Önkontroll nélküli - erkölcstelen kormányunk van nekik
2011. április 30. írta: térfél

Önkontroll nélküli - erkölcstelen kormányunk van nekik

Hangzani is rosszul hangzik, hát még a valóságban milyen szar nekünk! Kormányunk ugyanis oly erkölcstelen, hogy normális ember nem is fogadja azt el magáénak. Erkölcstelen kormányunk tehát azoké csak, akik szintén erkölcstelenek.

"Freud többször hangsúlyozta, hogy a gyermek elsősorban azokkal az erkölcsi szabályokkal, normákkal, tilalmakkal azonosul, amelyeket mint igényeket a szülő vele szemben támaszt, és nem azokkal, melyek a szülői viselkedés meghatározói."

Ki szülte meg ezt a kormányt? Kinek a gyerekei alkotják?

No csak, mert akkor a fideszre szavazók azok, akik Orbánékban látták önnön erkölcseik képviseletét, mint igen nagyon kívánatos valamit - MI meg nem láttuk bennük! Ezért nem szavaztunk nekik bizalmat és az előző kormány "gyerkőcöknek" sem (hiszen jól lejárattak bennünket, erkölcsi normákkal bíró embereket. Ők is!

(közben az adatvédelmi biztos jár az eszemben, hogy nála - szerencsénkre - most szakadt el a cérna, nagyon időszerűen)

"A gyerek - mondja Freud - a szülői szuperegóval azonosul, és így az adott kultúra legfontosabb normáit, szabályait teszi magáévá."

- nem tett másként a fidesz sem, az őt kitermelő társadalom (mint szülő, aki felnevelte ezt a pártot) felettes énjének tartalmait sajátította el; viselkedése, előírásokhoz, tilalmakhoz való alkalmazkodása nyilvánul csak meg, mint "kormánnyá" vált felnőtt - olyan a magatartása éppen, mint amit ellesett az engedékeny és példát mutató teremtőktől, szavazóktól...

Na jó, kicsit fura ez a helyzet, mert bár a társadalom termelte ki ezt a bagázst, azért igazából és régóta a hülyegyerek irányítja magát a társadalmat - ez van, amikor a tanítvány kinövi a mesterét és Orbán feje tetejére állítja a társadalmat - ahogyan azt jelezte is egyik buggyant pillanatában.

Orbán a kulcsfigura - mindenki tudja! Ezért lényeges az, hogy miféle környezetből jött ez az ember, mit hozott magával otthonról? Egy korábbi bejegyzésben már  esett erről szó, hogy simán kettős nevelésben volt része, apuka leverte - anyuka meg édesgette...

Kettős nevelésben részesült azonban a társadalom igen nagy része is - jól meghasadt tudattal és tudatmódosulásokkal cseperedett fel a ma felnőtt generációja. (szegény gyerek soha nem tehet róla, hogy hova csöppen éppen)

Ranschburgra váltva, aki aztán tudja mi a pláne a gyermeknevelésben - személyiségünk alapjai három éves korra nagyjából  elkészülnek... ezért aztán sohasem mindegy az, hogy ki, milyen korban született - mi volt a szülők neveléssel kapcsolatos hozzáállása, a kor szellemének megfelelően.

"... az erkölcs által szabályozott magatartás legfontosabb mutatói 3 éves kor után jelennek meg a gyermek viselkedésében... ebben az életkorban a gyermeki gondolkodás legfőbb anyaga a kép..." - gondoljunk csak bele, manapság hány és miféle kép kerül egy ilyen csemete elé, amit otthon lát a családban, és a tévén keresztül...? - sejthető, hogy mennyit rontott a társadalmak helyzetén a média pótmama szerepe, a reklámokkal együtt, amit kimondottan a gyerek számára sugároznak - mert ők tudják, hogy mitől döglik a légy. Csak a szülő nem tudja, hogy mit ront a saját kölkén!

Orbánra visszatérve a bünti (apa ver) és a dicséret (anya mondja, hogy okos és ügyes és szép az a kölök) egyáltalán nem azt jelentette a kis Viktorkának, mint gyereknek... amit a sok hülye felnőtt gondolja, hogy jelent az a gyerekének... de nem ám!

"... a gyermek számára vizuálisan megragadható eseményekre utal, melyekről számos tapasztalattal rendelkezik, így  azután a büntetés mintegy értelmezhetővé és megfogalmazhatóvá teszi a rossz, a jutalmazás pedig a jó cselekedeteket." - a kérdés mindig az, hogy a gyermek mely cselekedete után kap dicsérő szavakat, illetve mi után jár a büntetés, ami aztán kialakítja az gyermek erkölcsi fogalmait... jóval későbben, mint azt  a kedves szülő volt szíves belé plántálni....

Szóval a JÓ és a ROSSZ...

" A cselekedet erkölcsi megítélése nem az "én"-ben, hanem az "én"-en kívül (rendszerint a felnőtt autoritás által) történik... ha a cselekedet akkor elítélendő, ha büntetést kapok érte, nyilvánvaló, hogy minden cselekedet erkölcsös, amiért NEM KAPOK BÜNTETÉST - és ez a "tétel" akkor is igaz, ha büntetés azért marad el, mert a tett kívül esett a szociális hatalom (felnőtt) látókörén." - és ez annyira igaz a mai fideszkormányra is! A szociális hatalom mi vagyunk: a társadalom, akinek szavát és intelmeit, figyelmeztető jelzéseit, teljesen hatályon kívül helyezte ez a hülyegyerek kormányotok - tehát, amit Orbánék tesznek, az büntetlenül marad - hisz nem rohanunk a parlamentbe, hogy lezavarjunk nekik egy-egy taslit.  A kormány nem kap büntetést... tehát vígan röhög holnap este a pofánkba a miniszterelnök is - egy hozzá hasonlóan idióta nevelésben részesülő kérdései kapcsán, ha netán erkölcsi téma kerülne szóba... (ugyanmár!)  a frizbi nevű katasztrofálisan hányinger műsorban.

A fideszkormány, amely óvodásként viselkedik... " a lehetséges örömforrások teljes kihasználására törekszik,... Hiányzik belőle a belátás minden olyan szabállyal szemben, amely a számára vonzó tevékenységben korlátozza őt" - és mivel felnőttnek hiszi magát... már a társadalom (mint őt létrehozó felnőtt sereg) sem köti, már nem fél a következményektől, a lehetséges büntetésektől. S ha nincs ez a függés, hogy kényszerítse a szabályok betartására őt (hiszen leépítette egy év alatt azokat) - elő sem jönnek belőle a legfontosabb erkölcsi normák... amit egész egyszerűen ennek a kormánynak a tagjai NEM TANULTAK MEG!

Hiányzik belőlük az ésszerűség, az átgondolt belátás, mások szempontjainak felismerése, mérlegelése és tiszteletben tartása. Ahogy  a pszichológia fogalmazni szokott: a racionális erkölcs hiányzik a fideszkormányból.

És a kormányotok tombol!

Önnön örömére képes csak koncentrálni - minden más láthatatlan számára, olyan mint egy hiperaktív gyerek.... és tényleg!

"A kísértésnek való ellenállás egyfajta önuralmat igényel: lemondást valami fizikai "jó"-ról az erkölcsi "jó" kedvéért. (na erre képtelen a kormány és az őt megbízók hada is)

Az emberi viselkedésnek számos formája a személyiségben egyfajta közös irányítás, közös vezérlés alatt áll, amit "önellenőrzésnek, önirányításnak" "önkontrollnak" nevezünk. - ez teszi lehetővé az időperspektíva kiterjesztését is, olyanformán, hogy képesek legyünk előre tervezni, felhasználni a jelenben a múlt tapasztalatait, és így lemondani közvetlen előnyökről egy időben jóval később megvalósuló jutalom kedvéért. (erre megint csak teljesen képtelen a fideszkormány)

A kísértésnek való ellenállás lényegében önkontroll, és mint ilyen - a színvonal, melyen a gyermek működtetni tudja, szorosan összefügg azzal: mekkora önuralomra képes az élet más területein." - nos, Orbánék ahogyan azt a tüntetéseken is remekül kitalálták, és táblára írták "URALKODJ MAGADON!" - ERRE SEM KÉPESEK! Kizárólag uralkodni vágynak, saját örömforrások után kutakodva.

Lehet, bár remekül befolyásolni tudják a társadalmunk bizonyos rétegeit... azért problémamegoldásban még egyszer sem jeleskedtek.

IMPULZÍV gyerekek ők, akik előbb cselekednek, és utóbb sem gondolkodnak, hiszen nincs kitől várják a büntetést, ha rosszalkodnak... erkölcsi érzékük a nullával egyenlő. "Feltűnően gyorsan és sokszor váltanak egyik cselekvésből a másikba, és általában - akár játék, akár csoporttevékenységben - képtelenek kivárni, amíg sorra kerülnek."

Ennyi jellemtelenség láttán - bennem már régen felmerült a kérdés, hogy nem tennénk-e jobban, ha ennek az országnak az irányítását - nem hagynánk tovább a fidesz kezében!?

De! Jobban járnánk vele mindannyian... fentiekből is kikövetkeztethetően...

"...az impulzivitás számos gyerekkori pszichológiai rendellenesség - például hiperaktivitás - fontos jellemzője, éppen ezért felmerül a kérdés: megfelelő pedagógiai és pszichológiai módszerek alkalmazásával... megtaníthatók-e arra, hogy körültekintőbben viselkedjenek...? "

Aligha.... itt az önértékeléssel is nagyon nagy bajok vannak! (talán arra is sort kerítek...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr652867538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaJóNapot 2011.05.02. 09:35:41

..."Csakhogy a mi társadalmunk - NEM NORMÁLIS!..."Teljesen egyetértek!
Nagyon remélem mielőbb "felébrednek" a polgárok és ráeszmélnek,hogy a valóságos ÉLETET
itt és most kell napról-napra le-megélni,nem "álmunkban".(!)

noeszt 2011.05.19. 15:30:04

Egy megnyomorított, a tanulás szentségétől is megfosztott népet oktatnál? Te az írástudó?

Erölcsről papolnál, miközben azokat támadod, akik látszólag MEGTÉRTEK, akiknek végre, "A Haza Minden előtt".

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.20. 15:29:23

@noeszt: egyértelmű véleményt kérhetnék? Csak mert a megfogalmazásod kétértelmű - és nekem abból elegem van! :)

noeszt 2011.05.20. 15:50:19

@térfél:

Erölcsről papolnál, miközben azokat támadod, akik (nem csak látszólag) REMÉLHETŐEN, MEGTÉRTEK, akiknek végre, "A Haza Minden előtt".

Megfelel? Elég egyértelmű?
A Te megfogalmazásodból a 2/3-unk miatti gyűlölet sugárzik.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.20. 17:03:06

@noeszt: gyűlölet? - :) nem az! 2/3-ot (egy törtszámot) amúgy sem lehet gyűlölni... Azokat, akik bedőltek egy aljas szándékú embernek, és a pártjára szavaztak, azokat csak szánni tudom, mert mostanra rájöhettek, hogy nem is arra szavaztak, amire az a bizonyos 2/3 (látod, még neve sincs! -csak a hatása, amit épp most róttam le) kellett. Saját halálos ítéletüket írták alá, úgy, hogy nem is tudhattak róla... mire vették rá szerencsétleneket.

- Oszt' neked mit jelent a HAZA? a benne élő jóravaló, tisztességes emberek életének ellehetetlenítését? Ez volna erkölcsös? Ez volna a megtértek hazafiassága? - ez mind kérlek alássan, nem más, mint népírtás - előre megfontolt és aljas szándéktól vezérelve!
Azt aláírom, hogy neked minderről fingod nincs, de attól még LÉTEZIK A DOLGOZÓ EMBEREK HALÁLRA ÍTÉLÉSE Orbán akaratából... és kormányzása által. Eddig csak ezt bizonyította. és a "Lóvét mindenki elől!" -t

noeszt 2011.05.20. 20:19:17

@térfél:

Azért írtam neked, mert az írástudók nevében írott szöveged, elfogult és buta emberre vall.
Csőcseléknek nevezed a népet, mert elűzte az elbizakodott, romlott és idegen szívű bandát?
Bezzeg mikor a nép, 1998-ban visszahozta a bolsilibsi bandát a hatalomba, akkor dicséretesen cselekedett a bandád szerint.
Ki vagy te, hogy így beszélj a népről? Írástudó? Nem! Elvtárs-úri nőként váltasz mucsai stílusra? Illik ez?
Azért sejtheted, hogy mi a Haza. Írástudóktól kellett volna tanulnod, nem a nemzetrontó alakoktól. Mert írástudó, értelmes ember nem nézi le a népet. Tudja, hogy a tudását csak bizományba kapta, akkor is, ha nagyon sokat dolgozott érte. Ha nem adja tovább, akkor elvész az.
Boldogan nézed a balga embertársaidat? Boldogít, hogy hozzájuk mérten írástudónak láthatod magad? Balga teremtés vagy magad is, de ennél is nagyobb baj a gonoszságod és a kettős mércéd.
TUDOM, HOGY FÁJNI FOG, DE OLVASD EGY ÍRÁSTUDÓ SORAIT!!! te írástudó!!!
Illyés Gyula: A nagy kérdés
„Pusztul a nép - kezdtem. Hangom
elakadt. - A magyarság…
Mit? Magyarok? - hangzott. - Csönd, te
zsidógyűlölő!
- Pusztul a nép… Hallgass! Ne beszélj itt
másról! A kérdés
Egy volt és leszen is: antiszemita vagy-é?”
1939

noeszt 2011.05.21. 10:38:33

@noeszt: javítani kell, mert 1994-ben történt ez a borzalom, ami neked kellemes élmény volt.
Még annyit, hellerágneses hangulatot áraszt az öntelt butaságod.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.05.30. 22:28:31

@noeszt: Heller Ágnes az ország legokosabb asszonyainak egyike - váu! Hozzá hasonlítani? Engem? - de... többet ne rondíts ide a blogomhoz!
süti beállítások módosítása