A kormány a múzsám
2011. május 21. írta: térfél

A kormány a múzsám

"A múzsák (görögül Muszai (Μουσαι): eredeti jelentése 'hegy') a görög mitológiában a mítoszok megtestesítői, a költészet, a zene, a tánc és a tudományok istennői, az emlékezés és az improvizáció ihletői"

- na, akkor tényleg jó címet találtam ki :), hiszen manapság a nagy magyar mítosz kellős közepén más sem történik velem, mint a fentiekről való híradások feldolgozása. Manapság is művészet művészet hátán: művészet az országban felnőni, és életben maradni..., egyáltalán létezni benne. A politika is művészet; a nagyot mondás és a semmit tevés művészete - benne megjelenik a költészet, mint kitaláció, a zene, mint az operaház mindennapi gátlástalan irányítása, a tánc - ha csak Barta Nóra táncszínházának kiebrudalására gondolok,  a tudomány - ami lehetővé teszi a Janikovszky iskola ki-, és felhasználását politikusi célokra, és az áldott EMLÉKEZÉS, amit viszont tényleg áldani tudok, mert az archívumokban átírhatatlanul ott vannak a korábbi nyilatkozatok, amelyek máris bizonyítják a kormány szavahihetőségét. (nem kicsit, hanem teljes mértékben)

Az improvizációról pedig épp tegnap írtam, hogy a fideszegypártidekeresztény kormányunk azt adja elő improvizáció gyanánt, amire nagyon is sokat gyakorolt korábban, és amit minden ép elméjű ember kívülről ismer - csak fideszidentitásként, vagy fideszmentalitásként, ami alól ez a kormány nem szabadulhat - hát el is árulja őt...

" A görög musza szónak az istennőket jelölő általános értelmezésén túl az irodalmi jelentése: „dal” vagy „költemény”. Pindarosz műveiben „hordozni a muszát” annyit tesz „énekelni a dalt”. A szó minden bizonnyal az Indo-Európai men- tőből származik – ebből erednek a görög Mnémoszüné, a latin Minerva, és az angol „mind” (értelem), „mental” (szellem) és „memory” (emlékezet) szavak. A múzsák egyszerre voltak az időmértékes verselés megtestesítői és támogatói is: a musziké tehát a „múzsák művészetét” jelentette."

Énekelni a dalt, avagy a múzsák művészete:

Ha a kormány kommunikációjára gondolok, az pontosan ezt jelenti - énekelni a dalt, amit kitalál valaki (VALAKI by Lázárjankoú)... Ha a kormány kommunikációjára gondolok, az mindig éppen a valaminek az ellenkezője, átköltése, tehát költő ez a Peti javából, és az egész (szín)játék arra megy ki, hogy nekünk megmagyarázzák azt, aminek épp az ellenkezője igaz.

Elkészült a Belügyminisztérium tervezete a szolgálati nyugdíjasokkal kapcsolatban.

Ez ugye, a híradás, amit fel kéne dolgoznom latin Minerva-ilag - ha igaz? - mint értelemmel bíró személy, szellemi képességeim felhasználásával és majdani emlékezetem számára.... blablabla :)

" A tervek szerint minden 57 évesnél fiatalabb nyugdíjas nyugdíjjogosultságát felülvizsgálják. Azokat, akik korábban – amúgy törvényesen – azért vonultak szolgálati nyugdíjba, mert egy aktuális átszervezéskor nem találtak számukra megfelelő új beosztást, teljesen egészségesnek, szolgálatra alkalmasnak tekintik."

Vagyis: valamikor réges-régen, a mitológiai idők táján... a törvényt betartó kormányok idejében... nyugdíj jogosultságot szerzett emberekről van szó. Ha megszerezte - el is vitte... mert hát nem volt számukra megfelelő munkahely. Nyilván rég nem az áldott időszakban járunk, amikor még mindenki foglalkoztatva vala... hanem ez egy egészen friss dolog, tehát azóta sem keletkezett munkahely, ami éppen rájuk várna... őket kívánná, de nagyon! Ma viszont - teljesen alkalmasak, egészségesek és szolgálatra kívántatottak: szolgálniuk KELL A KORMÁNY AKARATÁT:

" A törvénnyel „visszarendelt állományt” korlátozott szolgálat ellátására kötelezik; ehhez azonban várhatóan még módosítani kell a szolgálati törvényt "

VAgyis: a mai törvény ereje odasújt a réginek - ad neki egy hatalmas pofont, a szemébe röhög (ahogy szokása is) az emlékezésnek, és varrja a kabátot a gombra (made in fideszegypártitörvényhozásHungary) Dalol a kormány... költ, mint költő, és nélkülözi a latin múzsa minden gyermekét (mind, mental, memory)...

" Ők kizárólag reggel hat és este tíz között lesznek foglalkoztathatóak, fő feladatkörük a közmunkások ellenőrzése, munkafelügyelete lesz, egyes esetekben állami intézményeknél ellenőri munkával bízzák majd meg őket, például a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban ellenőrizhetik a számlákat."

VAgyis: nagyon fasza! Közmunkást ellenőriz az állam pénzén (az adósokén - a miénken) - az helyett, hogy várná az állam pénzét, mint nyugdíja! Az még faszább lesz, ha a NAV-nál ők ellenőrzik (mint egészséges és szolgálatra ugyan alkalmasok, de esetlegesen számtanból kissé gyengék) a tőlünk beszedett adók ... vagy egyéb... milyen számlák vannak az navnál?... miafenéjét. Kész őrület, ha ezt át akarnám gondolni! Kapásból addig jutok, hogy és akkor mi lesz azokkal, akik meg ezt tanulták? Akiknek ez a szakképzettsége és ehhez értenek? Ők meg mennek jelentkezni a bővülő rendőrséghez, hogy kiosszanak pofonokat oda, ahova azt Pintér és Orbán ígérte? Vagy mi?

" Ugyanakkor állítólag intézkedési jogosultságuk is lesz, megkapják a hivatásosokat megillető jogi védelmet, kapnak két öltözet bevetési ruhát, gumibotot, gázsprayt, bilincset, de lőfegyvert nem.

Illetményük állítólag nem lesz kevesebb a mostani nyugdíjuknál."

Hát ez még jobban fasza! Ez a legfaszább! - az állam kever egyet a szaron, és úgy is hagyja: nyugdíj helyett illetményként fizet, (sorozatos törvénykezési bazmegelésekkel) - a szerencsétlennek + jogi védelmet fizet, + két öltözet bevetési ruhát, + gumibotot, + gázsprayt, + bilincset - azért, hogy ezekkel felszerelten menjen szegény nyugger a hozzá teljesen hasonlóan átvert közmunkást felügyelni... vagy ellenőrizni a navos számlákat...

Ember!

Látod magad előtt a számlát ellenőrző "felszerelt" leszerelt nyugger rendőrt?...

Látod magad előtt a közmunkást ellenőrző "felszerelt" leszerelt nyugger rendőrt?...

- mert én el is képzeltem már, hogy reggel ott találom majd az értelmi fogyatékosok napközi otthonában, látom miként támasztja a falat álló nap: bevetési ruhában... gumibotját tenyerébe ütögetve, hogy sasol?... és miként használja majd a gázsprayt, vagy a bilincset (de lőfegyvert nem! - de nagy szerencse!), ha kivetni valót találna abban, amit én, mint szintén másban szakképzett ember végzek a kÖzmunkán ott: netán nem találok bele a tűbe a cérnával? Esetleg nem a kiírásnak megfelelően támadna kedvem mosogatásra? Mit is véthetek még én ott? Mit is ellenőrizhet ez a szegény nyugger felügyelő a kényszermunkámon? ... csak áll, és vár.... várja, hogy mikor lesz már végre fideszes nyuggerségre jogosult...

Tessék nekem megmondani!

Normálisak ezek ott a kormánykeréknél? van-e még ember ebben az országban, aki ilyenek vezetésére bízná magát?... hogy nem szégyellik még magukat halálra? - hogy képesek  értelmes, mentálisan egészséges gondolkodással megáldott, felelősségük tudatában lévő,  jóravaló emberek számára ilyesmiket kitalálni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr272921173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása