sokk és pánik...? Mi lesz még itt?
2011. május 14. írta: térfél

sokk és pánik...? Mi lesz még itt?

Semmi gáz - ez csak a reform szele, ami a nyitott ajtókon áramlik be a családokhoz... majd repíti ki őket az ablakon keresztül a ...s e m m i b e.

Én tutira nem sorolom fel a kormány abnormális eddigi intézkedéseit, mondják azt annyian, hogy a fejem is belefájdul... én csak gondolkodóba esem - előbb Parragh kijelentésein: hogy először is középmezőnyben lennénk, de azért a versenytársaink a miénknél sokkal gyengébb közösségi ellátással rendelkeznek... ezért a munkaerejük sokkal olcsóbb!

- hát, ezen ki tudok bukni! Mert mit nevezünk közösségi ellátásnak vajon? Az Eura gondol esetleg? - hogy mi sokat kapunk a közösségtől? - de mit? Mi az, ami miatt minálunk drágább lesz a munkaerő? ... vagy mi van? Hagyom is ezt, mert biztosan nem találnám ki az összefüggést, akármi is az a közösségi ellátás... azt ugyanis hazugságnak veszem, hogy bárhol Európában találnánk a magyarországinál olcsóbb munkaerőt. Nem létezik! Nálunk 1/6 bért kap bárki, aki nem vállalatvezető, nem önálló vállalkozó, nem bankár, és nem politikus... vagy annak valamely bábja! Nálunknál rosszabbul - sehol a világon - nem fizetik a tisztességes munkát.

Mond mást is: hogy a kormány számára egyetlen utat lát, éspedig azt, hogy a segélyeket fogja vissza! ... és akkor ez ... azt fogja jelenteni, hogy akik eddig nem tudtak vagy nem akartak (így egybe véve a két dolgot!) elmenni dolgozni, azok egyre alacsonyabb bérért is hajlandóak lesznek dolgozni, ha a segélyek és a bérek között jelentős különbség lesz...

- na és mit tesz ennek érdekében nagyon hülye kormányunk? (már attól is beteg, hogy egy Parraghnak hisz!) - hát lecsökkenti a segélyek összegét, amit ráadásul ahhoz köt, hogy éhbérért dolgoztatja a közmunkást. De tesz még mást is aljas kormányunk, mert most már azokat is munkára akarja kötelezni, akik egyszer már nyugdíjba mentek... és e szerzett juttatásukat is segélyként szerepeltetné.... eszem megáll, ahogy itt írom is! És még jön a minimálbér felfüggesztési ötletével is, gondolom nem megemelni javasolja (ahogy azt az ép ész diktálná), hanem csökkenteni, ha másként nem is, de regionálisan eltérően. Parragh észjárásából (no meg kereskedői és iparkamarai agyament ötleteiből) kiindulva ez is úgy nézne majd ki, hogy ahol senkinek nincs munkája egy régióban, ott majd még kevesebb bérért lehet alkalmazni szerencsétlen ágrólszakadtat, amíg a fejlettebb - esetlegesen versenyképes területekre magasabb minimálbért löknének...

Csak mert nálunk oly kibaszott módon magas a közösségi ellátás (lehet, hogy az általa ingyenesnek hitt egészségügyi, és egyéb juttatásokra, vagy az oktatási rendszerünkre gondolt? - netán a nyugdíjra?  Vagy mire? MIRE?) ! Csak mert nálunk: MINDEN, NAGYON ALACSONY SZÍNVONALÚ!

Itt van mindjárt az oktatásunk... azzal sem képes mit kezdeni az kormányzat, ahogy a munka hiányát sem képes meglátni - helyette kitalál magának mindenféle meséket, önáltatásokat és ... olyan pénzszórási lehetőségeket, ami az ország teljes lezüllesztéséhez járul hozzá - nem sokára...

Ebben a kormányban  különösen (de persze az előzőnél is) : "A szakmai szempontokat látványosan felülírták a pénzügyiek."

Így aztán mindenki pánikba esik, ha Lázár Jánoska valamilyen törvényhez előterjeszt valamilyen szánalmasan sötét változtatási szándékot... (a link a felsőoktatás átalakításáról szól.)

A kormány képtelen modernül gondolkodni - még mindig! Még mindig nem látja be, hogy az állandó átszervezések és pénzkivonások miatt, nem hogy fejlődésnek indulhatna bármi... de egyenesen hanyatlását készíti elő annak, amihez csak hozzányúl.

Én persze nem csodálkozom: a fidesz nem ismeri a konstrukció szót - ellenben remek a szétverésben, az elvonásban, a kapkodásban, a zavar okozásban, és szemfényvesztő pazarlásban, no és az önámításban.

Ez mind - sokkolólag hat az egész gazdaságunkra, és mi máris mutatjuk a pánikreakciókat... amiből NAGY BAJ LESZ!

A kormány viszont, nem képes a valóság meglátására - nem ismeri az országban élő emberek realitását... Gyanúm szerint, nem is érdekli.

A kormány álomvilágban él. (még mindig)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr202903793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása