Pedagógusok, utcára!
2011. április 19. írta: térfél

Pedagógusok, utcára!

Drága Kollégák!

Emeljétek fel a seggeteket, szedjétek össze magatokat, mert ennek nagyon rossz vége lesz!

Tudom, féltek (de inkább rettegtek), hogy elvesztenétek nyomorult állásotokat - inkább kínlódtok a sok elvetemült - joggal rendelkező, de kötelességtudat híján lévő gyerekkel, mint hogy ki mernétek állni saját magatokért.

Hát akkor ne is szóljatok egy árva szót sem! Ne sírjon a szátok, hogy nincs könyvpénz, nincs ruhapénz, és mostantól nincs kajajegy sem... ne sírjatok! Képzeljétek el inkább, hogy milyen lesz heti 28 órában tanítani...

Gondoljátok hozzá - így a tavaszi szünetben, hogy hanyan váltok feleslegessé egy-egy intézményben? És készüljetek fel az indok nélküli kiebrudalásra. Tudjátok hova? Bele a munkanélküli létbe...

Ne reménykedjetek, hogy Ti - jó munkát végzők - maradtok, és megszabadultok végre-valahára a kicsinyes és jól hasaló kollégáktól... Ne reménykedjetek! Ők fognak maradni, és Ti fogtok repülni - hiszen nem véletlenül utáljátok őket, ők azok, akik a fidesz nyaloncaiként megkeseríthetik a főnökség, a gyereksereg és legfőképpen a valódi pedagógusok munkáját... és mivel a megengedő módot eddig is remekül kihasználták a lógásra, nyalásra, pozícióba jutásra... Hát szóval: Ti lesztek kirúgva,  ők meg nem!

Mesélhetnék arról, milyen az élet munkanélküli pedagógusként, de épp olyan, mint mindenki másnak, akinek nincs miből megélnie. Pont olyan érzés pedagógusként állni a szalag mellett, mint annak aki élelmiszeripari egyetemet végzett, vagy mint a szakácsnak, varrónőnek... de most már oda sem vesznek fel betanított munkásnak, mert itt van ez a nagyszerű fidesz-kretén-kormány, amely kitalálja az életpályádat, mint közcélú rabszolga - lehetsz te bárki és tudhatsz te bármit, majd a Czomba Sándor elintéz.

És egy másik értelmi fogyatékos (aki képtelen felmérni szavai súlyát és jelentését) majd azt hazudja a rádióban, hogy alig vannak diplomás munkanélküliek! (majdnem félrenyeltem , mikor ezt jelentette ki a rádióban Balázs Zoltán - és volt a hangjában az a megvetés... is, hogy csak az nem talál munkát, aki nem akar) Nyilatkozgatott mellé Csaba László is, aki szintén nem látott még közelről magyar munkavállalót és magyar munkabért, de még olyant sem, aki hallott volna ilyesmiről, hogy létezik átlag magyar polgár, aki nem politikus és nem is fideszbuzi.

És itt van a híradó is, ami arról próbál felvilágosítani, ami a leghamisabb...

"Székelyföldön nem az új alkotmány elfogadása, hanem a Legyen Más a Politika múlt hétvégi, Kossuth téri tüntetése borzolja a kedélyeket, az Együttlét című fotópályázat kiállított munkái között ugyanis szép számmal láthatók székelyföldi fotósok munkái, amelyeknek eltakarását sértésnek veszik nem csak az alkotók, hanem a politikusok is.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke nyílt levélben fordult Schiffer András LMP frakcióvezetőhöz, akitől választ vár arra a kérdésre: miként kívánják megkövetni a Székelyföldön méltán felháborodott közvéleményt?"

Kedves polgártársak!

Székelyföld háborog... mi meg olyan jól tűrjük őket Orbán Viktor óta, hogy dolgoznak az álláshelyeiken, amit kaptak... laknak a lakásaikban, amit úgy megtámogattak... - én olyanról is tudok, akinek egyenest építettek egyet... szóval ne háborogjanak ezek ottan! Ne háborogjanak, amikor nem háborogtak, mert üres borítékot kapott a kitüntetett... Kövér Lacikától. Kövér Lacikához tessenek fordulni, nála tessenek reklamálni is, ne pedig az LMP-nél, aki csak ráhelyezte a művekre annak az arcát, akinek amúgy a seggét szokták nyalni... Ne tessenek háborogni, most éppen, amikor Orbán és kormánya kivégzi a magyar embereket a saját hazájukban. Ne tessenek már választ várni sem, mert van elég baja Schiffer Andrásnak is, amikor mint politikus, mint képviselő arra ébred, hogy semmibe veszi Vidóka az ország törvényeit... nehogy már ő kérjen elnézést, vagy az a magyar ember, aki a saját munkáját veszti el egy idelátogató erdélyi kegyelt miatt! Undorítóak tetszenek lenni odaát, mert elvileg magyarnak vallják magukat - és ettől hőbörögnek olyan nagyon... épp csak a magyar emberek ellen tetszenek ezeket megtenni....

Most akkor mi legyen?

Én mindenképp visszakalandozok eredeti mondandómhoz, hogy miért is kell utcára mennie a pedagógusoknak, ha jót akarnak maguknak és meg is szeretnék állítani a további hülyítést a közoktatásban, amitől nincs olyan messze a kulturális székelyföldi izé dagadt ember sem, akinek legfőbb baja és tennivalója a mi könyvtárunk átnevezése. (Hogy a többi pozíciót foglaló székelyről már ne is beszéljek - de inkább ők kérjenek elnézést tőlünk!)

Szóval, vannak már pedagógusok elegen munka nélkül - több nem kell! S... azt is szeretném elmesélni, hogy milyen klassz az átképzés rendszere - ha már nem vagy iskolába járó pedagojgosz:

"Nevetnem kellett, amikor írtál a nagy Eu-pályázatíró tanfolyamról, én is részese voltam városunkban. Nagy valagat kerítve, gondosan kiválogattak bennünket, csupa diplomás embert. Abban az időben még remény is volt hozzá, hogy el tudunk vele helyezkedni. A munkaügyi dotálta volna a bérünket 1 évig, CSAK a járulékokat kellett volna bevállalni. Persze ennek felkutatását nem vállalták magukra. Nekünk kellett futkározni a városban. Vöröskereszt, civil szervezetek, stb. Sehova nem kellettünk! Tehát ez a papír is csak 1-el több." - mondja egy sorstárs. Ha nekem nem hinnének leendő kollégáim a nyomorban, és a nagy magyar közmunkaprogramban... haha! De jó is lesz együtt ásni valahol, valami táborban valami gátat, amit bizonyára valami Babes Bolyain végzett nagytudású színmagyar tervez...

Csak mert azt sem szokta a fideszkormány nagydobra verni, hogy mi történik az átképzésen átvert emberekkel... a pályázati pénzek hova mennek a foglalkoztatás elősegítése címén... erről én szoktam regélni csak.! Illetve azok, akik átestek ezen:

"99 körül elvégeztem egy OKJ-s számtech. tanfolyamot, majd pár év múlva még egyet. Majd egy 4 hónapos alapfokú angolt -nyelvvizsgával:))) Aminek fele sikerült, fele nem. Egy 70 év körüli semmitérő tanárral, aki magolásra kényszerített bennünket, azt se tudta mi a nyelvvizsga követelmény."
- ezt meg a hülye Csaba emlegette ma, hogy nincsenek jó képzések az országban, és nincsenek szakemberek és nem is lesznek, mert baj van a felsőoktatással, de hogy mit kell vele tenni, ha már egyszer nem lehet futni a mocsárban...? - na szóval, ezt nem kellett volna ma leadni, mert a tegnapi szennynap után nagyon fáj hallgatni a töketlenség sugárzását is ráadásul.

(2011. 04. 18. Nemzeti (Szégyen ) gyásznap- ha valaki kokárdát lát feketével megspékelve... na az jelenti azt, amit érzünk itt az országban (és nem erdélyiként) élő nagy többség... a köz kivégzése történt meg a fideszalkotmány elfogadásával - hát inkább ezzel vagyunk mi itthon elfoglalva, mint sem a pályázatokra elküldött (egyébként igen gyenge) fényképekkel   - még hogy együttlét!? - sokkal inkább fúrás faragás, másokon áttaposás - fujj! Nesze neked Kossuth tér! Nehogy szembetűnő legyen az ellenállásunk a fidesztákolmánnyal és magával kretén kormányunkkal... Apropó! Miért is nem költöznek már Erdélyországba? Mi lenne, ha nem ti jönnétek, hanem a titeket támogató kormányunkat vinnétek magatoknak? - ugye?! Ott... együtt lehetnétek örökre, ha szabad kérnem...

Mert mi itten, baromi szar helyzetben vagyunk: (természetesen a valóságban és nem a fidesz propaganda dumája szerint, amit még elismételhetnek ezerszer is, a helyzetünk nem fog javulni tőle, ugyebár... )

" Munkanélküli pedagógusból van talán a legtöbb. Én 75-ben kezdtem el tanítani, levelezőn végeztem a főiskolát, mellette voltam diákotthonos, napközis, összevont osztályban tanító, tehát kijártam az "iskolát". Annyi gyerek volt, hogy felváltva tanítottunk hol délelőtt, hol délután. Most, hogy egy csomó iskola megszűnt gyerek hiány miatt, mi erről nem tehetünk. De nem is lesz ilyen gazdaság mellett, melyik fiatal kockáztatja be?  A nagyfiam 29 éves, esze ágába sincs bevállalni egy gyereket. Örül, hogy magát fenntartja."

- na kérem! Tessenek a valóság talajára merészkedni, és aki rájött, hogy mi vár rá a jövőben, az vagy menjen Erdélyországba, mert ott terem a fideszmagyarjólét, vagy ... vagy emelje fel a seggét, és húzzon a saját érdekében tüntetni - a kreténkormány ellen. !

... vagy? Járhatunk csatornát tisztítani a suli helyett... de! Mindenképp szarban vagyunk, drága Kollégák.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr802840128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.19. 20:26:57

  Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK székhelye: Püspökladány,  települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.19. 20:36:30

Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen pedagógusai pedig különösen aktuálisan emeljék fel a se...btében kézhez kapott ajánlószelvényeiket, és írják rá iziben, hogy:
BOGNÁR ATTILA
független jelölt
- hogy aztán május elején érte mehessek!
(részletek a blogomon, címe a nevem mellett:)

Janossz 2011.04.20. 14:12:58

Szia! Én egy olvasód volnék, némileg kevésbé radikális, de alapjában hasonló gondolkodással.

"Tudjátok hova? Bele a munkanélküli létbe..."

Tévedés. Bele a semmibe! Tegnap megkínáltak egy munkával, mondták, akinek derogál, ne fogadja el.
Tehát 34 ledolgozott év, egy hónap álláskeresési izé után méltóztassak az út szélén kaszálni, meg szemetet gyűjteni.
Az, hogy az építőipart a nullára írták, hogy ebben az országban minden csak LEépül, okot ad rá, hogy diplomás, nyelveket tudó embereket kiküldjünk az árokpartra.
Kétségkívül hatásos, bár kevésbé elegáns megoldás a munkanélküliség csökkentésére. Akinek derogál, nem megy oda, már ki is írta magát mindenféle ellátásból. Jó statisztika lesz ebből!A tanároknak is "megfelelő munka" a köztisztaság, valaminek örüljenek a tavalyi tanítványok, ha arra járnak!

Csak az a kis baj van, hogy nekem tegnap óta nincs hazám. Nem haragszom én senkire, ezen tervek kiötlőire, az őket megválasztókra sem.
Tudomásul veszem a tényeket, hogy innen mennem kell, mert nincs számomra hely.
Nem nagy kalandvágy, csak a túlélés elemi ösztöne hajt.

Itthon meg, ha lázad a nép, hát azok lesznek a legnagyobb lázadók, akik ettől az új rendtől valami jót vártak. Én tulajdonképp nagyot nem csalódtam.

Bocsánat, ha hosszú voltam.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.04.20. 20:43:54

@Janossz: Szia! Nem voltál hosszú, nagyon is tömören és velősen írtad le a lényeget... és vagyok tőle még elkeseredettebb, mert teljesen igazat szóltál. Régebben haragudtam azokra, akik adandó alkalommal leléceltek az országból, de most már nincs más lehetőség...
Menj, ha tudsz! De hova? A megélt évek fokozatos romlása megy Veled - nem tudunk menekülni a múltunk elől. Vagyis nem megoldás. A megoldást itthon kell megtalálnunk, és harcolni kell érte, mert muszáj! Csalódni én sem csalódtam, mert teljesen az történt, ami várható volt - sokkal inkább haragszom, mérhetetlenül dühös vagyok, hogy hagyták (én sosem hagytam, már nem használok többes szám első személyt), hogy így legyen - olyan sokan hagyták... önként dugták a fejeket a hurokba, magukét de főként másokét. Ocsmány nemzetté tettek bennünket!

Janossz 2011.04.20. 21:05:08

Hála az Égnek, úgy néz ki lesz hova.....
Ki tartja számon, hányan vannak már kinn, és abból hány az, aki az életben nem jön többé haza?? Na jó, esetleg látogatóba.
A szerencsésebbek még ősz hajszálak nélkül léptek olajra.:-)
Itt meg harcolni nem kell, nem érdemes.
Jó demokraták vagyunk, ugye, így a többség akaratát el kell fogadjuk. A többség meg jelszavakra, szlogenekre ugrik. Pont annyit ér a szavazata a félanalfabétának, mint pl. a Tiéd. Csak kicsivel több van belőlük.
És Ők lesznek majd, akik Barabást kiáltanak, talán nem is túl soká.
Aztán majd találnak maguknak új idolt, akiért egy évig lelkesedhetnek, és megy ez így majd az idők végezetéig....
Én még emlékszem, mikor a Kádárék azt mondták, nem érett az ország a demokráciára.
Lehet, hogy igazuk volt??
süti beállítások módosítása