Ki vagy mi válthatja le az egypárti Orbánkormányt?
2011. május 09. írta: térfél

Ki vagy mi válthatja le az egypárti Orbánkormányt?

Hónapok óta nézem az ország vajúdását, hogy mennyire szeretne, szeretnénk! - egy lehetséges VALAKIT Orbán helyett, egy lehetséges VALAMIT a fideszkormány helyett.

Igen!

Tele van a tökünk velük! en bloc az egész gyalázatos tevékenységükkel, amely - hirdetésükkel szemben - nem hogy jobbá tenné kis országunk lakosainak életét, de a korábbiakhoz képest is, még jobban megnyomorítja a dolgozó emberek mindennapjait.

 

Híre hamva nincs már, a nem fidesz vezette országokban, ama válságnak, amelyből volt szerencsénk megmenekülni nekünk is (hála Bajnai Oszkó párosnak). Erre jön a fideszpolitika - mindennemű hozzáértés nélkül, és lealázza a kivérzett dolgozó emberek millióit... csak.

Nem csoda, hogy elégedetlenné váltunk: rosszabbul élünk, mint valaha!

Se múltunk, se jelenünk, se jövőnk!

 

Nem csoda, hogy messiásért kiáltunk: az undor, mely elfog bennünket - a kormány pártpolitikájával szemben - nem csillapítható a média mesterkedéseivel sem.

Ide, SZAKÉRTELEM KELL!

 

Mindannyian tudjuk, hogy a megélhetési politikusok a mi adóinkból élnek baromi jól - tele kiváltságokkal, amelyeket simán zsebre vágnak - miközben arra hivatkoznak, hogy "egyesek nem dolgoznak", és azért tartunk itt, ahol.... Pedig nem is! Azért tartunk itt, ahol a béka segge alattnál is lejjebb vagyunk, mert nem értenek a politikusok - a megélhetésükön kívül - SEMMIHEZ!

Amennyiben el akarnánk tőlük szakadni, és nem akarnánk őket tovább finanszírozni, az esetben kell egy jó csapat! - minden területére a társadalomnak, amely hozzáértésével, szakmai tudásával átlátja a problémák keletkezési helyeit, képes azok kivédésére, és tud utat felmutatni a javulás felé, azaz rendelkezik szakmai céllal. Ez rendelkezésre is áll, már csak azt kéne tenniük, hogy felmutatják a terveiket és a parlament pofájába vágják azokat! Szemben a Makovetz vagy vecz?  féle ugatással, és politikai síkon való haszonszerzés "munkájával".

Ide szakmunka kell! és szakmunkások! Meg egy kis újságírói akarat... hogy mindezek a tervek eljuthassanak ne csak a kormány asztalára, de a legegyszerűbb munkás ember és munka nélkül tengődő szakember fülébe, agyába is, hogy maradjon még hite a tisztességes élethez.

 

 

 

 

De ! nagyon kellenek a Till Attilák (Csicska c. film) és Kálmán Olgák (Egyenes beszéd - ha nem tévedek, sajnos csak hallok róla, de nem nézem) és Mihancsik Zsófiák (Galamus) és a Hírcsárda marhasága is, hogy azért ne haljunk bele a valóságba azonnal... de lássuk a valóságot!

És ki láthatja legjobban a valóságot? (nem Alekosz, nem Fábry Sanyi, és nem is a Heti Hetes), hanem a szakma, a SZAKMA! A szakmában évtizedek óta tevékenykedő - csak az láthatja meg a problémák valódi okát, aki benne van! Csak az képes a problémák kialakulását megelőzni, akinek van hozzá képessége (lehetősége és képzettsége hozzá)... és az tudja a kilábaláshoz vezető utat felvázolni, akinek van hozzá akarata!

Ezt a hármat kell összehoznunk -  saját magunk, és az ország érdekében: tapasztalat, képesség, affinitás! (mondj ellent kedves olvasó, ha találsz egyetlen fideszest is, amelyben mindhárom megvan!)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr312890234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.05.10. 17:54:07

Elgondolkodtál már azon, hogy egy ország irányítása ügyekről szól, és nem arról, hogy neked szimpi vagy sem a miniszterelnök?

A legótvarabb kormány is hoz időnként célszerű intézkedést, következetesen rossznak lenni ugyanis nagyon nehéz, átfogó háttérterv kell hozzá. Meg aztán vak tyúk is talál szemet. Felesleges erőlködés posztok sorát írni azzal a mondanivalóval, hogy "menjen Orbán, jöjjön szakértő". Írd meg inkább, hol van ez a szakértő. Ha nem tudod, keresd meg. Ha nem találod, dolgozz rajta, hogy legyen. Feltételezem, hogy a magyar társadalom közösségi szempontjai szerint gondolod ezt a szakértő dolgot. Írj arról, mik is lennének ezek a közös érdekek, szívesen olvasnék róluk.
Üdvözlettel: VL

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.11. 15:55:40

Kedves László! Naponta azon gondolkodom, hogy miért nem képes a kormány "ügyekkel" foglalkozni, tehát igen! Én elgondolkodom az "ügyek" miben valóságán, kialakulásán, és hatásain, következmények garmadáit látom - de a kormány képtelen erre! Naná, hogy rohadtul unszimpatikus a tevékenysége épp ezek miatt.
Ha egy kormány "véletlenül" hoz ugyan néhány célszerű intézkedést, az sem menti fel őket az alól a szándék alól, amit viszont tudatosan - ahogy írod is - átfogó terv szerint valósítanak meg: ez a szándék pedig ( kizárólag a hatalom kiépítése) a fidesz és Orbán személyének kizárólagos hatalommal való felruházása, minden más szempont helyett! Orbánnak ez a bűne: cezaromániában szenvedő öntelt hólyag (belül tök üres), aki maga alá gyűr(ne) egy egész országot - gátlások nélkül. Ez a könnyebbik dolgom :) - észre vétetni másokkal is, hogy mire megy ki a fideszkormány produkciója?
Ha olvasod a személyes kevéskét is a sorok között, akkor tudnod kell, hogy nem az én feladatom az, amit számon akarsz kérni rajtam. Legyen az elég, ha én biztosítalak róla, hogy személyes életvitelemben minden egyes kritizált dologban érintett vagyok.
Ha tudnám hol és ki az igazi szakértő, akkor mondanám...: vannak mindenütt - elnyomva, megalázva, eltaposva, ellehetetlenítve, mert szakértők. Sokan megfélemlítve még megfelelő helyen is dolgoznak, tehetnének a dolgok megváltoztatásáért, ha mernének... De nem mernek szembe menni a fideszfőnökségekkel, de látjuk naponta, hogy felesleges is minden szó, mert egyrészt azok (fideszpozíciósok) hugyagyúak, másrészt fel sem fogják, amit mondanak nekik - viszont pillanat alatt elveszítik az állásukat, amiből meg tudnak jelenleg élni és fenn tudják tartani a családjukat a szakértelemmel bíró kevesek.
Szóval hallgatnak a megoldásokról. Egyrészt szándékosan elhallgattatják őket, vagy nem engedik média közelébe sem, másrészt ők maguk nem harcos fajták és eszük ágában sincs másokért küzdelmet vállalni, netán ingyen dolgozni. Manapság elhivatottság nincs az emberekben. Ahogy közösségi létre sem vágynak a legtöbben, nemhogy mások érdekeit tartanák szem előtt.
Társadalmunk végtelenül önző, és önámítóan hazug.
(szerinted én vagyok a megfelelő "dolgozó", hogy legyenek szakértők? - szerinted én vagyok kompetens az általam kritizált dolgok megmásításában? - Nem! Én éppen hogy nem vagyok abban a helyzetben) cstrtk.freeblog.hu/archives/2011/05/10/Aprilis_bolondja_-_naplo_egy_kozmunkastol/
Én éppen hogy abban a helyzetben vagyok, ahova a töketlen kormány intézkedései nyomnak le, és aláznak halálra a fideszes hitvallásúak :). Vagyis lehetetlent kérsz Te is, pont ahogy a kormányunk is lehetetlent kér a polgáraitól. ! Na, ez a legnagyobb baj egyébként: elvárni a lehetetlent... és széthazudni a valóságot.
süti beállítások módosítása