Álláslesen
2011. május 13. írta: térfél

Álláslesen

Korunk legmacerásabb vadásza az, aki életben akar maradni - ezért civilizált világunk egyetlen járható útjára lép: felcsatolja pléhpofáját, ha rendelkezik valamilyen szakmával és hozzá képesítéssel, meg jó sok tapasztalattal, és sírva fakad először is. Másodszor, levetkőzi utálatát a frusztráltsággal szemben, és rákattint azon honlapra, amely közalkalmazotti státuszának megfelelő munkát ajánl. (6)

Ezzel fel is ült a lesre... és bámul a semmibe általában, de ma!? Csodák csodájára a számára kívánatos és  lehetséges vad úszik szeme elé "az 5 legfrissebb" formájában: és vadászunk lövésre emeli puskáját, hevesen verni kezd a szíve ... hisz évek óta nem talált párosításra, amely néki épp megfelelő lenne:

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola - Zagyvaszántó

                           

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola - Zagyvaszántó

Testnevelés - technika vagy testnevelés - ének vagy testnevelés - biológia szakos tanár

munkakör betöltésére.

 

majd meg is áll... benne az ütő - a látottak miatt:

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozott idejű - polgármesteri cím betöltésé –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Heves megye, 3031 Zagyvaszántó, Rákóczi út 27-29.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Testnevelés, -technika, -ének, -biológia szak oktatása 5-8. évfolyamon.

... megáll az ütő, hisz ha testnevelés - ének szakos, akkor nem sok köze lehet a technikához és a biológiához, amennyiben tesi-technikás... annyiban szinte mindenhez is érthet akár, de mi van a szerencsétlen tesi-bioszossal, aki ritkán szokott énekes is és technikás is lenni. ?

Bajunk azonban nem ezzel van, mert léteznek még az országban helyek, ahol véletlenül sem szaktanár oktat tárgyakat, hanem valami slepp (valakinek a valakije).

No de azért, hogy a határozott idejű közalkalmazotti jogviszony - egy pedagógus esetében - éppen addig tartson, amíg a polgármesteri cím betöltésre nem kerül...???? - hát ez igen csak különös vad lehet! Arról nem is beszélnék most, hogy szakmailag mit jelent egy ilyen... "határozott idejű"... tanárnak és iskolának, községnek és gyermeknek, avagy a szülőnek, de arról elgondolkodom, hogy mi a jó büdös fene köze lehet egy állásnak ahhoz, hogy a polgármesteri cím betöltésre kerül-e, és mikor? Mi köze lehet e kettőnek egymáshoz?

Igaz, láttam én már sok csudát - velem is megesett, hogy addig nem választottak ki a pályázók közül, amíg nem derült ki, hogy az igazgatónak "kedves" polgármestert ültetik-e vissza a székébe, avagy valaki mutyizás mentes kerül megválasztásra... Pechemre a mutyizós ismerős maradt. Költözhettem én - nagy megváltás reményében - egészen Rákócziújfaluig, hogy aztán e mutyizásban jártas polgármester kedvence: a szintén csak mutyizásban jártas - szakmában pedig nem! - iskola igazgatója a csodálatosan kitervelt 3 hónapnyi próbaidő utolsó előtti napján közölje velem, hogy : " ugye tudod, hogy nem kell indokolni a próbaidő alatti megszüntetést? - holnap jössz utoljára"... és én a "szerencsés " vadász, már húztam is el, hogy másnapra - igen érdekes és villámgyors módon - már egy kopasz alak bitorolja és arassa le munkánk gyümölcsét.... (már amit a kölkök, és én befeccöltem a három hónap alatt)

Nos, azóta is lehet lesre járni... csak rohadtul nem érdemes, mert ha lát is valamit az ember, az azonnal kiderül, hogy nem létezik (számára).

Jelen esetben, ez a határozottan kijelentett és az önkormányzatisággal összefüggésbe hozott, ám a kormány hangosbemondójának meg ellentettjeként értelmezhető megkötés (nevezzük annak, vagy kitételnek, vagy mi a fene lehet ez?) valahogy nem fér a fejembe... miként is tárulhat most már az ország-világ szeme elé? Szép-szép a nagyon szoros összefonódás a fenntartó és az intézmény között, no de ennyire? És ilyen nyíltan? És akkor... ki tudja mi folyhat még ott, azon a településen... oktatás címszó alatt?

Kell-e csodálkoznunk, hogy itt tartunk?

Kell-e csodálkoznunk a kormány további (angol nyelven, és a külföld előtt  mindig hamarabb megismerhető) - Széll Kálmán féle terveinek - apróka betűin, eldugott sunyiságain, amit majd akkor fogunk megtudni csak, amikor már nem lehet védekezni, de még csak egy jajkiáltást hallatni sem! ... csupán annyit lehet tenni, hogy még lejjebb süllyed az ember gyermeke... ?

Nem kell csodálkoznunk, kiismerhettük a suttyó politikai észjárást: belerúgni a legkisebb emberekbe, majd a közepeseket, holnap pedig már az öregeket intézni el... határon belül és meggondolatlanul - nem figyelve az ifjúságra, aki meg már saját korosztályát fogja elintézni... egyszercsak! - kicsit előre megfontolt szándékkal és aljas indokkal... hiszen ezt tanulta, ebben szocializálódott - ez neki a valami!

Bravó Orbánkormány!

A minta adott volt és a módszer is... Egy év alatt átvette a stílust a www.kozigallas.gov.hu és a Navracsics féle közizgatási luftballon is nagyokat durran - szerte az országban. Nesze neked Magyarország!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr452902110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása