Valami nem stimmel!
2011. január 28. írta: térfél

Valami nem stimmel!

Kormányunk csal - sokszor és sok mindenben egyszerre. Lassan kihullik a hajam, annyi felé kell kapkodni a fejem, ha egy emberként követni akarnám gaztetteiket: Derce, Meggyes, Lázár, Pintér, Pokorni,Orbán, Szalai, Czomba, Kósa, a fene tudja melyik nem jut eszembe...stb. és ezek csak nevek, akikhez milliók tapadnak - kidobott, elrabolt pénzek, csak úgy bűnügyileg észre nem véve, ámde szemet húnyva fölötte. Emberileg és szakmailag megmagyarázhatatlan a kormány ténykedése. Elfogadhatatlan arrogancia és nemtörődömség a nép felé.

Érdekképviseleti szervet keresek hónapok óta, olyat, amelyik hajlandó lenne foglalkozni a benyújtott foglalkoztatási törvények kivizsgálásával és alkotmányosságával - egyáltalán. Olyanok ezek a fiúk, mintha életükben nem hallottak volna az emberi jogok, de legalább az emberi méltóság tiszteletéről. Olyan ez a kormány, mintha szándékosan nem venne tudomást több millió ember létezéséről, akik ma Magyarországon a népesség javát képezik. Jól is mondom - a javát, mert emberileg ez a több milliónyi ember az, amelyiknek javadalmazását nem tekinti megoldható feladatának. Mintha kizárólag azon keveseknek lenne szüksége havi jövedelemre, akik saját körüket alkotják, értsd: fidesz párt tagsága, illetve kormány és hivatalai.

Mi többiek pedig - nem létezünk számukra. Épp ezért olyan fontos a szólás szabadsága - hogy mi is el tudjuk mondani a nagyon is létező problémáinkat, amelyek már olyan mérvűek, hogy azt elviselni nem lehet. Nézzük a foglalkoztatási adatokat - forrón szedtem le a KSH-ról, és egy csomó mindent nem értek. Ahogy az egész foglalkoztatási politikát sem vagyok képes felfogni.

Az 5. oldalon olvasható, hogy hány és milyen életkorú lakosság, milyen arányban aktív illetve nem az. (nézni kell, mert nem tudom bemásolni):

15-74 éves lakosság száma: 7.683.300 fő.

Ebből nem aktív gazdaságilag: 3.416.900 fő - azaz tanulmányokat végez, vagy nyugdíjas (?) Dolgozik viszont: 3.804.300 fő... és munkanélküli: 462.100 EMBER! összesen:4.266.400 fő - AKTÍV alak

A közfoglalkoztatás 2011-ben induló új rendszerébe a kormány várakozásai szerint összesen 220 ezer embert lehet bevonni, a program költsége idén 64 milliárd forint. Az új rendszerben segélyt csak az kaphat, aki nem munkaképes, vagy a munkavégzésben tartósan akadályoztatott.

Első kérdésem az, hogy mivé legyen a maradék 242.100 EMBER? - dögöljön meg?

Második kérdésem: aki NEM munkaképes? - az véletlenül nem rokkant nyugdíjas is? Aki pedig munkavégzésben tartósan akadályozott - az nem leszázalékolt véletlenül? S ha igen, akkor drága gyermekeim, egész véletlenül nem az inaktív létszámba tartoznak-é?

De a fő kérdésem az, hogy miért akar - kizárólag említetteknek - segélyt adni ez az idióta kormány? Senki nem olvassa közülük a statisztikai adatokat? (csak mert azért dolgoznak ottan benne emberek, hogy lehessen mire alapozni a törvényeket - szerintem)

Segélyt tehát ne az kaphasson már, aki inaktívként van nyilvántartva és egyéb módon kap járadékot. A kettő ugyanis drága Czomba bácsi köszönő viszonyban nincs egymással.

De ezt miért nekem kell felfedezni?

Nézzük most azt a "szerencsés" 220ezret, akit "bevonnak" a közfoglalkoztatás új rendszerébe: az mire számíthat?

Az új rendszerben a munkaügyi központok helyben döntenek az önkormányzatok új közfoglalkoztatási programjairól. Új elemként a vállalkozások, az egyházak és a civil szervezetek is bevonhatók a leghátrányosabb helyzetű munkanélküliek közfoglalkoztatásába.

A minisztérium tájékoztatása szerint az új pályázati rendszerben közfoglalkoztatási támogatás csak abban az esetben folyósítható, ha a pályázó alá tudja támasztani, hogy a foglalkoztatás értékteremtő, költségigénye megalapozott, és garantálja, hogy bővül a munkahelyek száma. A támogatás pedig nem csak a munkabérre, hanem részben a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közvetlen költségekre is kiterjed.

Tehát: az önkormányzat dönt (helyben), de vállalkozáshoz, egyházhoz, és civil szervezethez is küldheti a szerencsétlent... no de nem mindet! Csakis a leghátrányosabb helyzetűeket... és azok vajon kik? Lehet-e megkülönböztetni a munkanélkülieket? - elvileg igen, hisz nem mindegy, hogy egyedülállóként döglik meg munkabér nélkül, vagy egy családban az egy kereső miatt döglik meg a két ember, esetleg a gyerekekkel együtt. Lehet hogy valaki szingliként nevel gyereket akár... és így tovább - ezer EMBERI SZEMPONTOT lehetne vizsgálni, de nem szokták. Leszarják ugyanis - ha egyszer nincs munka, akkor tök mindegy nekik, hogy kinek nincs munkája. (csak nekik legyen életjáradék akár - ez a DERCE féle ügy egyébként demonstrációt TILTAKOZÁST ér)

El kell fogadni a munkát

Új elem az is, hogy a közfoglalkoztatás új rendszerében a rendelkezésre állási támogatást (RÁT) 2011. január 1-től bérpótló juttatás (BPJ) váltotta fel, ehhez a rendelkezésre állási támogatásnál szigorúbb jogosultsági feltételek szükségesek és nagyobb aktivitást vár el az álláskeresőktől: évente legalább 30 munkanap munkaviszonyt kell igazolni, és aki ilyen támogatást igényel, annak iskolai végzettségétől függetlenül el kell fogadnia a felajánlott közmunkát.

A tájékoztató leszögezi azt is: a jövőben segélyt csak az kaphat, aki nem munkaképes, vagy a munkavégzésben tartósan akadályoztatott; aki munkavállalásra képes, annak a támogatás igénybe vételéhez a korábbinál több kötelezettséget állapít meg a jogszabály.

Idióták! Szigorítotok? Miért nem lőttök belénk? Egyszerűbb volna kinyírni úgy - szerinted miért vagyunk munka nélkül? Hülye! Ha volna munka, akkor nem lennénk a közeletekben sem... de AZ NINCS! MUNKA! Abnormálisan lehet ugyan gondolkodnotok havi milliókkal a zsebben és rendszeresen, de az életben nem támogatást igényel a munkanélküli, hanem alkotmányban foglaltan KÖTELESEK VAGYTOK SEGÉLYBEN részesíteni. Már a monoki tahó kapcsán is elmagyarázták nektek okos emberek, hogy alkotmányos jogokat sértetek:

70/E.§(1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonságoz;öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és ÖNHIBÁJUKON KÍVÜL BEKÖVETKEZETT MUNKANÉLKÜLISÉG esetén a megélhetésükhöz szükséges ELLÁTÁSRA JOGOSULTAK.

A segély tehát alapvető jog - aminek a megélhetéshez elegendőnek kéne lenni! A havi 28500Ft elég? Szerinted Lázár Jani mondjuk? Megélnél belőle tahókám? Aztán, ha még dolgoznod is kéne érte? csak úgy... mert kitalálta egy illető?

Ez a jogszabály - ahogy van - alkotmányba ütköző (már írtam a TASZ-nak is - vizsgálják). MI az, hogy végzettségtől függetlenül EL KELL FOGADNI a kényszer/közmunkát? és főleg mennyiért is gondoljátok, hogy dolgoznunk kell nektek (málenykij robot):napi 4-néha 6, és elvétve 8 órában? A mindenkori minimálbér értékében és annak arányában? Te csinálnád ezt Deutsch Tamás?

70/A.§ (3) A Magyar Köztársaság a jogegyenlőség megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel segíti.

70/B.§ (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a munkához, a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához.

(2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.

(3) Minden dolgozónak joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel végzett munkája mennyiségének és minőségének.

Tessék csak gyorsan megszámolni, hány helyen veszik semmibe  a magyar állampolgár jogait az Orbán kormány törvényeiben és rendeleteiben! Tessenek csak szólni, és reklamálni minden egyes esetben! Ha lehetne kérni az EU elnökségre való tekintettel kicsit hangosabban, hadd tudja meg Európa, hogy a miben kell igazán megvédeni az országot - és főként kitől? Na? Ki a felelős mindezekért?

helyes válasz: fidesz kormány és egy személyi vezetője: Orbán Viktor, aki jogász létére nem vesz észre ilyen kis alkotmánysértő rendelkezéseket (sem, ahogy a jó erkölcsöt sértő juttatásokat sem).

Vagy észre veszi, de helyesli?

No, de... hogy egy ember nincs a parlamentben ,és a közigazgatásban, az igazságügyben, a gazdasági körökben, az önkormányzatoknál, a munkaügyi központokban, az egyház papjai között, aki ez ellen tiltakozna...?! Hát kérem, ez az aljasság teteje, amit egy ország simán megenged magának. Szégyelljék magukat mind a felsoroltak! (és nem hagyom abba)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr272620707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása