Átállás
2010. október 30. írta: térfél

Átállás

Október vége a kedvencem, mert kapok egy órát. Méghozzá úgy, hogy kapok mellé egy ünnepnapot is - hurrá! Ez aztán a remek átállás. A helyzetet látva azonban másfajta átállásra is lehet számítani: húznak a fidesznyikek a sunyiba. Mondjuk már régen tudható volt, hogy rosszul járnak... dehát húzta az időt nagy vezérük, amíg csak húzhatta, nyújtotta a mézesmadzagját, amíg csak nyújthatta... de most, hogy minden ünnep lecsengett... az eufórikus állapot átcsapott másnaposságba.

Ez itt a kijózanodás ideje - a ráébredésésé, hogy valóban lehet inni előre a medve bőrére, csak akkor nem érdemes, ha az a medve mi magunk vagyunk - azaz ti. Én ugyanis nem csalódtam egy pillanatra sem... én csak vártam a pillanatot, mikor jön el az a reggel, az a nap, amikor úgy arcul csap a hazugság, hogy arra már rá kell jöjjön az is, aki a végsőkig reménykedett az illúzióban, amit a vezér sugalmazott az idillről.

Amikor aztán meg is kezdi valósítani a rögeszméit... akkor aztán azok számára is felkel a Nap, akik eddig a lila ködben érezték jól magukat, hisz nem láttak távolabb az orruk hegyénél, csak a fülükbe súgott szép ígéreteket nagyítgatták képzeletükben. Tán még szivárvány is volt azon a bolygón...

" a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre. Ennek nagyobb része, megközelítőleg 25 ezer fő az évenként szokásos természetes fogyás, a többiek pedig a magánszférába kerülhetnek - jelezte a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György elmondta: a központi költségvetési intézményeknél 5 százalékos, a költségvetési háttérintézményeknél 10 százalékos lesz a létszámleépítés, 5 százalékos dologi költségcsökkentés mellett."

lesz... lesz... lesz itt még fejfájós ébredés, lesz itt még a valóságra eszmélés és lesz itt még olyan elkeseredett düh, amilyenre még Pintér sem számított (pedig ő azért sejtett már valamit). Erre a legjobb időzítéssel végre sztrájk is folyik egész Európában, amelyekből láthatjuk, hogy van azért valami kis maradék lehetőségünk - mielőtt benyelné az egész országot a munkanélküliség, vagy a 200%-os adózás, esetleg megnyitná alattunk a süllyesztőt a fideszes rabtárs... most már ugyanis őket sem védi az álmuk kellemes zsibbadása...

Nincs mit hemperegni tovább az édesített propaganda párnácskái között, nem takar már semmit a fidesz demagógia, kilóg az álszent takaró alól minden lóláb - úgy előálltak a farbával, hogy csak na!

Ébresztő bajtársak! Mindannyian nagy BAJban vagyunk... ne tetőzzük most már!

Alapjai hiányoznak (és a mi alapjaink vannak veszélyben) - ennek az önkritika nélküli kormányosnak. Képtelen vezetni - hiába erőszakolt ki magának jogosítványt... most, hogy haladni kéne valahova derül ki, hogy szarik a közlekedési szabályokra, a gépjármű papírjaira, a vonalvezetés kínai számára... és olyan aprósággal sem képes bíbelődni, hogy kell abba a qurva járműbe hajtóanyag is - anélkül nem megy!

Akkor gyalogoljunk ki szépen az utcára... és nézzük meg, hova juthatnánk közösen, a saját lábainkkal taposva az utat, nem pedig másokat cipelve a hátunkon. Rázzuk már le ezt nagy közös terhet, ami csak hátráltat bennünket saját útjainkon járva... és közben agyon nyom... a porig aláz, ha hagyjuk. No de miért is kéne hagynunk? Kért rá valaki? Kapunk érte cserébe valamit? - a poron és a terheken kívül... ugye, hogy nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://httphatterfel.blog.hu/api/trackback/id/tr292410035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.30. 20:10:42

Matolcsihoz: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/preList/134226.page
+
Én ezt így olvastam félre: "szarik
a közlekedési szabályokra, a gépjármű papírjaira
ÉS MÉG a vonalvezetés kínai számára IS..." ;)))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.30. 20:41:59

"nézzük meg, hova juthatnánk közösen, a saját lábainkkal taposva az utat, nem pedig másokat cipelve a hátunkon. Rázzuk már le ezt nagy közös terhet, ami csak hátráltat bennünket saját útjainkon járva... és közben agyon nyom... a porig aláz, ha hagyjuk. No de miért is kéne hagynunk?"

Valami ilyesmiről írok legutóbb a ide-ide.blog.hu/2010/10/28/elorehozott_2 -ban.:)

Azért én pezsgőt még nem bontanék a fidesz órájának a lejártára... (nem akarnám itt untatni a közönséget a választási adatokkal, de) félő, hogy marad annyi hívük, hogy - ha másként nem - a Jobbik akár külső v. koalíciós támogatásával, de továbbra is kormányon maradhatnak.
Túl közeli lesz még 2014-ben a szocik bal-jós emléke ahhoz, hogy tömegek szavazzanak rájuk jó szívvel, az otthonmaradás pedig kevés lesz a narancsos buktához. Épp ezért fog felértékelődni az IDE "választóbarát" alapállása, amellyel jól kivédhető, hogy 2014-ben megint csak egy újabb 4 éves csalódást "választ"-hassunk magunknak.
Mert az IDE - IDEális egyensúlyi helyzetben - akár egy ciklus közben is bármikor képes lenne fordítani a kormányon (ha a választóink úgy döntenek:), és ennek már a puszta lehetősége (nekik réme;) is egy jobb kormányzást lenne képes indukálni (bármelyik oldaltól:).

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.30. 23:09:12

@1.szolo - 2014;): az a helyzet, hogy minden félreértelmezhető ma már - :) ezt meg nem csodálom, amikor újraolvasom, mit írtam? néha én sem értem elsőre :). No de a lényeg, hogy én már odajutottam, hogy tök feleslegesek a pártok, de ami új, az az, hogy a parlament sem ér semmit - így nem! Ugyanis tényleg megállunk a négyévenkénti jópofizásoknál és sehogyan sem kerül közelebb a törvényhozó a való élethez... sőt, mintha egyre jobban távolodna. És most szaladok megnézni az ötleted...
süti beállítások módosítása