Mit fedezett fel Orbán?
2011. május 08. írta: térfél

Mit fedezett fel Orbán?

De szép is volna, ha valami nagy dolgot mondhatnék ide, mint például azt, hogy rájött arra, mi szüli a nemzeti együttműködés képességét? Vagy azt, hogy jobb kezében a jólét kosara, balban meg az igazságosság könyve...

"A társadalmi berendezkedés (a szervezett emberi együttélés) legalapvetőbb követelménye, hogy igazságos legyen. Ez ugyanolyan categoricus imperativus nála, mint Kantnál az emberek szabadsága, egyenlősége és önállósága (amely utóbbi az önkéntes és ésszerű választás megvalósíthatóságában ölt testet). Az igazságosság a közösségi lét alapja, mely olyan elvekből áll, amelyek biztosítják az emberek közti kölcsönös együttműködést, és amelyeknél még a társadalom egészének jóléte sem lehet fontosabb. Az igazságosság elvei közös elvek, azokat mindenki, aki a társadalom életében részt akar venni, elfogadja, mégpedig azért, mert ilyen közösen elfogadott elvek hiányában az emberek közti együttműködés nem valósulhatna meg, az igazságtalanságot elszenvedő személyek erőfeszítéseire a többiek nem számíthatnának. Márpedig az együttműködés mindenki számára előnyös, és ezen közös előny biztosítása érdekében a társadalmi intézmények hatékony működéséhez mindenki támogatására, közösségi életben való közreműködésére szükség van. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk, az igazságosság alapvető elveit mindenki számára biztosítanunk kell."

De neeeeem... ne is reménykedjünk! Orbán nem ezt fedezte fel, hanem azt, hogy megbotránkoztatni és félelmet kelteni - valamiféle HATALMAT JELENT AZ EMBEREK FELETT. - hát ezt bírta kitalálni, és nem valami nemeset.

Így aztán kormányzása - minden tekintetben - arra irányul, hogy rettegésbe taszítsa Magyarország népét, és napi szinten gondoskodjon arról, hogy valami megbotránkoztató dolgot tegyen valamilyen törvényével, vagy valamelyik pártkatonája révén, s ha ez mind kiürült... akkor jönnek az ő kormánybiztosai.

Itt van ez a Rózsa a Hoffmannéktól - akit a kormány arra kényszerít, hogy produkáljon valamit (a cél érdekében alkalmazza a szabályokat és az orbáni képleteket) - akár hazugságok sorozatán keresztül is, csak az oktatás lényegét (a gondolkodóvá válást) és értelmét kerülje el a közoktatás szervezett formáinak átalakításával.

És Rózsával az élen - a humán erőforrás minisztérium - dűt', borít... és nyomorba dönt!

Az intelligens ember pedig úgy viselkedik, mint aki biztos benne, hogy a világnak értelme van... gondolatait, véleményének kialakítása előtt a józan ésszel ütköztetve - ellenőrzi:

Rendteremtés az oktatásban és pedagógus béremelés

Megjelent: 2010.07.25. 08:55
Frissítve: 2010.07.25. 07:58

 

ez a lényeg! Mert hogy 2010. nyarán már nekibuzdultak:

Közölte, hogy a méltatlanul alacsony pedagógusbérek rendezésének forrásait ugyan még nem látja, de azt szeretné, ha a következő költségvetésben már legalább "gesztusértékű javítás", azt követően pedig "látványosabb" emelés valósulna meg. A pedagógusokat oly módon kell megfizetni, hogy "tisztes értelmiségi átlagszínvonalon tudjanak megélni fizetésükből" "

- Ehhez képest, ma ott tartunk, hogy (emez költségvetésben) a meglévő juttatásokat is visszafogta az Orbánkormány, tudomásom szerint a 16%-os SZJA miatt megint csak kevesebb bért visznek haza a még állásban lévő szerencsésnek mondható pedagógusok! Ehhez már csak azt kellene tisztáznunk, hogy mit jelent a "tisztes értelmiségi átlagszínvonalon való megélni tudás" Orbánnak, Lázárnak, egy Pálinkásnak, egy TGM-nek, egy angol tanárnak, egy egyetemi docensnek és mit jelent egy munka nélküli értelmiséginek..... ? - vajon képes-e -az elsőnek említett- felfogni azt a lehetetlenséget, amit okoz, minden egyes hamis és álszent produkciójának következményeként - mondjuk az utolsónak említettek számára ?

" A pedagógusok kötelező óraszámának csökkentéséről szólva az államtitkár azt mondta, hogy ennek szintén komoly költségvetési vonzata van. Tarthatatlan, hogy a pedagógusok heti átlagban 51 órát dolgozzanak azért a "nyomorúságos fizetésért" - utalt egy közelmúltbeli felmérésre, rámutatva arra: most egyelőre annyit tudnak tenni, hogy áttekintik, a pedagógusok egyéb munkaterheit miként lehet csökkenteni, kiderült ugyanis, hogy hetente átlagosan 13 órát fordítanak felesleges adminisztrációra. "

- Mi történhetett röpke 10 hónap alatt, hogy mára már nem tarthatatlan a "nyomorúságos fizetésért" való dolgozás (heti átlag 51 órában)? Miként történhetett az a fajta áttekintés, ami felülírta a korábbi "felfedezést" hogy "átlagosan 13 óra felesleges adminisztráció" terheli hetente ugyanazokat a pedagógusokat, akiket most meg bentlakásra kényszerít a Hoffmanni szolgalelkűség?

Én magam képtelen vagyok megérteni ezt az elszánt kitartást egy nyilvánvalóan hazug, és értelmetlen kormányzat mellett!

Számomra megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan az a pálfordulásos technika, amely a rossz irány után a még rosszabb felé haladást véli feloldozásnak!

Ki nem állhatom azokat az embereket, akik a józan eszüket úgy dobják sutba, hogy még a lelkiismeretük üvöltésére sem képesek felfigyelni. Maradnak a rosszindulatnál és a seggnyalásnál, ami pedig (elvileg) ellenkezik az ő hangoztatott  és vélt szakértelmükkel.

Hát akkor?

Hova jutunk? Hova, mi felé tendál az ország?

Emberek, pedagógusok!

Gondolkodjatok, mert a kormányunk nem képes , - kizárólag a félelmetekre - a rettegésre alapozza kormányzását és megbotránkoztató intézkedéseivel ezt egyre csak fokozza, hogy HATALOMBAN maradjon.

Talán bizony, jobb volna egy ennél tisztességesebb színvonalat számon kérni az ország vezetésén - ha kell, általános munkabeszüntetéssel... mert a szép szóból sosem kért ez a kormány.

Olyan nehéz ezt belátni?

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr372886962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf - HA A VILÁG… 2011.05.09. 08:53:33

Ha a világ közlekedőedényvolna, csöveiben csupa hamisságcsordogálna, szemfényvesztés. Hol itt, holott üti fel a fejét egy koholteszme, mely megváltást kínál, s ha azt nem,hát tejjel-mézzel folyó Kánaánt.Árad és habzik, forr és bugyborékol,mindent elönt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása