Politeia és szegregáció - Siófokon
2011. február 10. írta: térfél

Politeia és szegregáció - Siófokon

Az idegen szavak kéziszótára szerint a politika: 1. államtudomány, 2. valamely állam uralkodó osztályának és pártjának az ország kormányzásában követett iránya (Siófok?), 3. valaminek az intézésében, szervezésében követett irány (szegregáció?)... végül a kedvencem :) 4. átv. furfang; ravasz, kiismerhetetlen eljárás...

A szótár 1963-as kiadású, de én remélem, hogy meghatározásai nem avultak el (annyira), mert akkor a politeia - az állam helyes kormányzásának tudománya. És akkor minden rendben is lenne... de hát nálunk már rég nem a helyes kormányzásról van szó, sokkal inkább arról, hogy az uralkodó osztály/párt - szegregálja magát... (most épp Siófokon különül el minden mástól)

Szegregáció: 1. elválasztás, elkülönítés (na ugye!) 2. a négerek elkülönítése a fehérektől az Amerikai Egyesült Államokban (!)...

Ül tehát a kormány Siófokon - érdekes, egy évvel ezelőtt is ott ült, és készült ezerrel a gazdaság fellendítésére... (gondolom, most mentek vissza érte - ott felejthették 2010.jan.7.-én)

Mi meg... kirekesztve az ország kormányzásából, rágjuk a körmünk, mi is lesz ennek az elkülönülésnek a vége? Mert érdekes módon - számomra megdöbbentően is - a többség fekete, a kisebbség meg fehér (hogyan is férnének el Siófokon máskülönben?)... és ez a fehér kormány pontosan azt teszi fekete népével, amit anno (de nem is olyan rég) megtettek az USA urai - de már nem teszik, ugye?

Amikor a fidesz jellemét  próbálom megfejteni, mindig bele is botlom ebbe az elkülönülésbe. Furcsállom is, hogy miként passzolnak össze azok a fennen hirdetett jelszavak, mint NER, NENYI, most meg ez a kitűző hordozás... azzal a rendkívül erős elkülönülési törekvéssel, és különbnek való látszódással, amit igen nagyon erőszakosan követelnek (maguknak) ezek a fideszes pajtások?

Bizonyára nagyon rosszul érezhetik magukat a közegben amelynek kellős közepén mindenáron elkülönítik magukat mindenki mástól. Szóba állni sem szeretnek velünk, soha nem tartottak bennünket annyira sem érdemesnek, hogy ránk figyeljenek - legalább időnként, amikor felordít valamelyikünk... Úgy gondolom, hogy részeknek tekintenek mindannyiunkat, a hozzájuk és fennhatóságuk alá tartozó részeknek, de részeseknek már nem kívánnak bennünket. Illetve - időnként igen. Most is, amikor bedobják a köztudatba a nagyon nagy hitel visszafizetési kényszer képzetét: és felmérik a hajlandóságot, hogy kivennénk-e részünket annak anyagi finanszírozásából? Összedobnánk-e  az általuk felhalmozott tartozásra valót?

Nem! Üvöltöm nekik - én ugyan nem! Ha már részese nem voltam a jónak, hagyjanak ki a szar melóból is!

Hogyan is képzelik el, hogy egy egész részeként, semmi részvételt nem engedélyezve számunkra, kizárólagosan az elkövetett hibák tömkelegét zúdítsák a nyakunkba, azt fogják ránk, amiben vétlenek vagyunk, hisz nem is vettünk részt benne (nyilván, akkor politeián vitáznánk és nem azon, hogy vajon demokrácia van-e még minálunk, vagy már egészen kialakult az egyeduralom, az autokrácia?)

Végül még a csűrcsavaron kellene napirendre térnem - túl a neren, a nenyin, és a kitűzőn, ami annyira de annyira (szerintük) részesévé is tenne minden szolgát - az ő elkülönültségüket és kiváltságosságukat eltüntetve valahová... valami nagynak, valami egésznek, valami izének.... amit leginkább a szentkoronában, a krisztust is adó magyarságtudatban, és a himnuszban való szentségnek tekintenek... vagy mi a fenét gondolnak el?!

"Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk" - áll a javaslat indoklásában."

- amit most egy ismeretlen és Siófokról kiszorult pajtás dobott elő (és fel): Kovács Petike.

De miért? Miből is gondolja azt, hogy a vezér által kitalált, és párt végrehajtással megosztott országot és parlamentet (melyben annyi szép példát szolgáltattak az elkülönülésre) majd füttyszóra (Himnusz hangjaira) össze lehet kovácsolni, vagy el lehet felejttetni velünk a napi gyakorlatukat, és a 21éves szokásuktól - hirtelen - el fogunk tekinteni?

Hát, ba..d meg! Ha a fidesznek kizárólag a Himnusz elkántálása során dereng fel, hogy ott, az országházban - "szeretett" hazájukat és a választópolgárokat képviselik...? -hát akkor danoljanak...!

Halkan jegyzem meg azonban, hogy ettől sem lesz felszámolva az undor, amit kivívtak maguknak. Sem megbocsátható az ellenünk elkövetett ezernyi szemétségük. Még akkor sem, ha lóg a nenyi a falakon, ha szijjártó ezerszer és lassan ismétli el demagóg szövegeit, attól sem fogunk beléjük szeretni, ha nemzeti kokárdával, kitűzővel szaladgálnak közvetlen szolgáik, és attól sem fogunk meghatódni, ha elnyivákolják hetente a himnuszt (amitől már rég meg szeretnénk szabadulni - ha amúgy érdekelné őket a nép véleménye).

Egy helyes kormányzástól - esetleg fellélegezhetnénk... de arra a fidesz nem képes, amint ezt számtalanszor és sajnos folyamatosan és megingathatatlanul bizonyítja...

Szegény, szegény kis Magyarország népe!

(A szegregált ők - nem, ők csak gazdagodnak, és részesülnek  a javakból, amelyektől minket annyira távol tartani igyekeznek... csak mint részek kellünk az egészhez, hogy nekik egészen jó legyen)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr472651415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása