Kortárs fényforrás a kampány egén
2010. augusztus 19. írta: térfél

Kortárs fényforrás a kampány egén

" Talpra fel, vitéz, vezesd el foglyaidat, dicsőséges hős, zsákmányold meg, akik zsákmányt vesznek rajtad, cselekedj erélyesen, kezed tedd rá ellenséged nyakára, és lábad az elhullottak halmára "

...illetve csak a kétfarkú kutya párt. Enyhén szólva sem fényforrás, hacsak annak nem veszem a hirtelen ötletet, amit az izlandiaktól loptak (jé! ebben a kampányban mindenki lop!) és rágyújtottak még egy csillagocskára, ami ugyan már foglalt vala - de gondolták: ide nekünk ez is jó lesz ...

Second hand - ha kiturkálták, hagy vigyék! Ezen a sötét égbolton már nem ront. Vagy igen? Szerintem nem kellett volna nekik is rágyújtani, mert eleddig imádnivalóan borzolták sokak idegeit, leptek meg bamba járókelőt és adtak okot egy kis "lám-lám, más is érzi, amit én" feelingre. Most meg... csak úgy használt ruhát öltve már nem is öltögetik a nyelvüket. Most már csak a maguk örömére járnak még egy táncot, vagy hattyúdaloznak...  és szépen kivonulnak a köztudatból, amibe oly helyesen beugrottak pedig - eleddig!

Arról nem is beszélek, hogy milyen lehetőség ez az uralom pártiaknak (ez volna a fidesztömörültek gyülekezete), mert a happening alatt tovább surmóskodhatnak még ott is, ahol eddig gyengülni látszott a pozíciójuk, vagy halódni indult a lendületük, netán egyenest önmagukat oszlatták fel, mert nem eléggé ugatták a vezér gondolatait.

Abból is látszik ez a fajta üdvrivalgás, hogy a mandiner és hozzá hasonlók lelkesedéssel üdvözlik a kutyus handabandáját - mert milyen jópofa is az, amiket mond, ahogyan igéri a semmit. És itt van a kutya is el(ő)ásva; mert amíg a viccelgető viccelget, addig sem tűnik fel, hogy a fidesz meg csak ugatgat és vonyítgat a holdra, tologatja emberállatainak szekerét befelé az önkormányzatokba, és nem teszi azt, amire felhatalmazást szándékoztak nékije adni, azok a tudatlan birkák, akik csak a pásztoruk szavát hallják...

Nem szeretem már a kutya egyik farkát sem, mert megváltozott és elhülyült, átesett a ló túloldalára, oda ahova nem kellett volna, hiszen már így is egy nagy vicc az egész politika, ha éppen nem volna inkább sokkal siralmasabb, mint nevetésre ingerlő.

Csak állok és bámulok, mint borjú az új kapura... és csóvál egyetlen busa fejem: nem lesz ez így jó! Jó - biztosan nem lesz... rosszabbul élünk évről évre és egyre butább a kampány is... már annyira, hogy önmaga iróniája.

(miért ment ez ilyen hülyén?)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr892233466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.