a BAYER, a BOGár, meg A blogger
2011. január 19. írta: térfél

a BAYER, a BOGár, meg A blogger

A blogger (még kisebb betűvel):

  • a 12 egy tucat, a tömegember, a szürke senki, a nyámnyila birka, a néző, az újságolvasó, a választópolgár, a munkás, a paraszt, a tanító, a szülő, az adófizető, a fogyasztó, a tétlen, a hülye, az átverhető, a gyáva, névtelenségbe burkolózó rohadék, azaz én: A blogger

A BOGár:

  • Bogár Úr! - hogy egészen pontosan fogalmazzam meg titulusával együtt. Mert ő egy Úr... én legalábbis annak tartottam. Ittam minden szavát, amikor először rátaláltam. Azt gondoltam, hogy végre egy összgondolkodásra képes ember, akinek van sok szakmából való remek tudása, kiváló összegző képessége, érthető fogalmazással olyan látványosan tapint rá jelen kori Magyarországunk tipikus problémáira, hibáira, hogy Ő kell nekünk! Ő az, akire vártunk... és majd szépen meg is menti kis hazánk tönkre ment gazdaságát. Ő egy látó - gondoltam én, aki felfedezvén minden visszahúzó erőt... kivezeti majd nemzetünket a politikai hisztéria mocsarából és tudományos alapokra helyezi az haladást (elnyisszantva a visszahúzó erők minden madzagját). De tévedtem. Néhány év kellett csak, hogy előadásai igazi célját megértsem. Nem, nem a jobbítás lehelletét fújta szét, csak a választást könnyíteni volt hivatott annyi ember elé tárni a problámák forrásának szerteágazó gyökérzetét. Csak azért járta az országot, hogy új koronát új fejre helyezni segítsen. És ezzel megtette kötelességét... és ezzel meg is feledkezett a madzagok elvágásáról. Inkább csak a bog kusza szálainak még jobban való összecsomózása felé fordította tekintetét és zsebét tágra nyitva... most olyan szálaskodáshoz adja tudását, amit ember fia többé nem lesz képes kibogozni... (szerintem Nagy Sándor kell ide, nem ő)

A Bayer:

  • Bocsánat! ő viszont a BAYER, csupa nagybetűvel, mert azt hiszi, hogy megérdemli :). Elárulhatom, hogy nekem ő a bajerzsóti, akiről csak hallottam, hogy mindig marhaságokat beszél, és írni is képes - le is írja az ő baromságait. Vele viszont, egészen az utóbbi időkig nem is foglalkoztam, mert hát minek, ha mindenki csak kiröhögi? Én nem vagyok egy kárörvendő ember, a marhaságokat is nehezen viselem, a HÍR tévét is csak hírből ismerem. De azt már tudom, hogy övé az egyik pontszerző párttagkönyv... csak nem tudok ezzel mit kezdeni, én olyan hülye vagyok!
  • Azzal sem tudok mit kezdeni, ha valakiről elterjesztik, hogy kap valami díjat... kapjon! - mondom mindig, hogy elég a kitüntetés tényét velem közölni, úgy sem én adományozom, fingom nincs, hogy ki mit rakott le az asztalra, hogy úgy megdicsérik érte. Majd megmondják - oszt jó napot! :) Pláne nem izgat fel, ha a díjazotton röhög az ország, mert sík hülyének tartja - olyannak, akinek semmi nem szent, akinek senki nem valaki, aki bárkire, bármikor csak azt tudja mondani, amit ő akar. Aki képtelen a valóságba helyzni magát, és kontextusokban írni, gondolkodni pláne nem képes, hát azzal nekem nincsen dolgom. Ahogy nincs dolgom a halállal sem, mire meg lesz, addigra az élettel nem fogok bíbelődni, hogy vajon mi is benne a halál helye? Mindig talál helyet magának, ugyanis. És mindenkit is meg fog találni: még bajerzsótit is.
  • Azt a bajerzsótit is elviszi magával, aki annyira aggódik, hogy mi lesz, ha a másik ember gondolata, szava, írása IS megjelenik az övé mellett.
  • Aki nem szeretné a linket végigbogarászni, annak a videó utolsó percét ajánlom csak a figyelmébe, ahol is megjelenik az igazi Bayer Zsolt nevű ember, és félelme:

"Ha a tömegember megjelenik a POLITIKA SZÍNPADÁN akkor lesz vége a keresztény Európának..."

Ugye tetszenek érteni?!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr202595700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.19. 22:45:20

A BOGárról: ellenzékből, "elnyomottan", a megvalósítás legcsekélyebb reménye nélkül könnyű osztani az észt, és megmondani a tutit.

Akár egy 10 % körüli kis párt programjának realitása, amikor így kezdődik:
- HA mi irányíthatnánk az országot...
(na én innentől nem olvasom tovább:)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.20. 17:08:44

@1.szolo -2014;): ezt most nem értem, fejtsd ki léci pontosabban!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.01.20. 18:29:08

@térfél: (semmi különös:)
A BOGárról: (neki) ellenzékből, "elnyomottan", a megvalósítás (kudarc) legcsekélyebb reménye (veszélye) nélkül könnyű osztani az észt, és megmondani a (szerinte) tutit. (avagy a kibicnek semmi sem drága:)

(olyan ez) Akár egy 10 % körüli kis párt programjának (nem létező) realitása, amikor így kezdődik:
- HA mi irányíthatnánk az országot...
(na én innentől nem olvasom tovább (az ilyen komolytalan pártprogramokat):)
(ennyi csak:)
süti beállítások módosítása