Szeretnék én olyan áldozat lenni!
2010. október 10. írta: térfél

Szeretnék én olyan áldozat lenni!

 - Milyen?

- Olyan, mint akikről mostanában mindig hallani. Akiknek felépült a terror háza is..., meg akikről minden vasárnap szól az újság. A rádióban.

 - A kommunizmus áldozata lennél?

- Igen. Szívesen lennék olyan, mint ők.

 - mert? Milyen lennél, ha olyan lennél, mint azok?

- Gazdag. Lenne kiterjedt rokonságom a világ minden táján... Kanadában, in the USA, Argentínában, vagy Svédországban, netán Svájcban. Lenne kárpótlásként visszakapott földbirtokom, erdőm, tavacskám, rétecském - hozzá vadászlak, vitorlás hajó és néhány bejárónő. Felmenőim között: grófok, bárók, vitézek, de minimum egy költő óriás, vagy színiigazgató avagy doktor Ödön, esetleg professzor Kázmér. Néhány gyár és filmfelvételek a múlt század elejéről. Lovagolni járnék és teniszezni, tiszteletjegyem lenne minden premierre. Beszélnék vagy öt nyelvet, ha már minden nyáron más rokonnál nyaralok... Jól ismerném Spanyolország minden épületét, mert hobbiból minden levéltárat átkutattam már. Imádnám a sivatagi éjszakák csillagokkal teletűzdelt egét, mert - szintén hobbimnak élve - évente 4 hónapot töltök régészeti kutatásokkal. Ezer éves férjem oldalán végighajóztam máris a világtengereket - míg őt képzett búvárok oktatják, addig én festek. Nem, nem a hajót tartom karban, hanem a vászonra próbálok felvinni egy új keveréket, amit most kísérleteztem ki: mézből,mirhából,olivaolajból,aranyporból és némi nyílméregbékanyál keverékéből. Keményen edzek, mert jövőre át akarom úszni a Bering-szorost... régi vágyam ez, amit nem tudtam megvalósítani, mert a büdös kommunisták nem engedték az egyik nagynénémet, hogy 56-ban lejárjon edzeni az uszodába... (Szegény apukája, alig szabadult a kuláksorból, máris Pestre kellett jönnie, hogy legyen hol laknia a lesöpört padlású kúria szörnyű falusi világa után - és annyira féltette a lánykáját - az én nénikémet - hogy az októberi, novemberi, decemberi három hónapi edzéstervét nem engedhette teljesíteni, hisz lőttek az utcán a büdös mocskos kommunista bérencek - csak és kizárólag ők.) Szóval féltette a kicsi lányát a sofőrrel elküldeni az usziig és vissza - nem volt biztonságos, mert nem volt golyóálló Mercire se pénzük azokban a szörnyűséggel teli időkben.

 - Miért pont a Bering-szoros?

- Mert a Békást nem lehet átúszni, a nénikém pedig (szegény porig alázott nénikém) a La Manche-ot szerette volna... de hát ... nem tehette meg - felkészülni nem hagyták! A büdös kommunisták. Terrorista állatok! És még mindig itt ólálkodnak... szívják az utolsó csepp vérünket is.

 - Gyerekként is ilyen "olyan áldozat" akartál lenni?

- Á nem! Csak mostanában... akkoriban ők sem tudták, hogy áldozatok lennének, egészen jól megvoltunk a suliban, a dizsikben, az uszikban, az építőtáborok... ja! tényleg - ők oda nem jártak. De nem... régen ők is a Balcsira vágytak, meg az egyetemre hogy felvegyék őket - aztán csajokra és pasikra, és családra. Kellemes környezetre, jó állásra érdekes munkára. Sport meccsekre jártunk szurkolni, meg könyveken vitáztunk.... szóval... ? Gyerekként, még ezek sem voltak áldozatok... csak mostanság fedezték fel, hogy vannak áldozatai a kommunizmusnak is, ami sosem volt persze :) - Áldozatai meg... ha ilyenek? Márpedig ilyenek mondják magukat áldozatnak... hát akkor! - én is szeretnék ilyen áldozat lenni! Sokkal inkább, mint a vörösiszapé - konkrétan, vagy a kapitalizmusé általánosságban és konkrétan is.

Pá! Vasárnapi újság (és bruhááá!)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr902359491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.10. 11:49:05

Hát, nagy szerencséd, hogy Te nem "tagadod" a "kommunizmus" áldozatainak a létezését - sőt egyenesen állítod, hogy bizony voltak, mi az hogy, nagyon is!;)

Bár "kommunizmus" mint gazdasági rendszer még soha, sehol sem létezett, ettől még az "elv"-nek lehettek áldozatai (akkor ugye "elvileg";).

De mivel az kétségtelen, hogy GYAKORLAT-ilag IS voltak áldozatai (akár csak a "létező kapitalizmus"-nak a munkások igen jelentős része -sőt a munka NÉLKÜLIEK egésze!), talán a gyakorlatban kellene keresni a hibát, nem az elvben...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.10. 12:14:46

Apropó VASárnapi újság és áldozat:
Biza, VASS Albert is áldozatot hozott, amikor ELMENT onnan, ahonnan csak "a víz (WASSer?) szalad, de a kő marad, a kő MARAD!".
Ezért aztán megérdemel ő is egy (KŐ:) szobrot, a többi jó magyar nemesünk mellé:
"... kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?"
- írta az a PETROVICS, aki nem futott a dzsidák elől!

Szobort hát neki, aki még szép magyar nevét is feladta, csak azért mert azt odakint egyesek "f"-el ejtették volna (lásd Volkswagen=folkszvágen:).

Még az ugrik be róla, hogy (állítólag csak) a Horn-kormány IDEjén kapcsolt, hogy netán haza is kéne már jönnie - no nem ODAhaza Erdélybe, mert ott tán máig makacsul tartja magát a büdöskomcsik ellene koholt vádja, ami elől anno hősiesen elmenekült.
((-lehet, jómagam is úgy tettem vo'na a helyében, csak én utána nem verem magam, hogy mekkora a - távolba "szakadt" - hazaszeretetem, meg mekkora Magyar Wagyok!)) - no persze a büdöskomcsibérenc Kuncze elutasította... (De vajon ELŐTTE Boross Péter bm.úr miért is nem engedte vissza őt?!)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.11. 14:51:56

@1.szolo - 2014;): No igen... mindig az a kérdés, hogy melyik oldalról nézzük ugyanazt? - tudom én ezt, de amikor kizárólagosan az egyik és az utálatosabbik oldalt rikácsolja az a szemét bagázs (vasárnapi újság), akiknél én még demagógabb és uszítóbb nyáladzást nem hallottam életemben (mert ilyen műsor nem készül az áldott rendszerben sem, ami szapulta volna a nyugat rendszerét és közben istenítette volna akármelyik harcban elesettet, vagy kivégzettet,vagy menekültet)- főleg nem éveken át, és sunyi szemét propagandaként.
Vagy öt éve annak, hogy ugyanebben a műsorban kiadta az ukázt valami fidesznyikes lelkes nőci, hogy bizony húzzon el minden állás nélkül maradt diplomás ablakot pucolni (gondolom egy ilyen félénél), mert a munka nem szégyen! - mondta ez a ribanc a magyar rádióban... miközben felsorolta hány pozíciót bír betölteni valami csoda folytán, mert a tahója ugyanabban a rendszerben végezte el az iskoláit, amelyikben a többi diplomás... akinek voltak szívesek kiszedni is alóla az állását - azt az egyet. No itt ásták el magukat véglegesen nálam.
Igen, és ugyanezért áll fel a hátamon a szőr az összes távolba "szakadt" Fasz-Albiktól is - nekem egy se ugasson a távolból! De velük nincs is annyira bajom, azok sokkal többet ártanak, amelyek haza bírták tolni a szekerüket... és most itthon dirigálnak nekem, hogy mire legyek náluk tekintettel?
Őszintén! Van őnekik halovány lila fingjuk arról, hogy milyen sors jutott béke időben - háborúktól távol maradt kis hazánkban azoknak, akiken ők kőgazdaggá keményítették magukat? Bassza meg! Mindezt azok után, hogy a szocialista rendszer által biztosított jövőképét az ország 75%-ának kilopták a szívéből és zsebéből az ő privatizációs szabadságuk okán... egyszer. Másodszor: ha megtették, hagy vigyék.... de valóban ne tekintsék már magukat hősnek, miközben csak gyalázatos népirtók. Mert ilyet még béke időben, sehol semelyik nemzet csinált a sajátjaival. Na, e miatt undorodom mindegyiktől!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.11. 16:17:26

Gyakorlat... igen! Ahol a hiba keletkezik - ott kell orvosolni is. Már az előbb válaszoltam (mérgeset) az elszállt, most már nyugisabb vagyok :).
- "távolba szakadt hazaszeretet" - na ez az, amit szívesen leköpök.
- valóban össze lehetne hasonlítani a valódi áldozatokat a hirdetettekkel, és akkor azt látnánk, hogy a kapitalista gengszerváltásnak sokkal több hazai áldozata van. Nemzet a nemzetet még soha sehol nem gyilkolta ilyen módon, mint Magyarországon teszik ide- s - tova - bár soha! 20-25 éve... népirtás a javából a világ és média szeme láttára. És akkor még számon is kérik, hogy hol a civil kurázsi? ... na hol? a nyomorban terem? - nem. A burzsujnál terem? - nem. Hát akkor? Hol az a kurázsi? ( :) - a vasárnapi újság elvitte és jól megeteti a hallgatóval)
süti beállítások módosítása