Pénz, pénz és pénz
2012. február 23. írta: térfél

Pénz, pénz és pénz

Ami a háborúhoz kell, meg a megélhetéshez is... Csakhogy ez utóbbit szíveskednek elfelejteni fideszéknél. Illetve csak azt felejtik el, hogy rajtuk kívül a további 9 milliónyi magyar embernek nem adnak ingyen semmit. Azt felejti el a fideszes, hogy MINDENKI az állami büdzsétől függ, azt pedig perpillanat kizárólag a fityisz gépezet működteti.

Nem is értem, hogy miért meri azt írni az újságnak álcázott - ingyenpropaganda - szennylap (metropol), hogy 142 milliárdos EU-fenyegetés?  - és persze a töketlen és totálisan tudatlan kormány szerint megalapozatlan a döntés...

Holott! Feketén-fehéren meg vagyon írva:

Kohéziós Alap (az ISPA program folytatása)

Általános ismertető

Definíció és célok

Létrehozásáról a Maastrichti Szerződés rendelkezett. A Szerződés értelmében "a Tanács 1993. december 31-ig létrehoz egy Kohéziós Alapot, hogy a környezetvédelemmel és a transzeurópai hálózatokkal kapcsolatos projektekhez pénzügyi támogatást nyújtson a közlekedési infrastruktúra területén."

Célja szerint a Közösség legszegényebb tagállamai reálszféráinak konvergenciáját kell támogatni a monetáris unióra való felkészülés időszakában. Erősíteni kell a gazdasági és társadalmi kohéziót, és csökkenteni a különböző régiók közötti, a fejlettségi szintben meglevő különbségeket. A maastrichti konvergencia kritériumok kizárólag a pénzügyi feltételek teljesítését írják elő, amelyek teljesítése, elsősorban a költségvetési hiányra vonatkozó előírásé, a hosszú megtérülési idejű projektek elhalasztására ösztönöz.A Kohéziós Alap célja éppen az, hogy ezen dilemmákat a költségvetési deficit növekedése nélkül, de a környezet további romlását elkerülve oldja meg. A projekt átlagos megtérülési ideje a két kiválasztott célterületnél, a közlekedésnél és a környezetvédelemnél a legnagyobb.

A kormány pedig "csodálkozik" - és szokása szerint mutogat(na), de az EU nem hülye! Nem úgy, mint mi bennszülöttek, akik saját életünkért nem aggódunk annyira, hogy lemondanánk a sunyizásról és a vesztegetésről, a korrupció és a valótlanságok szajkózása helyett - inkább tisztességes módon, a szerződéskor kikötött kötelezettségek szerint járnánk el.

Csak ennyi kéne ahhoz, hogy némi elégedettséget is tapasztalhassunk. Amire amúgy borzasztó igény volna, ha... ? Ha nem épp a fidesz frusztrálná szét az egész országot. (miért nem zavartuk már el őket?)

A fityisz két éve mást sem csinál nagyüzemben, mint lop, csal, hazudik - és ezt KAMUnikálja a maga idétlen módján. Mint pl. manapság is: még hogy az EU fenyeget!? - nem, barátocskáim!

...a rendelet értelmében a Kohéziós Alap egyetlen új projektet vagy részprojektet sem finanszírozhat a tagállamban, ha az nem teljesítette a kormányzati deficitkorlát túllépésének elkerülését szorgalmazó feltételeket.

Mi nem világos ezen?

Olyan pedig az EU bejelentése, mint a tiétek: "Újra elzárható a gáz és a villany" - és tovább lelketlenül, embertelenül kijelentik: "Vége a hidegnek, a gáz-, és áramszolgáltatók felmondták az adósoknál a moratóriumot." - vagyis ... nem várnak tovább. Aki nem teljesíti a szerződésben vállalt... illetve - ez esetben - muszáj kifizetni minden csekket, ha az életébe is kerül a szerencsétlen tagállambeli magyar polgárnak, mert a kutyát nem érdekli, hogy közben kivágták őt a munkahelyéről, megadóztatták az éhbérét, avagy éppen segélyét mérsékelték havi 28-ról 22 ezerre, mert a fityisz olyan jó az állampolgáraihoz.... bezzeg az a kutya EU! az mer kritizálni?! az EU meri felfüggeszteni a támogatást? - hát, ho-há-pehá? hogy merészeli?

(komolyan mondom, a fityisz óvodás szinten megrekedt szocializációs képességgel bíró, nagyra nőtt hülyegyerekekből áll - ami nem volna nagy baj, ha csendben eljátszadoznának akár egymás pöcsével és a gabika vaginájával, valami távoli, és elzárt területen, ...de hogy szarrá menjen miattuk egy egész ország?! - talán nem kéne már hagyni!)

Van itt még valami! " A román kormány pereli a Vegyépszert" - hála istennek! Mert hogy mi magunknak még eszünkbe nem jutott lesittelni ezt az egész bűnszövetkezetet?!

300 román alvállalkozónak tartozik a magyar cég - írta a román Evenimentul Zilei napilap hétfőn. A Vegyépszer  Hungária szerint csődjük csak 10, a Nemzetközi Vegyépszeré 19 román céget érint....

Tetszenek vágni? A lényeg nem az, hogy már Romániában is bemutatkozik a magyar virtus, hanem hogy esetleg lehet a számokon "szépíteni"... -az eszem megáll ezeken! Ez folyik az egész országban ugyanis: nem maga a tény az ami megdöbbentő, szégyenletes, felháborító... (?) nem, "helyre akar igazítani" a hülyéje, és "nemtelen támadásnak" veszi a tuskó Vegyépszer, ha valaki a pofájába meri dörgölni, hogy lop, csal, hazudik.... és ez nem európai eljárás! Már a románok is európaibbak nálunk! (ezt monduk sejtettem, hisz ott a vezér ellen kivonult a tömeg és ha jól sejtem volt annyi vér a pucájában, hogy az illető vegye a lapot (hogy utálják, mint a szart) és lelépjen.

Nohát, csak ennyi európaiságot várok el a mi fityiszünktől is. Annál is inkább, mert már mindenütt megbuktak, ahova csak bepofátlankodtak...

Utoljára, essen szó a számokról is. "A közlemény szerint a pontosan 495 184 000 eurót a jövő januártól hatályos kötelezettségvállalásokból függesztik fel." - ha én ezt beszorzom 300-al... az 148 és fél milliárdra rúgó Ft-összeg durván... De ekkor meg azt olvasom, hogy 2215,4 milliárd forinttal maradtak adósok 2011. év végéig.... de kik?

Kik azok, akik a büdzsénkbe nem hajlandóak bepakolni ezt az irdatlan hatalmas összeget?

Erre ordítozzon a Kárpátia, hogy "neveket akarok hallani"! Mert én is szívesen meghallgatnám, meg is nézegetném a névsort... mind a 2742 db cégnek, amelyik fél évnél hosszabb ideje 100milliónál magasabb adókötelezettségének nem tett eleget. (de miért nem hajtják be rajtuk, mint a havi rezsivel elmaradtak esetében? - nyugodtan ki lehetne tenni őket is a kegyetlen valóságnak - nincs hideg! )

Nagyon megnézném én őket, mert hiszen valahova ide pumpálta bele ez a tetves kormány az ő 16%-os rettenet adókedvezményét... hogy majd jól megerősítenek minket a vállalkozások... amelyekről nyugodtan el lehet mondani, hogy lopnak, csalnak, hazudnak... és mindezt

a fidesz-kormány támogatásával és felhatalmazásával...

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr894186939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása