János, Navracsicska, vagy az egyenesen idióta Matelcsy)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr94469490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása