A gőg, az önkény és a törvény
2011. október 24. írta: térfél

A gőg, az önkény és a törvény

Fél évszázadon át nem voltak ünnepeim. A címbeli három szó miatt viszont idén először lett - kettő is. Először március 15.-én éreztem azt, hogy nekem el kell mennem az fővárosig, hogy ott legyek valahol, ahol hozzám beszélnek, ahol azt hallom majd, amiről hallani akarok, és nem a tömeg feje fölé szállnak majd a szavak, hanem bele az én fülembe. Az én agyamba, és egészen az értelmemig, sőt! - az érzésemig hatol el a mondanivaló.

A gőgnek, az önkénynek és a kettőből kirohasztott törvényeknek "köszönhetem" azt, hogy tegnap megint milláztam. Azon az okt. 23-án, ami dátum nekem soha semmit nem mondott a zűrös-zavaros történéseken kívül, ami '56-ban ezen a napon szintén kiszakadt valakikből így meg úgy... ember nem tudja megmondani, hogy kinél miért, milyen okból durrant el úgy az agy, hogy képes volt a kéz meghúzni a ravaszt akár, hogy egy másik embernek a halálát okozza az a mozdulat...

Az elnyomott emberek. Akkor és most is. Hogy az elnyomók gőgje egészen az önkényig vezet, amely szerint mások kárára lehet új jogrendet felépíteni, amely semmi másra nem jó, csak arra, hogy a törvényhozók mindegyikéről kiderüljön: bunkók ők!

Tuskó, bunkó és tahó... mindhárom a műveletlenségre utaló szó - melynek jelentése és valódi tartalma mutatkozott meg a rendszerváltás óta eltelt 22-25 évünkben. Az enyémben, a tiédben, az övében... mindannyiunkéban, kik e hazában töltötték el ezt az időszakot.

25 évet kell megemésztenünk! 25 év rendszere az, ami rohadtul nem tetszik már, amit nem lehet így folytatni tovább, és aminek épp az Orbán kormány ássa meg a sírját - HURRÁ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én hanyatt dobtam magam a gyönyörűségtől, amikor először megláttam a plakátot, a zászlót és felhívást az okt. 23.-ai tüntetésre :) - imádtam azt az ötletességet és párhuzamot, amit a rohadó narancs kivágása jelent, csakúgy, mint anno... a lyukas zászló.

Ez kérem, már itt profizmusra utalt... majd Csákányi Eszter és Kulka János "házigazda" szerepe... mert igen, hozzájuk szívesen mentem vendégségbe, őket bármikor meg is látogatom, mert még soha nem csalódtam Bennük. Szakmaiságukban és emberségükben nem fogyatkoztak életük és munkájuk során - manapság ez ritka kivétellé emeli Őket a szememben. A megbízhatóságot, a nívót, és a tiszteletet... hosszú távon és töretlenül. Nekem ez a VALAMI -amit nem akárki tud elérni, hanem csakis VALAKI.

 Elemzők máris elemzik a tegnapi napot, és olvasok akkora baromságokat, hogy hajam szála égnek áll tőle. Mert ezek mind szubjektumokként nyilatkoznak meg, ahogy azt beléjük verte a 25 év műveletlensége. Műveletlenek, mert a saját orrukon túl, már nem látnak, nem szagolnak, nem éreznek... programozottságukon képtelenek felülemelkedni. És bizony nagy idő ez a harminc-, negyvenéveseknek, hiszen a gyerekkoron túl már minden idejüket azzal töltötték, hogy önös érdekeiket ápolják csupán, és értelmüket ne! Isten ments, hogy átérezzen bármit is önmagán kívül, mert akkor már "nem kapar", nem "építkezik kockáról kockára" kizárólagosan saját szakállára... (Lázár féle alapmentalitás)

Ha saját bőrön belül mégis megbántva érezné magát ez a korosztály, akkor bénán, és elfelejtett készségek híjában keménykedni kezd a rendszer azon része ellen, ami éppen őt sújtotta az elmúlt másfél évben.

Nem, az az előtti még nem izgatta őket..., csak most... csak amikor elérte őket a fájó igazságtalanság érzete... csak most lett hirtelen tűrhetetlen, de az is csak annyira, amennyire a saját logikájuk megengedi nekik: tiporjuk el, üssük agyon azt, ami nem baba többé. (jobbikos életérzés)

Rácuppannak tehát önös kis csoportérdekeikre, de tovább már sajnos nem érdekli őket a "történet"... s mivel a kormány már minden csoport érdekeit megsértette, ezért nagyon nehezen, de kezdik az önös érdekekből kibontakoztatni az ország közösségére vonatkozó sérelmeket is. (Szolidaritási Mozgalom - szeretem)

Csak nagyon kezdetleges még ez a szint... nem igazán akarják megérteni az egyes érdeksérültek, hogy kizárólag másokkal is együtt érezve, az ő jogos érdekeiket is szem előtt tartva lehet együttes erővel fellépni a gazságszolgáltatók ellen.

 

 

 

 

  Az önzés - műveletlenség. E műveletlenségből fakad a gőg, amely remek módszernek látszik a bunkóság takargatására, de nem működik a valóságban, mert a hiányosságok pótlására még csak kísérletet sem tesz, helyette az önkény és az önkényesség leple alá dugja a töketlenséget, a képességek és a képzettség hiányát (műveletlen marad). A mi nagyon nagy szerencsétlenségünk, hogy az ilyen önművelődésre képtelen alakok érnek rá a legjobban azzal törődni, hogy miként alkossanak törvényt a művelődés és a műveltség elnyomására. (Orbán kormány, de az előzők sem voltak sokkal érettebbek önmaguk kulturálttá tevésében)

A fenti képen ennek éppen az ellenkezőjét bizonyította (cigánylány, és a cigányzenekar is) a szociálpedagógusi képzettségű (és a zenei műveltségű zenekar), és magát kiművelő Jónás Mariann, akinek ha láttátok a mosolyát... hát már az megérte a vonatjegy árát! :)

- De nem csak mosolygott, hanem értelmes szavakat rakosgatott egymás után, ahogy azt tette az összes fellépő: Juhász Péter a szervező facebook csoport szónoka, Dénes Balázs a TASZ aktivistája, Istvánffy András a 4K =(negyedik köztársaság) szónoka

 

 vagy Papp Réka Kinga a Hallgatói Hálózat nevében. És még hogy!? - kiválóan beszéltek mind, rizsa mentesen, a lényeg kiemelésével, a valóság tényének kimondásával és hozzá... még hozzá jövőt is mutattak!

És ez az ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG a többi megmozduláshoz képest... itt kérem, feladatot kaptak a résztvevők a demokrácia létrehozásában! Mert bizony... az a hülye demokrácia önmagában csak egy fogalom - azt nekem kell tartalommal és cselekvéssel megtöltenem, hogy működjön. (most eszembe jut a fidióta duma, hogy nemzeti együttműködés rendszere - ami ugye rohadtul nem is tetszik már - és a 4madár készítette karikatúra hozzá, amely NER plakátjának közepén a rendőr -  gumibottal fenyegetve - ordítja, hogy "MÚKOGGY!"... és azóta is csodálkoznak a fidióták, hogy se nem tetszik, se nem műkszik' :).

  Pedig még dalokban is megírták, elénekelték, a Youtube-ra feltették, művelt emberek nyilatkozták - szerintem millióknak is magától értetődő formában, hogy MIÉRT NEM TETSZIK EZ A RENDSZER?

A gőg, az önkény, a műveletlenség, az erkölcsi gátlástalanság... és az ezekből fakadó erőszakos törvénykezés... egyetlen művelt embernek sem tetszhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, akiknek bármi valami bajuk volt ezzel a demonstrációval... azok sürgősen nézzenek magukba! Vegyék észre, hogy nincs-e ott belül valami űr, valami üresség érzés, amit ki lehetne tölteni valamivel, amit meg lehetne még művelni, hogy egyensúlyra törekvő szervezetként működtethető legyen az az egyén. Mert senki nem cselekszik helyettünk, illik már tudomásul venni, hogy én döntöm el: mikor mit és hogyan teszek, vagy éppenséggel mihez nem vagyok hajlandó hozzájárulásomat adni - senki nem kényszeríthet semmire! De ha mégis... akkor az bizony nem szabadság!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr263326229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Videóinterjú a tüntetés szóvivőjével, Juhász Péterrel 2011.10.26. 13:19:18

Miután Juhász Péter a színpadról megkérdezte a rendezvényen résztvevő harmincezer, ja nem…százezer, ja nem… hetvenezer, szóval sok embertől, nekik tetszik-e a rendszer, mi nekünk személyesen is sikerült megérdeklődnünk a szóvivőtől, miért nem tetszik n...

Trackback: Videóinterjú a tüntetés szóvivőjével, Juhász Péterrel 2011.10.26. 13:19:18

Miután Juhász Péter a színpadról megkérdezte a rendezvényen résztvevő harmincezer, ja nem…százezer, ja nem… hetvenezer, szóval sok embertől, nekik tetszik-e a rendszer, mi nekünk személyesen is sikerült megérdeklődnünk a szóvivőtől, miért nem tetszik n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.10.24. 14:00:48

ez is! miféle móka már? - hogy képes ez a blog.hu rendszer ilyen genyán nem működni? Nem én csináltam ezeket a kihagyásokat, hanem a faszfej program - a tuskóság és színvonaltalanság jegyében.
süti beállítások módosítása