Pintér feedback
2011. július 21. írta: térfél

Pintér feedback

Úgy látom, hogy a kormány tagjai közül, egyedül Pintér papa (mert hisz nyögdíjas IS) EMLÉKSZIK az élet valódi menetére, amiben anno része lehetett neki is. (nem fideszgeneráció ugyanis)

Már akkor gyanakodtam erre, amikor megjósolta (előre látta a következményeket?), hogy lesz itt nemulass! Lesz hát! Ma reggel a rédióban hallottam megint az ő hangját: hogy azért... nem kényszerítenek ám senkit munkaszolgálatra!....   

Pedig de! Mert már... nem egy esetben megtörtént, hogy aki segélyezett létére azt merte mondani a rá kiszabott (mindig megalázó) munkára, hogy " na ne! - ezt már még se!" - az nemes egyszerűséggel ki is penderíttetett a regisztrációból, és többé nem folyósították számára a segélyt SEM!

Tehát, nem kedves Pintér papa! De! Bizony nagyon kényszerítve vagyunk arra a munkaszolgálatra, hiszen az alkotmányban foglaltak ellenére, a segélyt nem folyósítja az állam, ha nem tetszünk az általa felénk dobott feltételeknek behódolni... vagyis!? Kényszert alkalmaz a magyar állam, és nem teljesíti -  a szintén alkotmányban rögzített - kötelességét, mely szerint szociális védelmet kellene nyújtania a rászorultaknak!

- ezen tehát nem változtat az a tény sem, hogy Pintér képes lehetett (valamikor réges régen)  előre gondolkodni is akár... de ma már nem tehet ilyet az Orbán-kormány egyetlen minisztere sem.

Pedig... van itten ez a visszacsatolás.

"A visszacsatolás az a folyamat, amelynek során információs rendszerekben a kimeneti információt (vagy annak egy részét) visszajuttatják a bementi csatornán, így az módosítani (alapesetben javítani, optimalizálni) képes a későbbiekben az eredményeket."

- na, nálunk ez semmiképpen nem akaródzik (a kormány szintjén) működni. De szerencsére itt jövök én, aki a kormányból "kijövő" információ morzsákra - mint tyúk a takonyra szokott - lecsapok, és megpróbálom azok egy piciny részét legalább, a valóságnak megfelelően - no nem optimalizálni - előadni, érthetővé, emésztendővé tenni. Remélem, sikerül is néha!

A napokban felröppentett "információ" egyik átirata:

Foglalkoztatás

Figyelnek az 50 év felettiekre

PROGRAM A Nemzetgazdasági Minisztérium négy éven át 60 milliárdot biztosít a munkaerőpiaci hátránnyal küzdő munkavállalók foglalkoztatására. Az ötven év felettiek a regisztrált álláskeresők több mint ötödét teszik ki.

- ez tehát az info from kormány... és oly csodásan hangzik (idáig) még a Metropol nevű szennylap oldaláról is, hogy csak nosza! Látom lelki szemeimmel, mint elégszenek meg ezzel a mondattal nem  csak a hírt kreálók, de azok is, akik még mindig készpénznek hiszik azok tartalmát, avagy csupán félanalfabéták maradtak... a magyar oktatási rendszernek hála.

Az említettek egyéves foglalkoztatását a tárca úgy támogatja, hogy az első négy hónapban a munkabérre és járulékaira teljes támogatást fizet, a 2. négy hónapban legfeljebb 50%-os támogatást ad, az utolsó 4 hónapban pedig járuléktámogatást biztosít.

- értsük meg, miről is van szó valójában (és jelezzük vissza a kormánynak, hogy nem baba! - amit ugat)!

  1. négy éven át 60 milliárd! - azaz évente csak 15 ezer milliót ad(na) , ha az a na - ott nem virítana minden egyes információnak szánt ugatása végén... azaz, semmit az ég világon készpénznek nem vehet a magyar polgár!
  2. regisztrált álláskeresőket nyugodtan számoljuk 500 ezer főnek... ergo 100 ezer emberről beszélünk (mert ezt mondják, de én tudom, hogy az a röpködő 60 milliárd nem csupán rájuk fordítódna, .... ha egyáltalán fordítódna rájuk egyetlen peták is)
  3. az "említettek" csupán egyéves foglalkoztatását lebegteti a kormány... tehát véletlenül sem képes a "program" megoldani a nyugdíj előtt álló munkanélküliek  gyalázatos helyzetét! Mintha semmit nem is akarna velük kezdeni... (nem is akar! - csak azt mondja)
  4. 3x4 hónapra bontja a "támogatást" - fokozatosan csökkenő mértékben állja a sarat az kormány... és ki helyett? Hát bizony! A kedves munkaadó helyett fizeti a foglalkoztatást... tehát? A kedves vállalkozónak ad az állambácsikájuk (megint) egy kis apanázst, hogy jól ki tudjon használni néhány 50 feletti jóembert, aki viszont DOLGOZNI BÉRÉRT - MEGÉLHETÉSÉRT vágyódna.... nem pedig a vállalkozót segítő állam két szép szeméért akarna 4, 8 - kivételes esetben 12 hónapot gürizni valami állatnak, hogy az jól megszedje rajta (munkáján) magát...

A visszacsatolásra példákat a legkomplexebb mérnöki, építészeti, gazdasági, termodinamikai és a biológiai folyamatokban is találhatunk. A visszacsatolás (vagy feedback) legfontosabb célja a rendszer dinamikus viselkedésének az ellenőrzése.

Példát csak a fideszegypárti politikánál nem lelünk fel (a visszacsatolásra)...

Pedig de tudnánk mondani, hogy ezzel a "programmal" - erősen nem értünk egyet, csak mert a nemzetgazdaság dinamikájának viselkedését egyáltalán nem képes javítani - ellenben ront az amúgy is rendkívül szar helyzeten...

Hadd ne mondjam; eleve egy okádék dinamika megvalósításán fáradozik a csakafideszegypártiorbánkormány!

De sajnos, mondanom kell, mert - annak ellenére, hogy mindent megtesz említett kormányunk KAMUnikátor gépezete - NÁLUNK nem képes visszacsatolódni semmi... NÁLUNK, az van, ami nincs...

Mert mit kéne tennie - ez esetben - egy normális államnak, aki négy évre segítő jobbot kíván nyújtani az ötven feletti munkanélküli szakembereinek?

  1. El kellene zavarnia a nyögdíjasokat mindenhonnan, ahol a nyugdíj mellett (! - mert ez így van)  még van pofájuk pénzért munkát vállalni - erre elsőként Pintér papát kérné fel, hogy távozzon .... és éljen nyugodtan az ő havi megérdemelt nyugdíjából CSAK ÉS KIZÁRÓLAG! - PIHENJEN MOST MÁR!
  2. Be kellene mennie valamelyik "közszolgának" az munkaügyi központok adattárolóihoz és ki kéne csalogassák az gépből az összes regisztrált 50-nél idősebb adatait, melyből megtudni bírnák, hogy hanyan is vannak? MIFÉLE SZAKMÁK BIRTOKÁBAN? ÉS MILYEN IRDATLAN NAGY TAPASZTALATTAL RENDELKEZNEK?
  3. Vissza kellene fáradnia ennek a közszolgának (az adatokkal) a települési önkormányzathoz, ahol a politikusok pofájába kellene tolja az tényeket, melynek megismerése után...
  4. GONDOLKODNI KELLENE az hoppmesterekkel közösen az egész képviselői testületnek azon, hogy HELYBEN! - miféle munkahelyeken tudnák alkalmazásba venni ezen állásra várókat....? Miként is lehetne használni (simán csak ... és nem kihasználni) megszerzett tudásukat az egész ország épülésére?

És most arra kérlek kedves olvasó, hogy csatoljá' vissza nekem, ha valamiben nem értenénk egyet! A kormánnyal ellentétben ugyanis - én kimondottan imádom (imádnám!) a folyamatokban való gondolkodást egyrészt, másrészt örvendek annak, ha valakitől tanulhatok valamit... amiről eleddig nekem nem volt fogalmam sem.

(ó, ha egyszer én is kormány lehetnék!)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr613086608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása