Megjöttek a gólyák, a fecskék és a ZEMBEREK...
2013. április 06. írta: térfél

Megjöttek a gólyák, a fecskék és a ZEMBEREK...

Egész pontosan ma, április 6-án visszatértek a zemberek - a rádióban. Természetesen a Kossuth fészkébe repültek vissza, de hála istennek nem Szijjártó hangján. Ami az elmúlt 3 esztendő pozitívumának számít: hogy Peti, a papagáj eltávolítódott a kormányszóvivői posztról, s így békét hagyott nekem.

No, nem mintha a két új kretén javított volna a fityisz eme pozícióján, de legalább váltakozva és mindig egyre szánalmasabb hozzászólásokkal jelentkeztek, amit manapság Gabika megnyilatkozásai már kabaré szintre silányítottak - kínomban csak röhögni tudok rajtuk, nagyon siralmas erőlködéseiken.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert ma a rádió kabaré kivételesen nívós volt - már ami az én ízlésem szerint annak nevezhető. Hangosan felröhögtem legalább háromszor - sok-sok  csendes szombati ajakbiggyesztés után - végre! És valahogy le is ragadtam a további műsoroknál. Egészen addig semmi baj nem volt, amíg meg nem hallottam a hangot, és a stílust, amely rendszerint eldönti nálam a rádiózás sorsát - kihúzom a delejt belőle.

Ének-zene szakos tanári diplomát szereztél Egerben. Hogyan lettél mégis újságíró?

-         Több mint tíz évig tanítottam, miközben rengeteget tanultam a diákoktól. Egyszer csak jött egy pillanat, amikor úgy éreztem, az iskolai munka már nem igényel tőlem igazán erőfeszítést, kezd rutinná válni. Ráadásul elballagott az a gyerekcsapat - egy kamarakórusról van szó -, amelyik révén „felnőttem a tanársághoz”. Sok-sok közös élményt, emléket, szeretetet őrzök ebből az időből. Amikor elmentek, nem találtam a helyem, nem volt energiám új csapatot építeni. Így új utakon indultam el.

_DSC0151_kicsi_.jpg.ashx.jpgBocs!

Ő az, a Halász Zsuzsa, akinek a hangja kibírhatatlan számomra - annyira nyers és durva, hogy kínozni tud vele. Most hogy képről is beazonosítottam - TV-t minimális mennyiségben kapcsolok be - már tudom, hogy ha meg sem szólalna, akkor sem igen lennék vele jóban.

De nem ez a lényeg (Zsuzsát kikapcsolom), hanem a frász, ami rám tört, mert a hírekben említett "emberek" hallatán már biztosan tudom, hogy megkezdődött a KAMPÁNY.

A fidesz ósdi és kibaszottul trágár kampánya, amelynek során a mai napon "haza"cibálták - a 3 évre nagy ívben elfeledett - szavazópolgárokat: a zembereket, akiknek most igen nagyon a szívükön fogják viselni a jósorát. (szóban és ígéretileg)

Tutira nem emlegetik fel, hogy mit műveltek a rokkantakkal, a betegekkel, a segélyezettekkel, a diákokkal, a pedagógusokkal, a közmunkásokkal, a bányászokkal, a rendvédelmisekkel, a bezáródó munkahelyekkel, a tönkrement vállalkozásokkal, a külföldre űzött orvosokkal és mérnökökkel, az itthon ragadt minimálbérért gürizőkkel... VELÜNK, akik viszont NEM FELEJTÜNK!

Csak ennyit üzenek a kormánypropagandának.

Nehogy azt gondolják, hogy még egyszer bárki is beveszi nekik azt, hogy a zemberek érdekében óhajtották az orbáni diktatúrát kiépíteni 3 éven keresztül... (?) - s most egy évecske alatt elfelejtteti velünk mindazt a szégyenteljes törvénykezési gyakorlatot, aminek következményeként az ország szavazópolgárainak 4/5 része CSAK SZENVED a jogtipró fidesz-jobbik-kádéenpé koalíció GÁTLÁSTALAN hataloméhsége miatt?

Nehogy azt gondolják, hogy két orrbanyomott fideszes banya okán újra kíváncsivá tesznek bárkit is, hogy mennyire undorítóan tudják még mindig Gyurcsányt, Bajnait - vagy aki épp eszükbe jut - elmúttnyócévezni?

Nehogy azt gondolják, hogy  a zemberek nem látnak tovább az orruknál, amikor már bőven megtapasztalták a saját bőrükön, hogy milyen is az, amikor ígéreteknek dőlnek be, és nem a saját szemüknek hisznek, nem a saját tapasztalataik szerint ítélnek!?

Ne gondolja egyik kampányfelelős sem, hogy a választók hülyék, és feledékenyek - mert nem vagyunk azok :)

Nekünk nem ígéretekre van szükségünk, hanem tettekre... s ha nincs SENKI, aki tenne, és bizonyítana előbb, hogy felelősséget vállal az egész ország lakosságáért... nem csak a kivételezettekért, a saját szavazóiért... ? !

vote-nobody.jpg

ám, ha VALAKI igazat IGAZAT mond... azon elgondolkodom :)

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr855204344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása