Köznevelési "kisokos" - kegyetlen kormányprogram
2016. április 24. írta: térfél

Köznevelési "kisokos" - kegyetlen kormányprogram

Mi történik velünk?

Pedagógusok sztrájkolnak, kerekasztalnál hazudoznak rendületlenül, hullafáradt gyerekek mindenütt, megalázott tanárok szerte az országban, egy klik helyett 60 vagy 70 lesz, és semmi érdemi változás - ígéri a kormány. Hú, de fasza!

1999. Soros 20 millió dollárt nyom a Közotatás fejlesztésére (Kinek is? az első orbánkormánynak!)

 "Az Oktatási Minisztérium 2000. január 31-én indította útjára a COMENIUS 2000 közoktatási minőségfejlesztési programot, amely leginkább az Európai Unió elvárásainak megfelelően, a magyarországi közoktatási intézmények gyakorlatába kívánta bevezetni a minőségbiztosítást, hasonlóan a gazdasági életben már korábban alkalmazott ISO, TQM, EFQM stb. modellekhez. (Mikor is? az első orbánkormány időszakának kellős közepén)

... és eltelik "elmútt8év" + 3... és ránk szakad a II. (remélhetőleg utolsó előtti) orbánkormány, az ő 2011.évi CXC. törvényével. Hirtelen, az oktatás,  a fejlesztés, a minőségbiztosítás igénye lenullázódott fideszéknél, helyette:

" A nemzet felemelkedésének zálogaként a magyar oktatásügy nemes hagyományait a jelen kor elvárásaival és a jövő lehetőségeivel ötvözve, a felnövekvő nemzedékek hazafias nevelése és minőségi oktatása érdekében az Alaptörvényben foglalt művelődéshez való jog, a nemzetiségek anyanyelvi oktatáshoz való jogának megvalósítása, a köznevelés résztvevői kötelességeinek és jogainak meghatározása, továbbá korszerű tudást biztosító köznevelési rendszer irányítása és működtetése..." vált a kormánypárt (és csatlósainak) legfontosabb céljává.

Mi történt?

Hát csak az, hogy a fidesz-jobbik-kdnp jogtipró koalícó hatalomra került. Saját, önös érdekek szerint kezdett a kormány ámokfutásba, és végzi be vállalt feladatát TÖMEGMANIPULÁCIÓS rendszerében: teszi lehetetlenné a normális Magyarország létét. Mindez persze, a lakosság nagyobbik részére vonatkozik csak, kb. 80% honpolgár kárára urizál a maffiakormányt támogatók kisebbsége. A mai napig, egyetlen szempont szerint kormányoz a vezír, médiapolitikája egyetlen dologra irányul: 8millió, lehajtott fejű szolga megteremtésére - 2 millió kiváltságos megsegítésére.

Kell ez Neked?

Jó magyar ember, ezt akarod? Mert ha nem, akkor át kell látnod a szitán! Rá kell jönnöd, hogy kegyetlen átverés áldozata vagy és leszel, ha nem a valóságot, nem a következményeket figyeled, hanem csakafidesz propaganda által harsogott médiumok hangjára táncolsz.

Például: köznevelés nem létezik, erre programot írni csak az szokott, aki össznépi szinten megalázottak tömegét kívánja előállítani, természetesen hazug dumával csillapított törvénykezése által. Aki nem problémás területeken akar javítani, hanem éppenséggel problémákat akar felszínen tartani úgy, hogy a látszat az legyen, hogy "hű, de okos, hű, de rendes", míg a valóságban még jobban felkorbácsolja az indulatokat, feszültséget teremt napi szinten és a káosz mögé bújva ront, és csak ront a nehéz helyzetben lévők kilátásain - méghozzá úgy, hogy a még felszínen lélegezni tudók fejének a mélybe húzásáról is gondoskodjon. KEGYETLEN KORMÁNYZÁS EZ!

untitled.png

Egyetlen példa: "beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján az életkorához viszonyítottan jelentősen alulteljesít, társas kapcsolati problémákkal, tanulási, magatartásszabályozási hiányosságokkal küzd, közösségbe való beilleszkedése, továbbá személyiségfejlődése nehezített vagy sajátos tendenciákat mutat, de nem minősül sajátos nevelési igényűnek "

Tessenek ezt kicsit átrágni!

Én meg elmondom a gyakorlati megvalósulását: a szakértő véleménye szerint "normál" módszerekkel nem fejleszthető emberpalánta ott ül a "normál" közösségben, a normális számára is agyonterhelt oktatási intézményben (ovitól az egyetemig), olyan elvárások közepette, amelynek a "normális" ember gyermeke sem tud - a katasztrofálisan rossz körülmények, és lehetőségek miatt - megfelelni. Vagyis, a segítségre szoruló még nagyobb leszakadást él át, viszont jelenlétével megakadályozza az összes többi - kapcsolati problémával korábban NEM küzdő, tanulási és magatartásszabályozási gondokkal korábban NEM rendelkező, közösségbe való beilleszkedést és személyiségfejlődést tekintve jól fejleszthető (80%) tanulótársait és persze, a mindezzel foglalkozni kényszerülő pedagógusait abban, hogy értelmes és eredményes tanítói-tanulási folyamatban vegyenek részt.

A magyar társadalom 80%-át teszi tönkre kormányzásával az a 20%-nyi fidesznyik, akiknek hosszú távon mosták ki az agyát; ők egy dologra képesek: saját - csökött - szintjére lehúzni - a még mindig többségben lévő - normális módon élni akarókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr538658946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása