Kortárs nézetek - csak intellektust ne!
2010. augusztus 10. írta: térfél

Kortárs nézetek - csak intellektust ne!

intellektus = értelem, ész, felfogó képesség

Olvasok... könyveket, meg kommenteket, és hüledezek... (persze az utóbbiakon). Agyon nyom a politika, agyon nyomnak a hírek és a kép, amit látok kibontakozni. Felüdülés nincs, mert ha sziget-fesztivál, akkor azt hallom, hogy jobbikos rendezvény. Ha olvasok egy cikket, akkor mandiner, de lehet az nol.hu - tök mindegy már - csak az intellektust nem bírom felfedezni a hozzászólásokban.

2/3 - de minek a kétharmada? A leadott érvényes szavazatoké, és nem többé. Orbán Viktor hiányzott a matek órákról, vagy önkényesen értelmezi a nemzet és a nép fogalmát, valamint az együttműködés és a terrorizálás szavak jelntését is téveszti. Fura mód értelmezi a felhatalmazást és a kívánatos célt, amelyet bízva benne - általa láttak megvalósíthatónak elég sokan (bár nem elegen).

Követői vannak ugyan, de ők is híján az értelemnek... ész nélkül ontják a hozzászólásokat, felfogó képesség hiányában pedig képtelenek az olvasottak értelmezésére. Oly távol állnak a megvalósítható gondolatok kieszelésétől, mint makó jeruzsálemtől... ha kérdeznék egyet az előremutató terveikről, kizárólagos válaszként ezt kapnám mindőjüktől:

Így aztán nehéz velük... még mindig itt tartanak ellenzéki korukból, mintegy atavisztikus jelenségként hordozzák ellenségképüket, amit jól kigyúrtak maguknak második vesztésük alkalmából...

Valamit nem tudtak akkor megvalósítani abból a semmiből, amit ma is akarnak, csak közben elvesztették ősellenségüket, egyetlen motivációjukat: Gyurcsányt, mint kormányfőt. No jó, mondhatnám, hogy a vert sereg csőcseléke, ha harcba száll - kell neki valaki akit utál, ha egyszer nincs előttük cél, amiért lelkesedhetnének...

De még mindig harcban állnak ezek a szerencsétlen őstulkok - ellenségüket nem találják a porondon, se híre se hamva... most mitévők legyenek? Csőcselékségükből kifolyólag muszáj volna valami új bunkót feltalálni számukra, hogy véletlenül se essenek a saját fajtájuk torkának. Erre remek jó az internet, mert lelohadnak azonmód, hogy kiokádhatnak valami tapló és jól megszokott, beléjük vert szitokszót legalább, és mégsem bántják az utcaköveket, mint ártatlanokat, és nem döntögetik a kukákat sem, nem gyujtogatnak.

Ez tehát jónak mondható..., ha nem keresünk 2/3-nyi szavazóban intellektust, hanem tudomásul vesszük annak hiányát.

Ámde! Ha Orbán mesterüket nézem, nagyon is elgondolkodom, hogy ilyen sereg mellett, mit is akarhat a vezér? Most az alkotmányt módosító szándékán rágom magam, mert mit lehet tudni, hogy épp melyik része nem felel meg őmagasságosságának?

 „2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. (3) A társadalom egyetlen szervezetének, egyetlen állami szervnek vagy állampolgárnak a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.”

Mi lesz, ha véletlenül nem képes a 2-es paragrafus 1. és 2. pontjainak helyes értelmezésére, - az ő csürhéje kvalitásait ismerve - még mindig túl sokan lesznek, akik fentiek átértelmezését netán támogatnák, észbeli vagy értelembeli csököttségüknek megfelelően? Mi lesz, ha véletlenül a 3. pontot tekintik mostantól üldözendőnek és ellenségesnek önmagukra nézvést? (tehát megsemmisítendőnek)

Mi lesz, ha rájönnek, hogy máris alkotmányellenesen cselekszenek; amikor is a fidesz, mint társadalmi szervezet, a jelenlegi 2/3-os kormány, mint állami szerv (?) (no és az összes többi, ahova orbántársat ültettek),  netán maga Orbán Viktor, mint nagyon is államPOLGÁR három hónapos tevékenységéből legalábbis erre lehetett következtetni: A HATALOM ERŐSZAKOS MEGSZERZÉSÉRE, immáron GYAKORLÁSÁRA, de legelébb KIZÁRÓLAGOS BIRTOKLÁSÁRA.

És amíg lehet - amíg ki nem módosítják ezt a részt az Alkotmányból - AZ orbáni TÖREKVÉSEKKEL SZEMBEN FELLÉPEK - a rám szabott kötelességemnek megfelelően, és élve jogommal. (eme posztban elmondott véleményemmel)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr602212813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása